To jest widok strony w wersji do druku
-
Ja Ci nie pomogę.Myślałem,że nad morzem jest czyściej niż na Górnym Śląsku.
-
Jest czysto. To od początku wg. mnie nie było normalne, że pod maską się tak syfi. To się chwalili, że w Mito jest to samo i w niczym to nie przeszkadza. Spojrzałem u kumpli w Tipach i też syf. Ja przez to dziś wylądowałem w ASO. Tam twierdzą, że to też standard. Po czym Ty wrzucasz foty z sedana gdzie masz pod maską czysto. I bądź tu Pan mądry.
-
Cytat:
Napisał
kjk
No bo tak jest. Przy prędkościach miejskich działają akceptowalnie, ale przy 90km/h już jest lipa.....
A moze kwestia aerodynamiki samego auta a nie samych dysz. Wystarczy jakies zawirowanie i żopa.
-
Cytat:
Napisał
marx30
A moze kwestia aerodynamiki samego auta a nie samych dysz. Wystarczy jakies zawirowanie i żopa.
Kwestię "aerodynamiki" widać w GP, na postoju, gdy wieje boczny wiatr - płyn nie doleci do szyby, poleci zgodnie z kierunkiem wiatru, czyli np. na auto obok :powieszony:
-
Nie. Dysze są za blisko szyby jak na ten kąt pod którym są. Sprawdzałem spryski od C5 i Octavii II. Więcej na spryski nie wydaje. Jedyny pomysł jaki mam to PRAWDZIWA mgła jaka jest w autach premium. Ale to już zabawa w drogie spryski i pompki wysokociśnieniowe.
Najtaniej jest zmienić kąt pod którym są wtryski i w tym celu będę się kierował. Dremlem zrobię fazę na zaczepach ori sprysków, a pod same spryski jakieś gumowe podkładki. Ale rzeźba rzeźba rzeźba.
-
Cytat:
Napisał
FiatPrime
a pod same spryski jakieś gumowe podkładki
Patent z ASO przy GP, gdzie podkładali podkładki :roll:
Na jeździe próbnej pincetą pierwsze co sprawdziłem, to jak przy 120km/h spryski działają :smile: Gdyby było jak w GP, to bym nie kupił.
-
Jako że mnie ta sprawa nigdy specjalnie nie frapowała to nie sprawdzałem ale (głupio) zapytam- czy samych końcówek dyszy nie da się regulować np. igłą ?
W jakimś aucie tak miałem (nie wiem czy nie wcitroenie) że tymi rureczkami szło losować w różnych kierunkach
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Patent z ASO przy GP, gdzie podkładali podkładki
Z g... bata nie ukręcisz. 8 dych poszło na dysze. Ile można.
Cytat:
Napisał
marx30
czy samych końcówek dyszy nie da się regulować np. igłą ?
W tych nie. Są stałe nastawy.
Jeśli was pocieszy to widziałem na YT jak koleś ma w swoim muscle car z grupy fiata te dysze. Podnosi prestiż.
-
Cytat:
Napisał
FiatPrime
Z g... bata nie ukręcisz. 8 dych poszło na dysze. Ile można.
Wiem, dlatego w GP podkładek nie mam, ale jakoś ujdzie. Trochę płynu idzie, jakieś 5 razy więcej niż w pincecie na zimowym płynie. Na letnim jest lepiej.
-
Cytat:
Napisał
marx30
A moze kwestia aerodynamiki samego auta a nie samych dysz.
Myślę, że częściowo tak. Zapewne prototypy jeździły głównie w Turcji i nie widziały zbyt wiele warunków zimowych, to nawet testerzy nie wyłapali problemu.
-
No to wygląda na to że jestem nieświadomym użytkownikiem :). Ale z tego co widzę na alledrogo jest tego w cholerę mgłowe z regulacją uniwersalne z nakrętka od spodu
-
Cytat:
Napisał
kjk
Myślę, że częściowo tak. Zapewne prototypy jeździły głównie w Turcji i nie widziały zbyt wiele warunków zimowych, to nawet testerzy nie wyłapali problemu.
Piszesz to na poważnie? To gdzie GP musieli testować :tongue
-
Są zbyt małe. Nie zakryją otworu po ori dyszy.
@edit: w sumie teraz spojrzałem na notatki. Otwór ma 16/12mm prostokąt. Wysokość zaczepu dyszy ma 9mm. A sam sprysk ma na długość 21mm a 19mm szerokości.
http://allegro.pl/dysze-spryskiwacza...016442395.html
Niby mogą pasować. Jak ktoś będzie łaskawy zakupić, sprawdzić i dać nam znać. Ja już na dysze się nawydawałem.
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Piszesz to na poważnie? To gdzie GP musieli testować :tongue
Neapol? Sycylia?? :cool: Bo raczej nie odważyli się pojechać kropkiem w Alpy.... :mrgreen:
-