To jest widok strony w wersji do druku
-
Witam, jako że i ja wydać muszę już niedługo na pierwszą wizytę grosza w ASO przeczytałem ten temat dosyć dokładnie , niestety bardzo mało wpisów jest z Wrocławia i okolic .
Miałbym dlatego pytanie do zamieszkałych w tych okolicach , gdzie to zrobić (przegląd) , wyskakują mi tylko dwa serwisy ADF Wrocław I GAM Długołęka , jeden i drugi niezbyt tani kolejno 900 i 1100 za wymianę oleju filtra olejowego i kabinowego no i super mycie dokładają . Czy naprawdę nie ma innych autoryzowanych serwisów fiata w tej okolicy którzy by wzięli uczciwe dla obu stron pieniądze.
Proszę o odpowiedź i dziękuje z góry
-
Nie wiem jak we Wrocku ale dla osób z Krk może info się przyda:
W Krakowie na al. Andersa pierwszy przeglad przy 15 000 z serwisem klimy 680 zeta.
-
Wiem, że inflacja, ale żeby pierwszy przegląd kosztował już 1000 :mad:
Zadzwonię z ciekawości do Jaworza.
Spytam o przegląd na 15k.km i 30k.km.
Opcje z wymianą oleju.
2 przegląd na 30k.km wyceniono w sierpniu 2021 na ok 750 zł.
-
Zrobiłem pierwszy przegląd , mimo że mam do Długołęki pod Wrocławiem 15km , trafiłem do Dzierżoniowa . Przegląd włącznie z dolewką płynu do spryskiwaczy :smile:kosztował mnie 590 pln dnia 27,12,2021 . Opłaciło sie zatem odwiedzić salon Bogusz , przejechać 100km i zaoszczędzić 700 złociszy . Polecam wszystkim w tych rejonach
-
Przegląd na 15000km z wymianą oleju: Żory 850zł , Jaworze 700zł
-
Cytat:
Napisał
grehor1
Opłaciło sie zatem odwiedzić salon Bogusz , przejechać 100km i zaoszczędzić 700 złociszy .
Chyba trochę mniej :) , ale na pewno się opłaciło.
-
Wrócić też trzeba, więc trochę więcej ;)
-
Cytat:
Napisał
Yarpen
Wrócić też trzeba, więc trochę więcej ;)
Pisząc "trochę mniej", miałem na myśli oszczędność mniejszą niż 700zł. :)
Oczywiście dodatkowa jazda to ok. 2x100km ...
-
Cześć ziomy,
wiem, że powinienem przeczytać temat ale za dużo tam się rozpisujecie :D
około 10.03 powinienem pojechać na roczny przegląd TIPO 1,4 120KM
Mieszkam w okolicach Rybnika,
ktoś się orientuje gdzie uderzyć?
z tego co słyszałem od znajomego Żory mam odpuścić, on był w Chorzowie i zapłacił coś około 550 zł
Ktoś jeszcze coś? Bielsko i okolice Katowic też oczywiście wchodzą w grę.
-
Cytat:
Napisał
Darecki79
Cześć ziomy,
wiem, że powinienem przeczytać temat ale za dużo tam się rozpisujecie :D
około 10.03 powinienem pojechać na roczny przegląd TIPO 1,4 120KM
Mieszkam w okolicach Rybnika,
ktoś się orientuje gdzie uderzyć?
z tego co słyszałem od znajomego Żory mam odpuścić, on był w Chorzowie i zapłacił coś około 550 zł
Ktoś jeszcze coś? Bielsko i okolice Katowic też oczywiście wchodzą w grę.
Gdzie uderzyłes na slask na ten przeglad ? Przede mna pierwszy przeglad po roku i nie wiem gdzie celowac i gdzie zrobia tylko to co trzeba a nie jakies wymyslane pierdoly zeby koszty podniesc ? czy partner katowice ma ok ceny ?
ile mniej wiecej taki przeglad pierwszy powinien kosztowac i co powinno w nim byc ? olej + filtr czy jeszcze cos ?
-
Cytat:
Napisał
migchel
Gdzie uderzyłes na slask na ten przeglad ? Przede mna pierwszy przeglad po roku i nie wiem gdzie celowac i gdzie zrobia tylko to co trzeba a nie jakies wymyslane pierdoly zeby koszty podniesc ? czy partner katowice ma ok ceny ?
ile mniej wiecej taki przeglad pierwszy powinien kosztowac i co powinno w nim byc ? olej + filtr czy jeszcze cos ?
Strasznie się czyta taka pisownię :(
-
Ja jeżdżę do Ganinexu Katowice. Serwis jak serwis, ani gorszy ani lepszy. Zawsze jadę ze swoimi materiałami i robią tylko to co im powiem, że mają zrobić.
-
Na swoim pierwszym 2-lata temu również byłem w Ganinex-Katowice, nie piszę tego żeby ich promować
ale faktycznie zrobili tylko "podstawę" czyli olej fitry + robocizna bez wciskania dodatkowych usług.
-
Cytat:
Napisał
Robs
Ja jeżdżę do Ganinexu Katowice. Serwis jak serwis, ani gorszy ani lepszy. Zawsze jadę ze swoimi materiałami i robią tylko to co im powiem, że mają zrobić.
Dzięki ! czyli bierzesz swój olej i filtry ? Ale to muszą być oryginały , selenia itd ? to trzeba u nich zamówić w aso tak czy siak ?czy to jest tez ogólnodostepne na rynku ?
-
Kupuję sam materiały. Od pierwszego przeglądu zalewam Motula 8100 X-cess a filtry Filtrona. Jedynie kabinowy kupuję węglowy Meyle.
-
Cytat:
Napisał
Robs
Filtrona
Unikam jak ognia filtrów oleju po pewnym zdarzeniu z czasów UNO. Ogólnie teraz tej firmy już nic nie kupuję. Po obcowaniu z innymi markami filtrów ostatecznie wybrałem do silnika Purfluxa, do klimy Denso.
-
Dzięki za radę krówka. A ja nieświadomy używam ich od piętnastu lat.
-
W moim przypadku wystarczył jeden raz, mam awersję do ich filtrów oleju. Po odpaleniu silnika na mrozie nie zgasła kontrolka ciśnienia. Czujnik ciśnienia był ok, olej pompa podawała. Po zmianie filtra wróciło do normy. Do końca posiadania UNO po tym zdarzeniu montowałem filtr Sędziszów, problem z brakiem ciśnienia nigdy się nie powtórzył.
Ogólnie nie wiem jakiej są jakości aktualne filtry oleju Filtron, używasz od lat i u Ciebie działały. W moim przypadku do UNO też montowałem do czasu wystąpienia sytuacji, którą opisałem - chyba w 2005 roku to się stało. Nie chodzi o obrzydzenie, czy coś takiego. Jednak na Filtronach samochody jeżdżą.
W Purfluxie podoba mi się zygzakowate ułożenie warstwy filtrującej - powiększają w ten sposób powierzchnię filtra (przynajmniej w teorii). W puszkowym do GP 1.4 8V również to występuje.
-
Filtron od jakiegoś czasu jest przejęty przez grupę Mann Group. Także kupując filtr Manna kupujesz Filtrona z odpowiednim znakowaniem.
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Czujnik ciśnienia był ok, olej pompa podawała. Po zmianie filtra wróciło do normy.
Nie za bardzo mogę sobie wyobrazić wpływ filtra na to zjawisko. Gdyby nie było smarowania to tak, zatkany filtr ale tu . . .