Czyli jednak 6tys. od ceny katalogowej :lol:
jest gdzieś dostępna lista jakie grupy zawodowe dostają rabat?
To jest widok strony w wersji do druku
Są odlewnie żeliwa.
Fiat Tipo z fabrycznym LPG - motoryzacja.interia.pl
Ciekawe czy to prawda ;>
Turcy to są bardzo kreatywni ludzie :smile: Z reguły takie wypociny biorę z dużym przymrużeniem oka :wink: , ale dobrze wiesz, że chodziło mi o samą informację odnośnie montowania gazu w fabryce.
Papiery juz doszly wiec w tym tygodniu nareszcie odbior.Yupi!
Ja jutro rano już odbieram:-)
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Czy ktoś z posiadaczy T-JET z LPG może się pochwalić informacją o wlewie gazu ? w szczególności czy końcówka pod dystrybutor jest zamontowana na stałe czy też trzeba ją za każdym razem zakręcać/odkręcać ?
Fotka byłaby idealna ;)
Pytanie dodatkowe o wskaźnik poziomu LPG - z tego co wiem ma tylko 4 poziomy (kreski) - pytanie czy ostatni poziom jakoś mruga jak się gaz kończy ? skąd (i czy) wiadomo czy mam 24% czy 1% gazu ? Da się to jakoś odczytać ?
końcówkę trzeba za każdym razem wkręcać , a ca do wskaźnika to są 4 poziomy i kontrolka która później się zaświeca.
ps u mnie po zaświeceniu się kontrolki było ok. 8 - 9 lit gazu
dzięki za szybką informację ;)
szkoda że Fiat nie wykombinował miejsca/sposobu aby końcówka była na stałe, a tak to trzeba się z tym bawić
ciekawe jak z kalibracją centralki LPG ? pewnie wszystko ustawione domyślnie, raczej trzeba zapomnieć o kalibracji w trasie ? a może ASO robi coś takiego już na miejscu ? ewentualnie podczas przeglądu 15k ? ktoś coś wie ?:)
jak jest fabrycznie ustawione przełączanie na lpg ? jaka temp i obroty ?
jak już o temperaturze - da się ją gdzieś odczytać skoro w tym miejscu wyświetlacza jest wskaźnik poziomu gazu ? komputer gdzieś to pokazuje ? cyfrowo ?
Chce sie zeby byl schowany wlew gazu to musi tak być, jak nie chce sie wkręcać to zderzak wszystko zmieści ale to juz nie każdemu sie podoba.
Wkręcenie końcówki to 3 sekundy już nie szukajcie kolejnych problemów.
A takie pytanie jesli juz o LPG mowa, czy trzeba korzystac z koncowki dostarczonej od Tartarini takiej dłuższej którą trzeba wkręcac:
Załącznik 27443
Czy mozna uzywać, a moze mieć nawet na stałe wkręconą taką krótszą?
Załącznik 27442
Czy jeśli to możliwe to jest bezpieczne żeby było wkręcone na stałe?
temperaturę można znaleźć na wyświetlaczu, co do przełączenia na gaz to zależy od temperatury mi dzisiaj rano na zimnym silniku przełączył po ok. 2 nim później dużo szybciej