To jest widok strony w wersji do druku
-
Nie ma co ukrywać,że klapa nie otwiera się tak jak otwierała się gdy samochód był nowy. Dodać do tego delikatna warstwę śniegu i otwiera się zaledwie na 20 cm.Sprezyna założona na siłownik spowoduje otwarcie takie jak powinno być.W poprzednim samochodzie HB miałem takie sprężyny założone na oba siłowniki i klapa otwierała się po naciśnięciu guzika na kluczyku.
-
U mnie jest to samo. Myślę że duży wpływ na to ma temperatura. Po zimie powinno być lepiej.
-
Mojemu w czerwcu mijaja dwa lata i klapa otwiera sie zawsze do konca, jedynie wolniej szla do gory gdy byla wrastwa mokrego sniegu ale to logiczne.
-
2 załącznik(i)
Było po tygodniu jazdy :powieszony:
Załącznik 34811
Jest do jutra do godziny 7:00 :lol2:
Załącznik 34812
Udało mi się też włożyć led do schowka, rzeczywiście , "jak się popieści to się zmieści" :D. Założyłem też ledy w tablicy rejestracyjnej , jakość wykonania tych rezystorów jest "taka se" bo to gumowane gniazdo przy dotykaniu rozłącza żarówke ale udało sie założyć. Jutro walka z oświetleniem bagażnika i wymiana spryskiwaczy :)
-
Co mają przedstawiać te zdjęcia, oprócz Twojego Fiata. Piszesz o ledach.
-
Cytat:
Napisał
bartusssp
Co mają przedstawiać te zdjęcia, oprócz Twojego Fiata. Piszesz o ledach.
Udajesz czy taki jestes ze wszystko dosłownie trzeba napisac od A do Z? Przypatrz się zdjeciom, porownaj a bedziesz wiedzial o co chodzi...
-
Ja tam też różnic drastycznych nie widzę.
Felgi te same, szyby te same, na jednych bardziej brudny.
Gruz jak gruz :) ten kolor mi się podoba
-
Przypominam tylko wszystkim zmieniającym zewnętrzne oświetlenie na ledy, ze to nielegalne :-) i w przypadku wykrycia (co jest praktycznie nierealne) grozi utrata DR. Taki kij w mrowisko...
-
O tablice sie nie czepiaja a jak na tępe dzidy trafisz to nawet w mijania sie nie przyczepią do ledów haha mialem taka sytuacje w bravo2. Zatrzymali mnie wieczorem i kazali machę otworzyć , mysleli ze hidy mam i szukali kabli wystajacych haha a ze led z radiatorem miescil sie w lampe jak fabryczna zarowka to nic nie zrobili, malo tego powiedzieli ze to fabryczne.
-
BiBi mógłbyś podać wymiary tej sprężyny ?? tak dla potomnych. Może kiedyś też i sam taką sobie kupie :)
-
Gorzej będzie w razie kolizji, gdy biegły uzna, że to z powodu oświetlenia.
-
Powinni zalegalizowac ledy, philips dobrej jakosci robi, jest bezpieczniej, szczegolnie w nocy. Nie bylo by druciarstwa.
-
te philipsy to i ja zamierzam wstawić w soczewki u siebie...
-
2 załącznik(i)
No i jak to mówią ;-) i nastała jasność :lol::cool:
Załącznik 34813Załącznik 34814
-
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Powinni zalegalizowac ledy, philips dobrej jakosci robi, jest bezpieczniej, szczegolnie w nocy. Nie bylo by druciarstwa.
No właśnie wtedy jest gruby drut. Ledy inaczej oddają światło. Na reflektorze odbłyśnikowym NIE DA SIĘ ustawić świateł z żarówką LED poprawnie. Pół biedy jak jest soczewkowy reflektor. Ja tam bym łapał takich delikwentów z ledami w szrotach i sadzał na stołku przed autem i kazał się gapić kilka godzin :P
Kolega Krowa ma rację. Jest dobrze puki tragedii nie będzie. Przy małej kolizji nikt nie będzie sprawdzał. Przy większym problemie ubezpieczyciele sprawdzają BARDZO DOKŁADNIE całe auto. Potem może być problem. Nie warto - tym bardziej, że po prostu gorzej świecą niż najzwyklejsza halogenowa ;)
W temacie wymieniłem dziś H7. Się przepaliła lewa. Co ciekawe auto nie komunikowało przepalonej żarówki. Hmm.
-
2 załącznik(i)
W bravo akurat byly soczewki a po zalozeniu bylem na skp sprawdzic ustawienie, bylo jak najbardziej w porzadku. Fiat informuje tylko o zarowkach ktorych nie widzisz np. z tylu i tablicy. H7 mijania , wiec po zapaleniu widac ze sie nie pali - czy cos w tipo zmienili, nie wiem.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
U mnie tez +10 do zajebistości :lol:
Załącznik 34815
Załącznik 34816
Dzieki wielkie za podlinkowanie zarowek i rezystorow, chociaz do kabiny jasniejsze by sie przydaly ;)
-
Zaraz lepiej wygląda 👍
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
Misiek1621
BiBi mógłbyś podać wymiary tej sprężyny ?? tak dla potomnych. Może kiedyś też i sam taką sobie kupie :)
Kupiłem taką:
https://allegro.pl/oferta/automatycz...MTQzOTI5NzA%3D
Polecana przez osobę z FB , która ma właśnie tą zamontowaną i działa ;) . Ja jeszcze nie zamontowałem
-
A ja znów nie bardzo czuję tej fajności oświetlania wnętrza, tablic, schowków, bagażnika i wszystkiego co się da ledami. To brzydkie, sztuczne, zimne światło. Bardzo mnie cieszy, że Tipo w oryginale ma jeszcze nadal wnętrze oświetlone ciepłym kolorem z normalnej żarówki. Nie wymienię nigdy w żadnym swoim samochodzie zwykłej żarówki na led.
-
Można kupić ledy cieplej barwy...