Medy to Landi Renzo. Sam mam BRC pomarańczowe i też je słychać jak klepią zaraz po przełączeniu. Na dniach będę zmieniał kolektor ssący i wtryski na Barrakudy, powinno być ciszej aczkolwiek mi to nie przeszkadza.
To jest widok strony w wersji do druku
Panowie kto może potwierdzić że łącznik stabilizatora MEYLE 216 060 0039/HD pasuje także do kombi zakładam że tak, ale katalog mówi tylko o sedanie. Łączniki innych firm są wspólne dla wszystkich wersji nadwozia. Proszę o szybką odpowiedź bo chce zmienić jak najszybciej bo postukiwanie doprowadza mnie do szału. Przebieg 33 tyś km.
Ja potwierdzam, te same idą do sedana hb i sw. Potwierdzałem to w aso, wstawiają jednakowe do wszystkich wersji.
Najechane 29kkm. Wymieniłem dzisiaj łączniki. Lewy ledwo żywy i to jego słyszałem. Przy szarpaniu ręką czuć było luzy, guma sparciała.
Natomiast prawy wyglądał "prawie" jak nowy, żadnych hałasów, żadnych luzów. Dziwne, że obie części z pierwszego montażu a taka różnica w zużyciu :confused:
No właśnie to świadczy o jakości ale czemu tylko jednego :confused:
Przy 28k km zmieniłem oryginał, który zaczął stukać na Meyle HD. Dziś auto ma 63k km i jest ok. Jazda 98% miasto. Aha, padł z prawej strony, z lewej dalej oryginał.
Witam , Tipo 28k km stuki w przednim zawieszeniu ,prawdopodobnie łącznik stabilzatora w związku z tym mam pytanie.
Wydaje mi się że stuka z lewej strony,jak to namacalnie sprawdzić czy prawa lub lewa strona stuka.
Wymieniać zaraz dwa czy jednak tylko jeden a drugi zostawić orginał ?
Zakładać te Mayle HD czy coś innego
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Wymieniaj od razu dwa. Mayle HD spisują się bardzo dobrze.
Jeżdzę na takim zestawie już 30kkm.
Powinno się wymieniać obydwa bo skoro padł jeden to pewnie zaraz drugi też padnie. Chociaż u mnie było trochę inaczej :smile:Co do sprawdzenia: skręć koła, oprócz amortyzatora (zaraz obok niego) jest tylko jeden pionowy element zawieszenia. Złap ręka i szarpnij. Poczujesz czy są luzy a nie powinno być żadnych. Oryginalne łączniki są plastikowe. Zobacz sobie w necie zdjęcia.
U mnie chyba tez łacznik padl. Przy gwaltownym przyspieszeniu z jedynki pukniecie pojedyncze. To moze byc łacznik? 30tys przebiegu.
Może być, u mnie też właśnie pukał podczas ruszania z jedynki.
Juz wvzesniej slyszalem jakies gluche pukniecia na nierownosciach ale teraz potrafie "wymusic" ten dźwięk wlasnie dynamicznym ruszeniem... Musze podjechac do diagnosty.
Ja wymieniałem jakieś 2 miesiące temu po 30 tys. na Meyle HD oba. Pukało podczas ruszania i jeździe po nierównościach.
Tez załoze Meyle w razie czego. Zazwyczaj kupuje czesci tej firmy. Organoleptycznie prezentuja sie solidnie.