Dzięki za informację. Dzisiaj może uda mi się odebrać Tipka i sie zastanawiałem czy nie zrobić podobnie. Po twoim doświadczeniu popartym spalaniem, zrobię tak samo.
To jest widok strony w wersji do druku
Dzięki za informację. Dzisiaj może uda mi się odebrać Tipka i sie zastanawiałem czy nie zrobić podobnie. Po twoim doświadczeniu popartym spalaniem, zrobię tak samo.
Ja jeździłem na gazie do 1600 km. W instrukcji piszą coś o nie obciążaniu silnika przez pierwsze 1600 km, wiec przyjąłem taki właśnie przedział kilometrów. Może i w niczym to nie pomoże, ale na pewno też nie zaszkodzi.
Muszę się jednak przyznać, że w pierwszej kolejności wyjeździłem cały bak LPG, a dopiero potem 3 kolejne PB;-)
U mnie tez się powoli stabilizuje ale w zakresie 10-11 bo o ile w trasie w miarę równo jadę to w mieście ciakam mocno i średniak wychodzi taka a nie inna... jeździłem od początku na gazie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d0dae4e51caf.jpg
Tak to na razie wygląda u mnie :P Niedługo będzie LPG. Skasowałem trip B przy poprzednim tankowaniu. Z komputera pokazuje 7,8 z dystrybutora 8,65. Ostatnie tankowanie to 100% taxi w pracy :D
Moj Tipo 1.4 benzyna pali średnio (średnia z 20000 km) 7,4/100km. Jest to średnia liczona "kalkulatorem" (nie odczytana z komputera pokładowego). 80% jazda po mieście.
7,4 jazda po stolicy? Dziwne....
Się trafią tacy którym pali 4. Zależy w jakich godzinach jeździ. Jak jeździ po za szczytem to możliwe na pb. Mi wyszło 8,3 (gdzieś dałem screen) a taksa.
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
Kolejne tankowanie i realne spalanie 8,9l,a wg. kompa 8,0l (zatankowane 44,98l,dystans 507km),śr.prędkość 42 km/h. Był jeden dłuższy wyjazd 120km(2x 60km).
Na razie mniej się nie da....może na wiosnę jak się ociepli:smile:Jedyny plus to cena beny po 4,42zł/l (stacja przy TESCO).
Mój pierwszy pomiar, po 476km, to 7,6 l/100 km Pb. Głównie jazda obwodnicą miasta. Na razie w miarę ekonomicznie, silnik na dotarciu. Mimo to jestem zadowolony, myślałem że będzie większe spalanie. po kolejnych 500 km sprawdzę raz jeszcze i to będzie ostatni raz, potem lpg. Dodam że tankowałem na tej samej stacji i z tego samego dystrybutora, do pierwszego odbicia.
Podawajcie jak kolega wyżej średnią prędkość bo jest to dość istotny parametr odnośnie spalania .... ja jeżdżąc po tylko Wrocławiu mam średnią prędkość 26km/h a nie stoję jakoś w dużych korkach jak dojdzie do tego jakaś trasa to średnia idzie w górę ... ale ciekawi mnie jakie macie średnie prędkości jeżdżąc tylko po mieście.
U mnie dość realne spalanie Spalanie, lpg - Fiat Tipo - juri - Motostat ciężko zejść poniżej 10. 70procent to trasa ale z prędkością zawsze ponad 100. Trzeba by jeździć poniżej 100 Ale ja turlania nie lubię.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9952de9a4b87.jpg
Pierwsze tankowania LPG.
Typowa taksówka. Ostatnie tankowanie czekałem, aż przełączy się na PB = prawie pusty zbiornik. Będę zapisywać średnią prędkość teraz co by było bardziej przejrzyście. Jeżdżę raczej płynnie, umiarkowanie. Gaz wciskam max do połowy, zmieniam biegi przy 3-3,5 tyś. obr. dążąc do 2 tyś. obr na tzw. coasting.
I generalnie w papę powinni dostać za tę butlę. 36l netto pojemności. W SW jest podwójna podłoga. Mogli skonsultować i zaproponować wyższą butlę - lekko 2cm miejsca do pierwszej przegródki bagażnika. Palić będzie średnio 12l lpg więc będę codziennie tankować :/
Właśnie zrobiłem trasę Warszawa - Krynica Zdrój. W Nowy Sącz zaświeciła się rezerwa lpg. Dojechałem bez problemu i jeszcze na drugi dzień jeździłem trochę na rezerwie aż wyjeździłem wszystko. Wyszło 8l/100 lpg realnego spalania. Jak dla mnie super.
Sent from my iPhone using Tapatalk
350 km na 31.1 l LPG. 8.88 l/100 km Tjet. Ale ostatnio chlodniej wiec pewnie wiecej benzyny na rozgrzewke idzie.
Tankuje zawsze do pełna(wyłączenie pistoletu) sprawdzam ile km przejechałem potem reset trip, to dopiero czwarte tankowanie tipo od nowości.
40 litrów przejechane 580 km = 6,8l/100km)
Moja trasa do pracy 50km: miasto 2km (60km/h), autostrada 20km (100km/h), autostrada 20km (130 km/h) miasto 8km (70km/h) i powrót w odwrotnej kolejności.
Fiat Tipo Htb POP 1.4 T-Jet
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c87815c103.jpg raz z górki raz pod :)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk