A ja etui na kluczyk :). Na wakacje sie wybieram nad morze, więc może...
To jest widok strony w wersji do druku
Proponuję wrócić do tematu "Nie podoba mi się w Tipo" a nie "Podoba mi się w Dacii" albo "Współczuję FiatPrime".
Tym bardziej że Dacia nie jest i nie będzie bezpośrednim konkurentem dla Fiata.
A który wątek tutaj trzyma się tematu ;-).Chyba mi dupa odpadnie ze śmiechu. A na poważnie w tipo nie podoba mi się jeszcze działanie manetek kierunku. W mito punto jest bardziej wyczuwalny opór/skok między trybem zmiany pasa a normalnym.
Już odpadła czy jeszcze nie?
Fakt z tymi kierunkowskazami też mam dyskomfort - nie mogę ich wyczuć. Być może z czasem się wyrobią...
Chuja tam się wyrobią.
Ogólnie problemy pierwszego świata :)
Się wyrobią. U mnie też chodziły dziko. Przy "muskaniu" raz dawały jeden sygnał innym normalnie kilka jak do zmiany pasa w trybie autostradowym. Aż coś przeskoczyło w końcu i łapią za każdym razem. W nagrodę za to, ta od kierunków jest teraz 3-4mm wyżej niż ta po druga. Sądziłem, że kierownicę źle założyłem albo geometria mi się zmieniła. A to ch.... manetka kierunkowskazów jest wyżej.
Ot taki feature.
Od poczatku manetki nie byly rowno. Ktos kiedys to juz pisal ze jedna jest wyzej niz druga :P
A to przepraszam. Zwracam honor (?). Dopiero niedawno zauważyłem.
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
Panowie manetki to kwestia przyzwyczajenia - na poczatku jak dostałem TIPKa nie mogłem wyczuc kierunkowskazu autostradowego. naciskam na manetkę a tu miga tylko tyle ile trzymam. a teraz śmiga prawidłowo aż miło. Kwestia pryzwyczajenia.
Choć gdzieś czytałem jak zbierałem sie do kupna autka, że pierwsze modele miały z tym problem i wymieniali cały element osadzony na kierownicy czyli wszystkie manetki bo nie działało to prawidlowo i to na tym forum to czytalem.
A mnie po pierwszej trasie w sobotę denerwuje paskudząca się szyba od strony kierowcy, ale tak że prawie ni nie widać nic w lusterku bocznym. Fakt, że soli i podobnych preparatów drogowcy wywalili sporo. Trzeba będzie wozić ze sobą ściereczki do szyb. Zobaczymy co będzie latem w deszczu.
Na pociesznie dodam, że w Octavii, którą miałem okazję jeździć w grudniu, było podobnie.
A manetkę od kierunkowskazów wyczułem na A4 bardzo szybko.
Zawsze mozna zalozyc owiewki o wygladzie tego nie dyskutuje :D
Owiewki są spoko. Praktyczne.
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
piękne heko
Załącznik 31469
Załącznik 31470
Ja ze względów praktycznych używam. Auto się ciągle wietrzy. Czasem taka patola i "aftery" wsiada, że dobrze auto na noc zostawić z uchylonymi oknami i nie bać się, że zaleje.
Generalnie Tipo to auto względnie "ładne" - kwestia gustu. Więc te owiewki tam zbyt wiele mu nie ujmują. To jak z kobietą. Piękna kobieta nawet w brudnych jeansach będzie piękną kobietą.
FiatPrime mam nadzieję, że podzielisz się na tym forum opiniami na temat Dustera po kilku miesiącach użytkowania :)
Ja sie zaloguje na forum dustera ;)
Ah moi przyjaciele. :P