Nie musisz.
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
To jest widok strony w wersji do druku
Nie musisz.
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Tzw 2 przegląd gwarancyjny w ASO (2 lata lub 30.000 km) - ceny zobaczcie sami
Załącznik 37092
Drogo...
Swoją drogą to jest sens wymieniać świece po 22 tyś przebiegu?🤔
Ja nie miałem wymienianych świec. Teraz przy 45k będę miał.
Według książki świece bodajże co 60.000 lub co 4 lata. Z LPG pewnie częściej.
Wymiana świec co 60kkm jest dla silnika wolnossącego 95km a
t-jet ma podane co 30kkm lub 2lata.
MariuszLu serwis wymienił świece po 2 latach/30kkm bo taki jest zapis w instrukcji obsługi. HB str. 182
Witam Mariusz;
a dlaczego nie wymieniali płynu hamulcowego? pytałeś? w tym okresie obligo.
Tak w T-Jet jest wymiana świec co30.000 km lub 2 lata (instrukcja obsługi - przeglądy okresowe strona 190).
Co do płynu hamulcowego to zapytam w najbliższą sobotę.
W/g instrukcji jest "kontrola i ewentualne uzupełnienie poziomu płynów w komorze silnika" - strona 187, a na stronie 191 tylko informacja że "płyn hamulcowy należy wymieniać co dwa lata niezależnie od przebiegu". Nie proponowano mi wymiany płynu, a ja nie zapytałem.
Nie zdziwił bym się gdyby odpowiedzieli, że zmierzyli parametry w zbiorniczku i był ok. Chyba szybciej wymienia się olej i kasuje marżę za olej,filtry, świece niż bawić się w wemianę płynu hamulcowego, odpowietrzanie itp. za ok 150zł razem z usługą. Zauważyłem już w kilku warsztatach, że nie jest to ulubiona czynność.
Mi na przeglądzie po 2 latach (przebieg 18 tyś km) nie wymienili ani świec, ani płynu hamulcowego.
No dobra ale tak na serio, czy świece się starzeją? Nie chodzi mi o przebieg tylko o lata.
Siema, jak skończyła się gwarancja, robię przegląd na 45k to musi być w ASO?
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Po gwarancji możesz robić gdzie chcesz. Chyba, że masz leasing lub coś innego i masz zapis aby serwis robić w ASO.