Jedz do plonska... daleko nie masz... zadzwoń i zapytaj...
To jest widok strony w wersji do druku
Jedz do plonska... daleko nie masz... zadzwoń i zapytaj...
Jutro pewnie zadzwonię i zapytam, zobaczę czy różnica w cenie zrekompensuje 2h jazdy w obie strony i paliwo :p
Którego ASO w Wawie tak bardzo nie polecasz?
Nie wiem nic o żadnym z nich ale wiem ze to co napisałem było tu na forum dobrze wspominane a masz niedaleko. Ja tyle jeździłem do Ełku z Białegostoku i z kosztami podróży wyszło mi na samej robociznie 2x taniej... zadzwoń a zobaczysz...
Ludzie pierwszy przegląd po 120zl plus olej i wymiana robili a nie za 700...
Aaa, sorki, nie spojrzałem skąd jesteś i założyłem, że masz jakieś nieprzyjemne przejścia z warszawskimi ASO.
Może kwota nie bolałaby mnie tak bardzo jako całościowa tajemnicza opłata za przegląd, ale kiedy widzę 3.4l shell helix 5w40 hx7 wycenione na 200zl, do tego wymiana 70zl to czuję się niekomfortowo.
Te 70 zł za wymianę to akurat przyzwoita cena, na ten składnik ceny nie ma co narzekać... przejrzyj chocby pobieżnie od początku ten temat, zobaczysz ceny z plonska, nawet zdjęcia faktur z tamtąd i z innych aso są, porównasz ceny i zakresy usług.
Ja mam 29 marca rok auto, tjet kombi. Cały czas biję się z myślami czy kupować samemu olej itp. W końcu nke nie bez powodu aso wbija w papiery że olej części klienta. W razie W zawsze się mogą zesrać że dostarczyłem im podrobiony olej itp. Chyba jednak zdam się na ich olej itp. Ktoś zna cene rocznego z Bydgoszczy, Torunia, Piły?
A pomyśleć, że są warsztaty, które wymianę mają darmową jeśli u nich kupujesz olej. Ale nie w ASO gdzie nawet za pierdnięcie w stołek biorą pieniądze :)
Ja nie polecam Carserwisu na Połczyńskiej - przelali mi olej, co moim zdaniem dyskwalifikuje ich jako fachowców. Stado baranów. Do tego cenią się jak za złoto.
Nie narzekam akurat na cenę wymiany bo 1/4 roboczogodziny ma tu sens. Chciałem tylko podkreślić, że poza marżą 200% na olej dochodzi koszt wymiany.
Z poprzednim samochodem bywałem na wymianie oleju przy okazji wizyty w Płocku. Jest tam sklep z częściami i 2 stanowiskami, po zakupie oleju i filtra (za rozsądne pieniądze) wymiana gratis. Przy okazji można się pokręcić, pooglądać samochód od spodu i mieć pewność, że olej został faktycznie wymieniony i spuszczony a nie wyssany. Może dlatego podejście ASO jest dla mnie lekkim szokiem :p
Przekopałem ten wątek od początku i widziałem, że Płońsk jest polecany a Carserwis wręcz przeciwnie.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Do nich nawet nie pisałem po zobaczeniu Twojej opinii o nich :)
Castrol 4L za 175 zł , filtr oleju do 30 zł ( nie pamiętam ) , filtr powietrza i kabinowy miałem swój z allegro. Robocizna gratis bo olej i filtr oleju kupiłem w warsztacie. Sumując przy 75 000 km koszt wyniósł około 260 zł i został 1 L oleju na dolewki ;)
Przegląd zrobiony, może małe podsumowanie przyda się komuś z Warszawy lub okolic. Chciałem zrobić pierwszy przegląd z wymianą oleju i filtra, 1.4 120 KM, bez gazu.
Krasnobrodzka:
Załącznik 37576
Ostrobramska:
Przegląd; 86,30 PLN
Wymiana oleju i filtra przy przeglądzie: 558,50 PLN
Oczapowskiego:
650zł
Przegląd ostatecznie zrobiłem w Płońsku (przerwa w planowanej drodze do Płocka:p )
Załącznik 37577
Policzyli 3l oleju i faktycznie na bagnecie jakaś 1/3. I tak planowałem kupić litr na wszelki wypadek więc tragedii nie ma.
Filtr kabinowy kupiłem jakiś węglowy Meyle za 41zł i wymieniłem sam. Nie znam firmy, jeśli się okaże badziewiem to bardzo stratny nie będę.
Jako że jest sporo so czytania to pozwolę sie zapytac ile kosztuje pierwszy przegląd po roku w Zorach, Pszczynie, Katowicach...ect
Nie wiem jak u Ciebie ale ja dziś ustalałem ceny w swojej okolicy. Bydgoszcz aso reiski w podzięce że kupiłem u nich tipo zaśpiewali 850 brutto, Piła 500 netto z olejem filtrami oleju i kabinowym. Toruń torital niby niecałe 200 brutto za sam przegląd. Wybrałem Piłę. Tak to w kujawsko pomorskim wygląda. Zadzwoń i się dowiedz.