Właśnie wróciłem od mojego dealera - (auto zamówione 17. maja) okazało się, że tipek jest zatwierdzony do produkcji na... 24. tydzień czerwca! Podobno będzie do odbioru najdalej w drugiej połowie lipca :8O:
To jest widok strony w wersji do druku
Właśnie wróciłem od mojego dealera - (auto zamówione 17. maja) okazało się, że tipek jest zatwierdzony do produkcji na... 24. tydzień czerwca! Podobno będzie do odbioru najdalej w drugiej połowie lipca :8O:
Może ustawiają listę po nazwisku...ja zawsze byłem na samym końcu listy w klasie . "Do tablicy podejdzie....zacznijmy od końca " :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kompletnie nie wiem od czego to zależy, ja mam nazwisko na Sz ;)
To może moje wysłali z twoim : moje się zaczyna : ZW ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tipo stoi już u dilera. Niestety trzeba czekać na dokumenty : -( Załącznik 28287Załącznik 28288Załącznik 28289Załącznik 28290Załącznik 28291Załącznik 28292Załącznik 28293Załącznik 28284Załącznik 28286
Czarny SW elegancki ;)
Czarny bandzior :) super !
No ... o gustach się nie dyskutuje - ja mam inne skojarzenie ... k.......n ;-) .Niech dobrze służy !
Ja zamówiłem swojego 24.03 niestety dzisiaj dostałem status ze nadal stoi w Tychach i czeka (już ponad tydzień). Chyba się terminy zaczynaja wydłużać bo mi minęło już 2 miesiące i 2 tygodnie od zamówienia a auta jeszcze nie ma u dealera nawet.
Piękny egzemplarz GRATULACJE:smile:
Właśnie wróciłem z salonu.
Moje zamówienie to:
Tipo SW Lounge 1.4, 120KM, LPG
Kolor biały, tapicerka czarna.
Opcje dodatkowe:
Przyciemniane szyby i Android Auto/CarPlay
Cena katalogowa z wyposażeniem dodatkowym 77 000 zł
Cena po rabacie: 67 000 zł
Do tego od salonu dostanę jeszcze:
Czujniki parkowania, dywaniki, opony zimowe
Przewidywany czas realizacji: sierpień/wrzesień, ale więcej szczegółów uzyskam pewnie w przyszłym tygodniu. Jak żyć?
A ja zamawiałem 20maja i jal narazie cisza kiedy planowany termin
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Dziękuję wszystkim za miłe słowa. Dzisiaj dzwonił do mnie diler i powiedział, że Tipo będzie na 100% do odbioru w środę. Dzisiaj montują hak holowniczy, auto alarm, oraz chromowane nakładki na lusterka. Jeszcze stolik i uchwyt na tableta dla synka z tyłu.Załącznik 28324Załącznik 28325Załącznik 28326
W piątek napisałem maila do salonu najbliższego w Poznaniu z zapytaniem co i jak w temacie ,w sobotę dostałem odpowiedz, w salonie są egzemplarze do obejrzenia i co mnie interesuje mają na stanie sedan w automacie do testu co bym chciał sobie zrobić przejazd ,podstawowa wersja w automacie 51 tyś ,na zamówienie oczekiwanie 8-12 tyg
Ja już jestem na ostatniej prostej z zamówieniem, cena i wyposażenie klepnięte i teraz nagle włączyła mi się "wątpiąca".
Czytał ktoś "Auto Gang" Arthura Haileya? Pisał m.innymi o tym, że samochody produkowane w piątki i poniedziałki są najgorsze jakościowo, ze względu na to, że w piątek wszyscy już myślą o weekendzie a nie o pracy, a w poniedziałek wszyscy jeszcze myślą o weekendzie (+kac), a nie o pracy. Nie da się ukryć, że wakacyjny okres urlopowy to taki wieczny "piątek" - człowiek przed urlopem czeka z utęsknieniem aż kalendarz wskaże odpowiednią cyfrę, a z kolei po powrocie z urlopu mija dłuższy czas zanim znów wejdziesz w rytm. Takie mam przemyślenia, wiem że może nieco irracjonalne z racji tego, że współczesna produkcja nie może zostawiać wiele do życzenia jeśli chodzi o jakość, ale nie chcę kupić bubla i taki mam dylemat czy zamawiać czy jednak nie. :crazy:
Hehe, to zaczekaj do września i zamów z zastrzeżeniem, żeby był wyprodukowany od wtorku do czwartku ;)
A na poważnie - nie mamy najmniejszego wpływu na to jak nasze auto będzie zmontowane. To znaczy mamy, wybierając markę i producenta ale jeśli już zdecydowaliśmy się na fiata z Turcji, to nie ma co się martwić. Trzeba myśleć pozytywnie i liczyć na to, że kontrola jakości nie wypuści jakiegoś strasznego bubla, a nawet jeśli tak się stanie i pechowo taki wybrakowany egzemplarz trafi do nas, to od tego jest gwarancja ;)
Ja też miałem miałem moment zwątpienia, bo to moje pierwsze nowe auto i zacząłem się zastanawiać czy na pewno dobrze robię, że tyle kasy, bla bla bla, ale potem sobie przypomniałem ile szukałem poprzedniego samochodu (pół roku), ile po drodze się naoglądałem trupów, aut powypadkowych, z poprzekręcanymi licznikami, z powypierdzianymi fotelami, itp itd, że mi szybko przeszło :D Jak dobrze poszło, mój tipek już stoi złożony na placu przed turecką fabryką i czeka na transport do Polski.