To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
Killer King
Dzwoń do dilera i sprawdź co zaproponują
.....
Pierwsze dwa przygląda (2 lata - 30k.km) w Bielski Białej to koszt 1150-1200 zł ( jest to łączny koszt dwóch przeglądów z....
Mam osobę u której serwisuję samochody po gwarancji - koszt mniejszy, ale nie o połowę, ale za to czas umówienia na wizytę + oczekiwanie to już kosmos. Jak nie masz samochodu zastępczego na kilka dni to lipa.
Panowie skąd takie kwoty za przegląd?
Jestem po trzech przeglądach i nigdy nie zapłaciłem więcej niż 500-600 zł...w tym olej, filtry itp zgodnie z instrukcją (za wyjątkiem, świec bo wymieniali po awarii)...zadzwońcie do Automobile Torino w Łodzi
-
Dane na 17.08.2021
Koszt pierwszego przeglądu ( 15k.km ) - 366 zł
Wszystko na częściach ASO
-
Co zawierał tak dla potomności ?
-
Zapomniałem dodać, że to cena za 1,4 95km - pierwszy przegląd na 15k.km
Jak już ktoś wspominał, cena za T-jet będzie wyższa.
Podeśle szczegółowe dane, jak będę miał wszywko na papierze.
Na szybko podejrzałem listę samochodów w planie - było dużo rejestracji spoza SB np. SR, co świadczy, że cena przyciąga.
-
Ja za drugi przegląd (mam przejechane 16 tys.km) zapłaciłem 785zł. w Białymstoku. Ogromnym plusem jest to, że jak wcześniej zamówisz, to masz samochód zastępczy. Dzień wcześniej przywożę, dostaje zastępczy, a następnego dnia oddaję i 1zł. za przejechany kilometr.
-
Średnia ta oferta z zastępczym, przy drogim orzeglądzie skubać za kilometry? To juz in uzupełnienie benzyny pod korek nie wystarcza? Co za czasy..
-
Dziś zrobiłem przegląd olejowo -filtrowy w autku .
Materiały kupiłem sam ,koszt 300zl
Olej Selenia,,filtr oleju ,kabinowy i powietrza .
Te ostatnie wymieniłem sam ,dziecinnie proste .
Mechanik za wymianę oleju i filtra plus uzupełnienie płynu chłodniczego i hamulcowego oraz ogólne oględziny auta wziął 50 zł ( po znajomości...)
Czyli w sumie 350 zł w Aso pewnie z 700...😁
-
Cytat:
Napisał
Krzycholu
Dziś zrobiłem przegląd olejowo -filtrowy w autku .
Materiały kupiłem sam ,koszt 300zl
Olej Selenia,,filtr oleju ,kabinowy i powietrza .
Te ostatnie wymieniłem sam ,dziecinnie proste .
Mechanik za wymianę oleju i filtra plus uzupełnienie płynu chłodniczego i hamulcowego oraz ogólne oględziny auta wziął 50 zł ( po znajomości...)
Czyli w sumie 350 zł w Aso pewnie z 700...
Po gwarancji, to może samemu i wyjdzie jeszcze taniej. Nikt nie każe jechać do ASO.
Tak wiec zaoszczędziłeś całe 16 zł, ale mechanik po znajomości, wiec na ręce nie musiałeś patrzeć.
-
1 załącznik(i)
Nie wszędzie widać są ceny w ASO tak niskie za pierwszy przegląd jak w Bielsko Biała . W Warszawie pierwszy przegląd bez żadnych wymian tylko podbicie książki i pierdoły ze sprayami których użyli bez mojej zgody i wiedzy, a za które na fakturze doliczyli przy przebiegu 3,7 tyś wyszło ... 300zł tyle że T-Jet . P. s jakaś linia diagnostyczna dochodzi jeszcze za 61.50 zł :lol: czyli widać każde ASO rządzi się swoimi prawami ;-)
-
Cytat:
Napisał
Killer King
Po gwarancji, to może samemu i wyjdzie jeszcze taniej. Nikt nie każe jechać do ASO.
Tak wiec zaoszczędziłeś całe 16 zł, ale mechanik po znajomości, wiec na ręce nie musiałeś patrzeć.
Czy 16 zł?
Raczej 350zl ...
-
Cytat:
Napisał
Krzycholu
Czy 16 zł?
Raczej 350zl ...
Jak dla mnie to nadal 16 zł.
Chyba, że liczysz zysk w odniesieniu do najdroższego ASO jakie jest w okolicy.
Więc podjedź do ASO BMW, pochwalisz się, że zaoszczędziłeś +1k. Pln
Z tym, że kto serwisuje po gwarancji w ASO ?
-
Cytat:
Napisał
Killer King
Z tym, że kto serwisuje po gwarancji w ASO ?
Przyznam, że zdecydowałem się na pierwszą wymianę oleju w ASO (nieobowiązkowe) - chyba najdrożej w Polsce, ze względu na informacje na forum o wgniecionych progach podczas podnoszenia samochodu. Myślę, że z tego względu było warto :) Nie wiem co zrobię po gwarancji ...
-
Może nie lubię jak mnie ktoś robi w wała, 1,5 h roboczogodziny w Aso przy wymianie oleju i filtra oleju .
Tak miałem na fakturze ,faktycznie mechanik pracował przy moim aucie okolo pół godziny bo cały czas gdzieś odchodził.
Więc wolę zapłacić 50 zł niż 350 za robociznę...
-
Z reguły pytam o koszt przed zleceniem usługi i tu nie było niespodzianki:
Specjalnie sprawdziłem FV:
1 roboczogodzina ASO - 120 zł brutto
Czas wymiany 0,5h
Koszt usługi nabity na FV - 60 brutto.
Czyli skasowali mnie 10 zł więcej od znajomego mechanika.
Przy tej cenie, to nie widzę potrzeby szukania kogokolwiek innego i zostaję przy ASO
-
Nie wiem gdzie w ASO tyle roboczogodIne wyceniaja. RzesOw 350 pln ;)
-
Cytat:
Napisał
pablos_206
RzesOw 350 pln ;)
Wow, nieźle, a myślałem, że w W-wie najdrożej > 284zł.
-
Cytat:
Napisał
Killer King
Z reguły pytam o koszt przed zleceniem usługi i tu nie było niespodzianki:
Specjalnie sprawdziłem FV:
1 roboczogodzina ASO - 120 zł brutto
Czas wymiany 0,5h
Koszt usługi nabity na FV - 60 brutto.
Czyli skasowali mnie 10 zł więcej od znajomego mechanika.
Przy tej cenie, to nie widzę potrzeby szukania kogokolwiek innego i zostaję przy ASO
Ta cena to chyba jak Tusk rządził...
Oczywiście na początku kadencji 😁
-
Przydała by się w ASO rozpiska dla klientów ile mniej więcej roboczo godzin się schodzi przy standardowych czynnościach, np. wymiana oleju, świec itp. tak jak to mają likwidatorzy szkód komunikacyjnych. Wtedy wystarczyło by przy standardowym przeglądzie gdzie z samochodem się nic nie dzieje zadziwić lub podejść do ASO i zapytać jaki jest koszt roboczogodziny.
-
Cytat:
Napisał
mechanizator9
Przydała by się w ASO rozpiska dla klientów ile mniej więcej roboczo godzin się schodzi przy standardowych czynnościach, np. wymiana oleju, świec itp. tak jak to mają likwidatorzy szkód komunikacyjnych. Wtedy wystarczyło by przy standardowym przeglądzie gdzie z samochodem się nic nie dzieje zadziwić lub podejść do ASO i zapytać jaki jest koszt roboczogodziny.
Ale to nie jest tajemnica, wystarczy zapytać.
Serwis olejowy - 0,5h roboczogodziny.
-
Cytat:
Napisał
Killer King
Ale to nie jest tajemnica, wystarczy zapytać.
Serwis olejowy - 0,5h roboczogodziny.
W takim razie skąd biorą się takie historie jak z poniższego cytatu? Magicznie wzrosła cena roboczo godziny?
Cytat:
Napisał
Bob_pl
Dodam, że ten sam serwis w Łodzi powiedział za samą wymianę olej+filtr oleju+powietrza 700zł a innej osobie dzwoniącej na moją prośbę 450zł.
Jestem strasznie zdegustowany.