To jest widok strony w wersji do druku
-
Macie dużo racji w tym co mówicie ale weźcie wy mi pokażcie gwint do Sieny:!::smile: Bo airride nie chce:tongue Głównie chodzi mi tu o zawieszenie bo sami wiecie jaki zawias ma siena :) Szukałem gwintu do sieny i nie ma więc jeśli możecie to zapodajcie linka :redface:
To że ją sprzedaje nie jest jeszcze postanowione i dużo może się zmienić:tongue
-
Danio, a sprawdzałeś czy nie podejdzie po lekkiej rzeźbie np z Punto ?
-
No właśnie oglądałem dzisiaj na allegro gwint do punto i się też nad tym zastanawiałem :) Tylko co rozumiesz przez słowo "lekka rzeźba"? :smile:
Wydaje mi się że gwint do punto II mógł by podpasować do sienki przy lekkiej rzeźbie :rolleyes: Z tego co widać na zdjęciu w aukcji mocowanie amortyzatora jest dość podobne, trzeba by było pomierzyć rozstaw otworów i wymiary amorka i porównać z tymi w aukcji. Jeśli chodzi o sprężyny na tył to też podobnie jak w sienie:rolleyes: Napisze meila o podanie poszczególnych wymiarów:tongue
Chociaz od punto jedynki gwint na przód też można by spróbować przymodzić:tongue
punto I
http://allegro.pl/fiat-punto-i-93-99...721210686.html
punto II
http://allegro.pl/zawieszenie-gwinto...706560238.html
W komplecie od dwójki tylne amorki mają inne mocowanie górne
To że chcę sprzedać sienę jest spowodowane właśnie min. słabym zawieszeniem i brakiem jakichkolwiek części do jego ulepszenia :)
-
Jeśli będziesz coś wiedział odnośnie tego gwintu to daj znać. Mam jeszcze jedno ciekawostkę a propo kupna samochodu z niemiec (:D) od starszej Pani..
http://www.youtube.com/watch?v=qG4IaHgqH00
;)
-
Cytat:
Napisał
radi.
no niestety taka jest prawda hehe
-
ja powiem tak. Volkswageny według mnie to dobre samochody zarówno pasaty jak i golfy ale niestety za te 4000zł co chcesz za sienkę to nie kupisz dobrego golfa. większość tych aut jeżdżących po naszych drogach to kompletne trupy w które po zakupie będziesz musiał włożyć z 2000zł. Do tego dochodzi jeszcze z 3 razy większy przebieg niż we fiacie . Patrząc również na wyposażenie i silnik to sienka bije golfa na głowę. Większość golfów za te 4000zł to będą typowe golasy bez elektryki welurowej tapicerki czy nawet poduszki powietrznej. Silnik 1.6 16v który masz we fiaciku to jedna z najlepszych konstrukcji fiata od wielu lat i na pewno jest to silnik żwawszy i bardziej ekonomiczny niż jednostka golfa o pojemności 1.6 czy nawet 1.8. Co do tuningu to wydaje mi się że jak ktoś chce to każdy samochód może zmodyfikować także i sienkę , wystarczy zobaczyć na auto kolegi szuru. Oczywiście nikt ci nie zabrania zamieniać sieny na golfa decyzja należy do Ciebie ale nie zdziw się jak będziesz miał problem ze sprzedaniem fiata za te 4000zł. niby wszystko jest porobione ale autko jest już leciwe i ludzie szukają raczej nowszych samochodów.
