@Wili23
Wszystkie pasy bezpieczeństwa muszą być odpięte. (fotelik samochodowy, pasek dla psa itp.) Następnie proxi znowu i będzie OK.
To jest widok strony w wersji do druku
@Wili23
Wszystkie pasy bezpieczeństwa muszą być odpięte. (fotelik samochodowy, pasek dla psa itp.) Następnie proxi znowu i będzie OK.
Witam. Mam taki problem - aktywowałem kamerkę w body przez Alfaobd po czym zrobiłem osiowanie. Wszystko przebiegło ok przy wstecznym załącza się kam ( obraz niedostępny gdyż jeszcze idzie z alle....) ale kilometry nadal migają. Przy skanie mam 2 błędy proxy i błędny sygnał kam. Czy to dlatego ? Czy osiowanie jednak poszło nie tak.
Może najpierw podłącz kamereâŚ
Witam,poszukuję kogoś z okolic Poznania do zrobienia osiowania,migający licznik.
Witam. Czy ktoś w Warszawie lub okolicy podejmie się Osiowania Proxy wymieniałem radio i po wymianie mruga mi wskaźnik km. Proszę o pomoc.
W Łodzi mogę Ci zrobić osiowanie
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Co to znaczy że w "ostatniej fazie montażu"
Jest zamontowany i miga. Czy to znaczy, że wystarczy odpiąć na jakiś czas klemę ? Czy trzeba powtórzyć ostatnia fazę montaży czyli
Odpiąć wszystko. Następnie:
1. Wpiąć radio
2. Odłączyć akumulator
3. Podłączyć urządzenie
4. Uruchomić zasilanie z akumulatora ?
Pzdr
ATeK
Fiat 500 Pop 2016 po wymianie kierownicy i radio dab navi 7 😪😪😪
Proszę o pomoc w (procedura proxy?) Warszawa ewentualnie Łódź
cieslakskala@gmail.com
W Łodzi mogę przyosiowac. Jak coś pisz priv.
Wiem że to nie Tipo, ale temat podobny.
Posiadam Doblo 1.4 8V z 2009. MES 4.8 Registered witaminką + Viaken STN1170 na bound rate 115200 i softem 3.3.1. Błędy z ecu, body, airbag i abs pokasowane.
Zamontowałem czujnik temperatury zewnętrznej, i chciałem aktywować go w liczniku. Niestety, cały czas sypie błędem "failed to execute: unsupported functional error" przy probie włączenia temperatury zewnętrznej. Myślałem że to problem licznika, więc kupiłem licznik z włączoną temperaturą zewnętrzną, (temperatura jest wyświetlana normalnie, niestety licznik miga bo węzeł EoL jest na czerwono) ale pod czas osiowania proxi wyskakuje mi błąd: "DasboardNode (IPC/NQS) - Failed - Data Out of Error." Ustawienie przebiegu przeszło pomyślnie, jest taki jak w poprzednich i w ecu co do 1 km.
Pytanie, czy konfiguracja can jest prawidłowa i ma wystarczającą ilość bitów:
CAN CONFIGURATION DATA:
00 00 00 0B 00 00 00 0B 00 00 00 02 00 00 00 00
00 00 00 0B 00 00 00 09 00 00 00 0B 00 00 00 09 00 00 00 09
35 31 37 37 39 37 39 37 20 20 20 50 50 45 41 43 45 45 45 53 49 20 05 05 19 0B 00 00 00 09 00 00 00 81 C8 0D 01 04 0C 17 07 00
I czy to nie problem z samym MES-em. Dodaję fotki. Na jednej fotce licznik taki sam jak mów tylko z aktywną temperaturą zewnętrzną.
Raczej bez znaczenia, w Pandzie osiowanie przechodzi na Punto '03, w Ducato 250 osiowanie dziaĹa na Panda Van Natural Power, a w Doblo na Stilo.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
No dobrze, czy fakt samej wersji programu ma znaczenie czy nie, gdybym miał 100% pewności że oryginał pomoże to bym w niego zainwestował, ale wywalić 400 zł i dalej patrzeć na ten sam błąd to trochę średnio. Po drugie nawet po prośbach w okolicy nikt nie ma mesa pełnego i nawet odpłatnie zostaje tylko aso.
50Euro to 400zł? Od kiedy? Albo się bierze poważnie problem na klatę, albo nie robi nic. Co roku wykupuję licencję MES za 50Euro (czyli około 200zł), żeby mieć roczne aktualizacje, nie zbiedniałem od tej astronomicznej kwoty, a zwraca się szybko. Za darmo interfejsów w warsztatach nie podłączają.
Dwa lata temu jak pisałem z oficjalnym przedstawicielem mes na Polskę to zaśpiewał mi 400 zł po przewalutowaniu. Skoro kupujesz za 200 zł to poproszę namiary na sprzedawcę licencji. Co do kosztów osiowania proxi w aso w Katowicach to 345 zł.