To jest widok strony w wersji do druku
-
Zrobiłem przegląd po 30k. W ASO FIAT w Tomaszowie Maz. Koszt 900,47 zł brutto za:
1. wymiana filtra przeciwpyłkowego - 131,81
2. wymiana filtra powietrza - 84,23
3. wymiana płynu hamulcowego - 37,50
4. wymiana żarówki w podświetleniu w kabinie - 7,01
5. wymiana świec zapłonowych - 184,72
6. dolewka płynu paraflu UP - 37.00
7 robocizna - 419,20 !!!
I teraz najważniejsze: olej wymieniam w innym serwisie bo zdecydowanie taniej (160 zł z olejem, filtrem i robocizną). Gdybym go wymienił przy przeglądzie gwarancyjnym to pewnie jeszcze ze 300 trzeba by doliczyć. Ozonowania klimy tez nie chciałem.... pewnie ze 200 by skasowali.
Co do wartości płynu hamulcowego, świec zapłonowych, płynu do chłodnicy nie mam zastrzeżeń ale te filtry? komplet filtrów z Sędziszowa (w tym olejowy) to 60 zł. I ta robocizna... 2h pracy 420 zł??? Nigdy więcej do Tomaszowa Mazowieckiego nie pojadę. W ogóle koniec z przeglądami gwarancyjnymi. Wcześniej jeździłem Pandą 1.1 i po dwóch przeglądach dałem sobie luz... poszła do ludzi za fajną kasę po 220k przebiegu bezawaryjnego.
PS. Świece zapłonowe zabrałem. Niczym się nie różniły od nowych... :)
-
Masz lpg że świece zmieniałeś po 30kkm? Jak to ASO ceny wysokie normalna sprawa, takie zakłady żyją głównie z okresów gwarancyjnych.
-
W t check nie ważne czy z lpg czy bez wg instrukcji wymiana świeczek co 30k
-
Cytat:
Napisał
Sza-man
Zrobiłem przegląd po 30k. W ASO FIAT w Tomaszowie Maz. Koszt 900,47 zł brutto za:
1. wymiana filtra przeciwpyłkowego - 131,81
2. wymiana filtra powietrza - 84,23
3. wymiana płynu hamulcowego - 37,50
4. wymiana żarówki w podświetleniu w kabinie - 7,01
5. wymiana świec zapłonowych - 184,72
6. dolewka płynu paraflu UP - 37.00
7 robocizna - 419,20 !!!
I teraz najważniejsze: olej wymieniam w innym serwisie bo zdecydowanie taniej (160 zł z olejem, filtrem i robocizną). Gdybym go wymienił przy przeglądzie gwarancyjnym to pewnie jeszcze ze 300 trzeba by doliczyć. Ozonowania klimy tez nie chciałem.... pewnie ze 200 by skasowali.
Co do wartości płynu hamulcowego, świec zapłonowych, płynu do chłodnicy nie mam zastrzeżeń ale te filtry? komplet filtrów z Sędziszowa (w tym olejowy) to 60 zł. I ta robocizna... 2h pracy 420 zł??? Nigdy więcej do Tomaszowa Mazowieckiego nie pojadę. W ogóle koniec z przeglądami gwarancyjnymi. Wcześniej jeździłem Pandą 1.1 i po dwóch przeglądach dałem sobie luz... poszła do ludzi za fajną kasę po 220k przebiegu bezawaryjnego.
PS. Świece zapłonowe zabrałem. Niczym się nie różniły od nowych... :)
Dali filtry Sędziszów zamiast MOPAR ? Świece w tjet i MA co 30 tyś km ,są mocno obciążane termicznie przy działaniu turbo ,no i LPG Możesz taniej je kupić w JATA ,zamiast ponad 70 zł szt dać ok 45 zł razy 4 szt to daje sens .
-
No mi w serwisie Dutkiewicza Warszawie pogieli próg na przeglądzie 30000 masakra caly dzien samochod trzymali A potem udali ze nic nie wiedzą i dopiero zobaczylem po 2 tygodniach
-
He he ,sam pogiąłeś z nudów :) przerabiałem to przy czerpni powietrza ,ale zaproponowali zniżkę na zakup tego co sami połamali . Pamiętaj ,klientem to byłeś przy kasie płacąc za auto ,teraz jesteś płatnikiem :)
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
W t check nie ważne czy z lpg czy bez wg instrukcji wymiana świeczek co 30k
Tyle to ja wiem, tylko autor pod nickiem ma 1.4 95KM wpisane.
-
1 załącznik(i)
ASO Fiat Elbląg, przegląd po 2 latach. Byłem mile zaskoczony kiedy powiedzieli ile płacę :cool:Załącznik 38564
-
A oleju dużo zaoszczędziłeś :-)
-
-
Zjadło literkę, miało być na oleju zaoszczędziłeś bo selenia dużo droższa od tego co wlali...
-
Ten sam wlali mi na przeglądzie rocznym. W ciągu roku i przejechanych 12k km (z czego 11k km to miasto) dolałem tylko 800 ml także poprosiłem o ten sam :cool:
-
Cytat:
Napisał
joy78
ASO Fiat Elbląg, przegląd po 2 latach. Byłem mile zaskoczony kiedy powiedzieli ile płacę :cool:
Załącznik 38564
O Panie jak za darmo, lecę do Elbląga. W Wejherowie na 30 000 krzyczą 1400 zł(z LPG).
-
Czy na pewno wlali ten olej co jest napisany? Bo nie spełnia wymagań c3.
-
Cytat:
Napisał
elk36
O Panie jak za darmo, lecę do Elbląga. W Wejherowie na 30 000 krzyczą 1400 zł(z LPG).
Za dwa filtry gazu masz +300 ziko i olej multipower gaś jest droższy
Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka