No mnie tez ale można teoretycznie porysować sobie noski w lakierkach :-)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Ja osobiście dzięki dołożeniu tej osłony po prostu lepiej się czuje i tyle
To jest widok strony w wersji do druku
No mnie tez ale można teoretycznie porysować sobie noski w lakierkach :-)
Ja osobiście dzięki dołożeniu tej osłony po prostu lepiej się czuje i tyle
Idzie kupić te osłony najlepiej przez internet ,sam już zapomniałem że jej nie mam ale dla spokojności bym założył, do serwisu mam pona 100 km szkoda czasu i paliwa
Bahamut24 jak myślisz, dlaczego tutaj FCA nie odrzuca zapytań o brak osłony, tłumacząc zmianą modelową tylko zgadzają się na dołożenie na swój koszt?
Z tego co tutaj obserwuję wszyscy co napisali dostali tą osłonę, ja także czekam na montaż w ASO, a pozostale braki to mi odpisali, że zmiana modelowa.
Kable są dostępne i można je kopać, są w zasięgu buta, ale trzeba się postarać i FCA o tym problemie wie.
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Ja po prostu spokojny człowiek jestem :) prawda jest taka ze gdyby "Pluszak" nie zauwazyl i nie drazyl tematu to nikt by nie wiedzial. Zreszta gdyby brak oslony zagrazal bezpieczenstwu to UOKIK oglosilby kampanie.
Sam mam ta oslone ale raczej nie mozliwe jest, siedzac jak czlowiek w aucie urwanie kabli , badzmy powazni, chyba ze ktos na cos cierpi i ma jakies tiki...
Pokaż mi inny współczesny kompakt, gdzie masz w tym miejscu kable na wierzchu. Jak są na wierzchu to można o nie zaczepić - butem, odkurzaczem czy czymkolwiek innym. Jeśli Tobie niepotrzebne - to wymontuj. Ja nie chcę kabli na wierzchu - bo jak coś można uszkodzić to zazwyczaj z czasem się to robi - w najmniej oczekiwany sposób zresztą. Głupi kawał filcu powoduje, że problem znika. Gdyby to było niemożliwe, Fiat nie szedłby na rękę i nie kazał tego zakładać wszystkim, którzy w tej sprawie uderzają do koncernu z reklamacją.
Jeździłem wieloma samochodami, mam teraz też inne auta i z nich korzystam. W żadnym nie było i nie ma takiej niedoróbki. Fajnie że Fiat jednak uznał swój błąd i to naprawia bezpłatnie montując ten brak.
Tylko zazwyczaj zglasza sie gdy usterka stwarza zagrozenie.
Ale jakie kable na wierzchu, nic nie zwisa i nie dynda, pokaż mi osobę , która kopie w kable. Odkurzaczem odkurzasz tą część schowka?
Zgadzam sie że fajnie zrobili przyznając się do błedu ale nie robmy z brakujacej oslony problemu jaki mialy inne marki: zgasniecia silnika w czasie jazdy, awarii silniczka wycieraczek czy zapalenia.
Spojrz pod fotele jak kable tam dyndają , na pewno wieksze prawdopodobienstwo uszkodzenia ich niz tych pod schowkiem... .
Tak czytam czasem i się zastanawiam jak daleko jest w stanie sięgnąć taka czysta idealizacja swojego auta.
Ja wiem, że w Oplu tłoki pękają ale u mnie też był brak uszczelki i z racji wykonywanego zawodu się przydaje. Babcie i inne się nie certola.
Powinna być. Jednym dają innym nie. Jak nie dali i ktoś się zgłosi to dają.
Po co dyskusja? Ma być i ... No.
Tipo ma nawet wykładzinę pod tylna kanapa po całości to i osłona z przodu ma być
Uważam ze powinna być jeszcze jedna nad nogami kierowcy, bo w mondeo była... tak żeby kolumna na nogi na spadła :-)
Uzupełniłem zapasy chemii i wpadły nowe rzeczy do arsenału czyli jutro mycie :crazy:
Załącznik 34040
Chemiczny sklep to jaki bo np w LeroyMerlin nie ma izopropanolu, vampira juz uzywalem kilka razy dlatego kupilem lytra ;) glinke do szyb głownie bo mam powłoke to tak syf się nie lepi.
Nie w sieciówce ale w zwykłym sklepie chemicznym (np. z farbami, chemią dla przemysłu,etc). Musisz u siebie poszukać w okolicy, przemysł tego używa wiec łatwo to kupić.
Ja kupilem coś takiego, wrzuciłem do atomizera i spoko.
Załącznik 34043