-
7 załącznik(i)
Siema:rolleyes: Na początku chcę podziękować kilku użytkownikom forum za zniechęcenie mnie do sprzedaży Sieny:smile: Zmotywowałem się i zacząłem dalej przy Sience działać :) A oto efekt wczorajszej pracy z małą pomocą dziewczyny:wink::
Załącznik 793
Załącznik 794
Załącznik 795
Załącznik 796
Załącznik 797
Załącznik 798
Załącznik 799
Do odizolowania stożka od gorącej komory silnika użyłem czegoś takiego co się klei do ścian za grzejnikami w domu aby odbijało ciepło :rolleyes:
Może nie wygląda to za super ale może pomaluję to pod kolor auta i będzie git. Ale nie wygląd się tu liczy :tongue Dzisiaj zakupiłem także rurę spiro i może jeszcze dzisiaj zabiorę się za zrobienie dolotu zimnego powietrza do stożka:redface:
To by było na tyle :) Jak na razie brak pomysłów na dalsze mody:tongue
Pozdro
-
Ale dało coś mocy? Czy tylko dźwięk?
-
Wydaje mi się że troche lepiej ciągnie od dołu:rolleyes:
-
A ja mam w domu nowy filtr stożkowy i to jakiejś bardzo dobrej firmy, ale nie zakładałem bo wydawało mi się że to nie da nic. Ale jak mówisz, że lepiej ciągnie u dołu to muszę założyć bo u mnie od dołu to jest źle ponieważ bardzo słaby jest lecz jak przekroczy 3-3,5 tys to jest pięknie wtedy aż chce się jechać tym samochodem.
-
Nie jechałem nigdy BBM 2.0 ale mój 1.8 wydaje mi się właśnie bardzo dynamiczny na niskich obrotach.. Mam porównanie z innymi autami 1.6 (w tym 1.6 16V 110km P206 dziewczyny) i ten mój 1.8 jest o wiele bardziej elastyczny.. Wydawać by się mogło, że 2.8 w dodatku 5 cylindrowy powinien ciągnąć jeszcze lepiej..
-
byrrt zgadza się 1,8 jest dynamiczny na niskich obrotach, lecz 2,0 na niskich obrotach jest taki sobie, a potem jak dostanie wysokich obrotów dostaje mocy i ma piękny dźwięk. Na początku myślałem, że z moim coś nie tak. A potem się dowiedziałem, że one takie są.
-
karolsgn próbuj i zobaczysz jak będzie chodzić :rolleyes:
A ja wczoraj znowu zadziałałem przy Sienie. Kupiłem rurę spiro i zrobiłem dolot zimnego powietrza ze zderzaka na stożek:redface: Teraz nawet gdy silnik jest dobrze nagrzany to rura od samego stożka aż do przepustnicy jest po prostu zimna:wink: Więc jak dla mnie mod bardzo na plus:rolleyes:
Ale mam do was pytanie bo po założeniu tej rury gdy jadę tak powyżej 3--40km/h z wcisnę pedał sprzęgła to podczas schodzenia z obrotów przy samym dole siena gaśnie:confused: Robi się tylko tak na LPG i właśnie po założeniu tej rury:confused: Czy może być to spowodowane tym że wlot powietrza do rury jest umiejscowiony w zderzaku a powietrze jest wtłaczane do niej? Może poprostu dostaje wtedy za dużo powietrza i gaśnie? Na benzynie jest okej:rolleyes: Dodam że mikser od gazu mam jakieś 10cm za odmą w dolocie może to wtlaczane powietrze na siłę powoduje gaśnięcie silnika?
-
Cytat:
Napisał
karolsgn
A potem się dowiedział, że one takie są.
Taki juz ich urok, to samo tyczy sie 2,0 16V z dołu jedzie bo jedzie, a powyżej 3500-4000 budzi sie smok :D
-
Ej no u mnie też powyżej 3,5-4tyś ciągnie lepiej ale po prostu wydaje mi się, że ta jednostka 1.8 jest bardzo elastyczna. Przy 50km/h jak wrzucę 5ty bieg w tym pyziu dziewczyny to jedynie zatrzęsie budą ale jechać nie chce.. U mnie będzie z 1,5tyś obrotów ale normalnie przyspiesza - cicho, zgrabnie i całkiem żwawo.. A oba mają ok 110km a i waga jest podobna..