Jak myślisz o Pszczynie, to podjedź do Bielska, bez materiałów za sam przegląd powinieneś się zmieścić poniżej 100 zł.
To jest widok strony w wersji do druku
Zgodnie z instrukcją obsługi (najnowsza z www fiata zassana pod mój egzemplarz) to przy 15tys wymiana oleju wraz z filtrem i filtrem kabinowym jest "opcjonalna", obowiązkowa jest na 30tys. Mogę tak zrobić żeby auto przeszło w aso tylko przegląd bez tych wymian? Decyzja należy rozumiem do mnie? Auto ma teraz niespełna 14tys i użytkowane jest w warunkach normalnych, rejon nie jakiś smogowy itp. Graty bym kupił sam i wymiana we własnym zakresie zaraz po przebytym przeglądzie. Utrzymałbym gwarancję a serwisu na 30/2lata wstępnie nie planuję. Da radę tak?
Tak, nie masz obowiązku zmieniać na 15k
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
J.w.
Ja tak zrobiłem i za przegląd po roku (czyt. pieczątkę w książce gwarancyjnej) płaciłem kilkadziesiąt złotych.
Olej po roku jeżdżenia zmieniłem we własnym zakresie.
Witam. Zrobiłem przegląd w Płońsku po roku użytkowania 7370 km TIPO 2018 1,4 POP. Przegląd ze sprawdzeniem komputera pod względem błędów wraz z podwoziem i na szarpakach+ olej wlano 3l,filtr 362 zł nie warto oszczędzać bo to daje 1zł dziennie gwarancje na cały rok z olejem i filtrem. Przegląd robiony bez mała na oczach klienta za dużą szybą widać cały warsztat a siedzi się przed samochodem dzielony tylko szybą .Wizyta umówiona telefonicznie na godzinę .Miła rozmowa z właścicielem serwisu daje sporo wiadomości co do warunków gwarancji serwisowej i całego samochodu
Serwis Fiata chyba zachorował na koronawirusa. Za wymianę oleju, filtra oleju i filtra pp. oraz pościemnianie przy sprawnym samochodzie około 3h skasował za 1 przegląd po 8tkm przebiegu 1100PLN. Ta cena to chyba "trochę" przesadzona. Raz można naciągnąć klienta.
Ale Cię ożenili na kasie. Masakra kuzwa. Nie pytałeś za wczasu ile wezmą?
Piohol a gdzie robiłeś ten przegląd ?
Roczny po 15000 Piła Iveco Gibas, bez wymian koszt 135zl. Gwarancja utrzymana. Przeglad zrobilem przy przebiegu 14400 i Pan z aso twierdzil ze musze zrobic ta wymiane oleju po 15tys. Nie docieraly do niego argumenty ze wymagana jest po 30tys. Reasumujac na te chwile gwarancja utrzymana, wbita pieczatka w ks gwarancyjna a olej i filtry sam wymienilem po powrocie.
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
We Włocławku 550PLN
Taka uwaga bo np w Pile w aso informacja wisiala w poczekalni ze czesci dostarczone przez klienta nie podlegają gwarancji.
Może jakieś zamienniki owszem ale oryginalnych części nie mają prawa odrzucić czy zakwestionować bo niby dlaczego? To samo wsadzają od siebie tylko na innej marży
Wczoraj byłem na przeglądzie rocznym gwarancyjnym i zapłaciłem 520PLN. Przegląd,wymiana oleju i filtra oraz wymiana filtra przeciwpyłkowego.
jest sens robić 2 przegląd w ASO? gwarancja i tak mija po 2 latach?
24 kwietnia mijają mi 2 lata i obecnie mam 28tys. przebiegu.