To jest widok strony w wersji do druku
-
Jeżeli planujesz używać auto dłużej to raczej nie. A jeśli chcesz sprzedać za parę lat, to pieczątki są mile widziane w książce. Ja wykupuje dodatkowa gwarancję na 3 lata. Serwis więc będzie tylko w ASO.
-
Cytat:
Napisał
PUNTO1.4
Ja wykupuje dodatkowa gwarancję na 3 lata. Serwis więc będzie tylko w ASO.
Jaki koszt takiej gwarancji? Jesli mozna spytac i co obejmuje?
-
Dzwoniłem do ASO i koszt takiej gwarancji to ok 1500 zł. Obejmuje większość podzespołów, elektroniki itp. Ale to już się ustala, jak uzyskałem informację z ASO. O gwarancji i jej zasadach możesz poczytać na stronie Fiata.
-
Cytat:
Napisał
PUNTO1.4
Jeżeli planujesz używać auto dłużej to raczej nie. A jeśli chcesz sprzedać za parę lat, to pieczątki są mile widziane w książce. Ja wykupuje dodatkowa gwarancję na 3 lata. Serwis więc będzie tylko w ASO.
planuje pojeździć jeszcze 7-8 lat prawdopodobnie.
a inny zakład taki aby w razie wykrycia czegoś móc korzystać z gwarancji?
-
Cytat:
Napisał
baranek88
planuje pojeździć jeszcze 7-8 lat prawdopodobnie.
a inny zakład taki aby w razie wykrycia czegoś móc korzystać z gwarancji?
W sumie 10 lat... Fiata trzeba sprzedawać jak ma max po 5-6 lat, bo można jeszcze wziąć jakieś pieniądze. Później jak jest ktoś chętny kupić, to go trzeba sprzedać w cenie gwoździ w sklepie metalowym. Niestety taka jest smutna prawda.
-
Cytat:
Napisał
giannini
W sumie 10 lat... Fiata trzeba sprzedawać jak ma max po 5-6 lat, bo można jeszcze wziąć jakieś pieniądze. Później jak jest ktoś chętny kupić, to go trzeba sprzedać w cenie gwoździ w sklepie metalowym. Niestety taka jest smutna prawda.
Nie przesadzaj, nieraz przeglądałem ogłoszenia i jakoś nie zauważyłem dużych dysproporcji w cenach porównując auta tej samej klasy. Owszem są producenci u których za auto trzeba dać więcej w stosunku do reszty np. Toyota ale żeby Fiat był na szarym końcu statystyk to tego nie zauważyłem.
-
Przegląd Auto Res. Koszt 620 zł. Wymieniony olej plus filtry, oraz ozonowanie klimatyzacji. Niestety auta nie umyli. 😭
-
Cytat:
Napisał
PUNTO1.4
Przegląd Auto Res. Koszt 620 zł. Wymieniony olej plus filtry, oraz ozonowanie klimatyzacji. Niestety auta nie umyli.
Mnie wystarczy że musiałem im zostawić samochód na przegląd i wymianę oleju (gwarancja). Na szczęście mycie nie jest wymagane do jej utrzymania, dlatego na samym wstępie podziękowałem za tą usługę. Przegląd w Łodzi tydzień temu 480 zł (filtr,olej,przegląd). Pozostałe filtry we własnym zakresie.
-
Witam,
Jestem z dolnegośląska, jaki sewis polecacie na drugi przegląd - mam przebieg 19 tys, na pierwszym przeglądzie miałem wymieniane filtry i olej Selenia, dzwoniłem do Długołęki koszt drugiego przeglądu bez świec to około 1100 zł coś sporo...
-
Cytat:
Napisał
ANDI2005
Witam,
Jestem z dolnegośląska, jaki sewis polecacie na drugi przegląd - mam przebieg 19 tys, na pierwszym przeglądzie miałem wymieniane filtry i olej Selenia, dzwoniłem do Długołęki koszt drugiego przeglądu bez świec to około 1100 zł coś sporo...
A koniecznie potrzebujesz pieczątki z ASO za 1100? Jeżeli nie przedłużasz gwarancji i nie zamierzasz sprzedawać samochodu w najbliższym czasie to lepiej wybierz się do znajomego mechanika i zapłać ułamek tej sumy.
-
Cytat:
Napisał
PUNTO1.4
Ciekawe czy sie to opłaci ale szczerze wątpie, choć decyzji nie neguje bo każdy robi to co chce ;)
-
Czemu miało by się to nie opłacić? Osobiście sam nie mam zamiaru wybierać się na drugi przegląd do ASO, oświeć mnie co mogę stracić na takiej decyzji :)
-
Kruku, Brylant pisał do Punciaka, nie do Ciebie :), popatrz na cytat...
-
Moim zdaniem książeczka serwisowa z wpisami jest dużym plusem. Zwłaszcza jeśli samochód jest zadbany, ma mały przebieg - potwierdzony właśnie książka serwisową - do tego pierwszy właściciel oraz krajowy. W tym przypadku cena jest w górę. Ale każdy zrobi wg uznania.
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Kruku, Brylant pisał do Punciaka, nie do Ciebie :), popatrz na cytat...
Normalnie lub też nie, w tej ramce widziałem swój post ;) Ale teraz mając czas i czytając na spokojnie widzę pewne rozbieżności :)