hmm to ja nie wiem jak to to zrobiłem:) ale najwidoczniej mam talent:)
To jest widok strony w wersji do druku
No niestety często się to zdarza, choć ostatnio aż tak tego nie widzę..
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Fiat palio 1,4 8v jedna osoba na pokładzie czyli kierowca autostrada 3 pasmowa auto pachniało jeszcze nowością i... 180km/h . Magia ;] Strach w oczach był i pokazała się maga niestabilność auta
283 km/h :D na Kawasaki ZX9R mierzone za pomocą programu do pomiaru prędkości i przyspieszenia :)
Mój rekord prędkości był Fiatem Stilo 1.4 na A4 w stronę Krakowa. 195 km/h potem nastąpiło odcięcie dopływu paliwa, a ja zrozpaczony bo tego mechanizmu w tamtym czasie jeszcze nie znałem i myślałem, że w aucie coś się przepaliło w związku z czym szykuje się jakaś kosztowna naprawa. Naprawiać niczego wtedy nie musiałem, więc trochę jeszcze szalałem później, ale teraz ponad 130 km/h staram się nie jeździć. Staram sobie szanować auto.
Fiat Bravo 1.8 GT >autostrada 2 osoby( kierowca + pasażer) = 218 KM :) Aż sam nie wierzyłem że ta "padlinka" tyle pociągnie :)
robsons na jakich kołach i czy prędkość z GPS czy z licznika?
Na standardowych kołach licznik przy takiej prędkości zawyża pewnie z 15-20km/h..
silnik po FL czy przed (pytam bo miały różne skrzynie biegów)? ;)
Silnik przed FL a dokładniej rok prod. 10.1998r Koła 205/45 R16 :) A prędkość na liczniku 218KM a na gps byla 216KM.
Hehe no to ładne miałeś tam obroty.. Ja przy 200 bałem się że silnik zgubię ;) dalej nawet nie myślałem próbować.. Też mam auto z tego okresu (12.1998) i jest to FL ale silnik jeszcze stary ;) Nowe 1.8 miały inne przełożenia tak że powinny być bardziej komfortowe przy wyższych prędkościach.
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
225 kmh Civic UFO 1,8 przy tej prędkości na piątym biegu jest odcinka. A, i było lekko z góry.
Lancia nie sprawdzana - muszę najpierw kupić opony z wyższym indeksem bo teoretyczna maksymalna prędkość mocno przekracza to co mam założone - teoretyczna czyli odcięcie na 5 biegu i fabryczne opony ;)
"... I guess it's just the way I'm wired."
Na początek witam serdecznie Forumowiczów!
Z ciekawostek to 168-170 km/h Fiat Punto 1.2 8V :)
Mój rekord to 143 km/h moim fiacikiem. Jako że jesteśmy razem od niedawna, na więcej na razie boję się odważyć, ale może będę próbować :P