Czy ktoś już może robił polerkę przedniej szyby (niby nie zaleca sie) , mam kilka rysek od wycieraczek i zastanawiam sie czy nie dac spolerowac.
To jest widok strony w wersji do druku
Czy ktoś już może robił polerkę przedniej szyby (niby nie zaleca sie) , mam kilka rysek od wycieraczek i zastanawiam sie czy nie dac spolerowac.
Ja zrobilem dopiero 16tys km mam już dość porysowana szybę i 3 widoczne odpryski w tym jeden konkretny. Przy pierwszym odprysku naprawiałem ale i tak się znowu pokazał a po dwóch następnych nawet mi się nie chciało jechać reklamować tego pierwszego. Mam to w dupie. Dopóki się pajączek nie pojawi lub rysy nie będą stanowić duzego problemu szczególnie podczas nocnej jazdy dopóty nie zamierzam z przednią szybą nic więcej robić.
Polerka z przodu? Trochę takie Januszowanie no i może nieprzyjemnie rozpraszać światło.
Zostaje tylko oklejanie szyby od nowości A w razie czego wymiana folii. Firmy sprzedają już takie usługi.
Ja miałem pękniętą szybę, wymieniłem z AC, jeździłem niecałe 3 tygodnie i znów kamyk. Ale tylko odprysk, byłem u speców, mówią że zbyt mały i żywica nawet nie będzie trzymać więc jeździć. Dzwoniłem do Benefia gdzie mam ubezpieczenie to powiedziała mi kobieta iż jeśli zgłoszę 2 szkodę w roku to składka AC + 50%. Więc mam w dupie choć odprysk dokładnie na linii mojego wzroku :) ale co tam.
Kamień. Chyba duży. W czwartek wymiana. W ASO.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...5665025aae.jpg
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Dam znać ile ta przyjemność kosztuje
U mnie szyba czołowa prywatnie kosztowała ok 650 zł, Ale auto- hyundai ix35. W serwisie wyliczono kwotę ko 2800 zł. Porażka....
Już 2 razy wymieniałem....
-kamyki
Wymiana szyby to około 2100.
1750pln wymiana szyby na oryginał - rocznik 2018
u mnie to samo - około 1700 z robocizną - szyba ori
Koszty wymiany szyby były pokrywane z AC czy z własnej kieszeni.
AC - ponieważ nie mam zniżki to u mnie AC idzie w górę o 20%. Druga szkoda to już wzrost AC o 50% zatem do wymiany 2 szyby czekam do lutego :)
Ja mam wykupione AC z ochroną zniżek. Raz w roku mogę zrobić szkodę i nie mam z tego tytułu zwyżki ubezpieczenia.
Mądry Polak po szkodzie. Teraz wiem że warto to wykupić
Ja od wielu lat jestem u tego samego ubezpieczyciela, więc problemu nie ma...
Taka symbioza u Was powstała... tez tak chciałem ale moj zrobił się pazerny i mam innego tańszego, czas pokaże czy lepszego...