Pierwszy raz słyszę o przeglądowej wymianie sondy lambda.
To jest widok strony w wersji do druku
Pierwszy raz słyszę o przeglądowej wymianie sondy lambda.
Mój błąd bo nie doczytałem.
Jest info o wymianie sondy Lambda ale jest odnośnik - Czynność tę należy wykonywać w przypadku użytkowania samochodu w następujących krajach: Afganistan, Algieria, Angola, Armenia, Kongo, Etiopia, Ghana,
Iran, Irak, Jordania, Malawi, Mali, Mozambik, Nigeria, Senegal, Syria, Zimbabwe.
I świece rzeczywiście co 60k w wersji E6 a takowy mam.
Olej silnikowy
Filtr powietrza, oleju i kabinowy
Wymiana płynu hamulcowego
No i rozrząd.
Ktoś wie ile to może w ASO kosztować?
Jeśli wszystko na ich materiałach to tanio nie będzie. Sam rozrząd to około 1100 zł. Ja zawsze materiały kupuję sam i wychodzi taniej. A zawsze jest pieczątka z ASO.
Fakt ASO tanie nie jest ale tak naprawdę to patrząc po lokalnych warsztatach robocizna kształtuje się porównywalnie... Zaoszczędzić można tylko na częściach i płynach eksploatacyjnych kupionych samodzielnie. Wczoraj byłem na przeglądzie po 5 latach 75000 km (faktyczny stan licznika 64000). Przegląd, olej silnikowy + filtr, filtry powietrza i kabinowy, wymiana płynów hamulcowego i chłodniczego, wymiana oleju w skrzyni biegów, wymiana kół z wyważeniem, podszlifowanie piszczących klocków (wymienianych poza aso), odgrzybienie i uzupełnienie 100 gram czynnika w klimie... 1950 zł. Chociaż przed przeglądem myślałem sobie żeby tylko w 2000 zł się zmieścić. To już ostatni przegląd w aso bo kończy mi się przedłużona gwarancja maximum care. W przyszłym roku jeszcze rozrząd ale to już zobaczymy gdzie...
Dzwoniłem do ASO i wbiło mnie w podłogę.
Prócz paska do rozrządu wymieniana będzie pompa wody i cały płyn chłodniczy. Plus olej i filtry to koszt około 4000pln-5000pln.
Chłopie zmień ASO. Ja wymieniałem w zeszłym roku. Kupiłem cały zestaw Continentala plus oryginalny płyn chłodniczy. Za wymianę wzięli niecałe 500 zł. a części kosztowały około 300 zł.
Wymieniony rozrząd kompletny, pompa wody i pasek klinowy.
Zastanawiam się skąd taka cena. Roboczogodzina kosztuje prawie 300pln. Skąd oni biorą takie ceny?
Czy ktoś z Was może polecić mi jakiś sprawdzony komplet do rozrządu i pompę wody płód płyn chłodniczy?
Tak jak pisałem Continental a płyn ja zalałem Paraflu.
Jasne. Ceny przez rok poszły 4 razy w górę? Kolega Tedybear trafił pewnie na kogoś kto nie ma bladego pojęcia o swojej pracy i tyle. Teraz kupowałem Olej, filtry i w porównaniu z ubiegłym rokiem ceny są praktycznie te same.
Praktycznie? Kupuje na bieżąco części do różnych aut,i na bieżąco drożeją. Oczywiście nie w tempie 4 krotnym ale co zamówienie to wzrost ceny o parę %.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Zestawy rozrządu montuje Continentala, dziś zamawiałem zestaw Conti z pompą wody CT1049WP1 do 500L 1.4tjet z 2015r. To jest ten sam rozrząd montowany w 1.4 95km i w 1.4 120km. Płyn chłodniczy Dynagel2000, K2. W zasadzie bez różnicy, ważne żeby był czerwony/różowy.
Dobrze, że mam warunki, że w spokoju w moich obu sam wymieniłem. Co prawda trzeba było dokupić porządne narzędzia, przydają się też do innych celów, blokady, łychy do zaworów dla Kropka itp., ale robota jest zrobiona jak w fabryce. MultiAira bałem się oddać do ASO, a co dopiero gdzie indziej. Obawy potwierdziły się gdy jako następny Kropek poszedł do roboty - widać było dwukrotną wymianę przez ASO - na szczęście były uszkodzone mało istotne "tylko/aż" dwa gwinty w ameliniowej pokrywie zaworów (od czujnika położenia wałka i uchwytu do kabli - ktoś miał za dużo siły w rękach), do tego była spartaczona regulacja jednego zaworu wydechowego, za duży luz, gdy inne były idealnie w tolerancji - samo się to nie zrobiło - poprawiłem to, a na pompie sporo za dużo uszczelniacza, który wlazł do komory pompy, niedużo brakowało do wkręcenia się w ośkę pompy. Oczywiście wszystko skręcałem dynamometrami jak to powinno być.
Macie jakis serwis fiata , kujawsko -pomorskie i okolice,gdzie akceptują czesci i oleje klienta do przeglądu.W Toruniu fiat krzyknąl 1800pln za przeglad gwarancyjny...?Moze znajde cos taniej dla córki?! Tipo cross 1,6 jtd
Hej,
Fiat Spectrum Jaworzno przeszedł do historii.
Znacie ceny trzeciego przeglądu na 45k.km na Śląsku ?
ASO Jelenia Góra
Mały przegląd, moje materiały (akceptują bez problemu) 140 zł.
I to jest normalna cena za taki przegląd.