25500 sedan 1.4 w LPG, śmiga bez problemu.
To jest widok strony w wersji do druku
25500 sedan 1.4 w LPG, śmiga bez problemu.
od 10.04.2016 49750km sedan 1.4 LPG, nie przyczepie się do niczego większego.
55 tysięcy i dalej nic... super
Wysłane z mojego HUAWEI RIO-L01 przy użyciu Tapatalka
3 tyś wymian lusterka wstecznego, nowe nie reaguje na ksenony oraz w czasie jazdy po oświetlonych drogach nadal brak ściemniania.
6 tyś. świst skrzyni biegów oraz silnik pracuje głośniej niż na początku.
56kkm sedan 1.4 + LPG ASO
Wymiana lampki w podsufitce
Padło podświetlenie pomiędzy regulacją temp i siły nawiewu ( jedna żarówka czy co tam jest)
długo wyświetlał mi się komunikat, żeby sprawdzić poduszki, ale w dniu jazdy na omówioną wizytę zgasł, a w serwisie nawet nie znaleźli informacji o błędzie i od tamtej pory cisza.
ułamała się zaślepka powyżej regulacji temp
hamulce zaczynają delikatnie bić
Mogę Was prosić o napisanie czy to głównie miasto czy trasa? Co innego taxi, które jezdzi często załadowane w mieście a np. przedstawiciel, który jezdzi sam i poza miastem głównie albo np. osoba dojezdzająca niemiecką gładką autostradą (jak chodzi o silnik i zawieszenie)
Pierwsze koty za płoty. Półtora miesiąca kręcenia się wokół komina ;-)
Dojazd do miasta 25-30km i potem w większości jazda po mieście, ale bez pasażerów raczej, w bagażniku tylko dokumenty i nawet zapas wyjęty. Poza miastem nie ma zemną lekko 130km/h czasem więcej, po mieście też dynamiczna jazda, a silnik i skrzynia pracują tak jak powinny więc raczej nie jest to delikatny samochodów.
26kkm od 15 lutego 2017, bez awarii, oby tak dalej :D
190 tyś, disel bez zarzutu.
Jak tam materialy eksploatacyjne, tarcze klocki kiedy wymieniane? Cos jeszcze robione na bierząco? Tipo czy Panda jak w sygnaturce?
1,3 Na pewno mówi o Pandzie. Tylko czemu robi to na Forum o Tipo.
Ile Cię kosztowała wymiana klocków?
Dziś jestem po przeglądzie LPG, wczoraj przegląd ogólny już poza ASO przy 61kkm.
Samochód działa jak powinien, włączony dotrysk benzynu powyżej 4trpm, zobaczymy jak będzie ze spalaniem benzynu w ferie jadę w góry z Warszawy to się okaże. Podczas przeglądu wszystko było ok, klocki starczą jeszcze na jakieś 7-10kkm. ASO co się okazało wymieniło mi świece przy 30 na NGK po 60+ za sztukę i nie dokręcili korka spustowego od oleju, kapało na płytę i w garażu nie było śladu. Jakie klocki polecacie, żeby na alufelgach nie było widać za bardzo syfu?
Masz na fakturze numer tych świec? Ciekaw jestem za co tyle przycieli. Do naszego 1,4 to za 60zł/szt to irydowe Denso są. A NGK są dwa modele za 10 i 15zł /szt. Ale mogę sobie gdybać bez modelu świecy.
Ja zacząłem robić rekonesans na pierwszy przegląd i w jednym ASO chcieli mi wcisnąć kit, że wymienią świece na 1wszym przeglądzie, bo auto ma LPG. Spojrzałem na gościa jak na wariata i spytałem, czy ma zamiar wymieniać mi świece co 15 tyś. km bo mam LPG w aucie.
Inna sprawa, że harmonogram serwisowy Tipo 1,4 95 kunia faktycznie obejmuje wymianę świec przy 30 tyś. km :P
Tipo 1.4 95KM + LPG, od 12.2016 81150 km, na taxi, 90% miasto. Wymienione klocki