sorry pomyliłem tematy
To jest widok strony w wersji do druku
sorry pomyliłem tematy
Panowie, przyjechał mój egzemplarz i chcę zainstalować od razu gaz. Diler fiat shewe w Gdańsku gdzie mam odebrać samochód powiedział że instaluje instalacje staga i fiat daje na to pełną gwarancję. Czy ktoś ma staga? Czy dostaliscie jakąś gwarancję na piśmie?
Z tego co ja wiem od swojego dilera to Fiat autoryzuje tylko Tartarini i ASO tylko przy tej instalacji udziela gwarancji! Pisałem już wcześniej o mojej rozmowie o LPG z szefem serwisu salonu w którym kupuję auto.
Byłem w aso w sprawie założenia gazu I trzeba podpisać zlecenie montażu. Jest w nim zdanie "..ewentualne usterki silnika i osprzętu spowodowane zmianą paliwa, wadliwym działaniem instalacji lpg lub nieprzestrzeganie zaleceń eksploatacyjnych (jest 7 punktów) nie będą objęte świadczeniem gwarancyjnym." Koszt 3900 z mniejszym zbiornikiem i wlewem w zderzaku oraz 4100 za zbiornik ok 60l i wlew pod klapką. Podpisywaliscie coś podobnego ?
Nie kojarzę. Co to wogole za ceny, gdzieś Ty był. W Bytomiu założyli mi za 3500, zbiornik 47 (wchodzi ok 37) wlew pod klapka. Zakłada i tak Auto Gaz Śląsk wiec porządnie zrobione. Z Zawiercia daleko nie jest
Panowie a jak jest z przeglądami w SKP po zamontowaniu instalacji LPG?. Pierwszy przegląd przy nowym aucie jest po 3 latach, czy montaż instalacji coś zmienia, czy np trzeba jechać rok po zainstalowaniu lpg na przegląd?
mis88 A jak nazywa się aso do którego oddałeś do montażu instalacji ?
Bytom partner
Hmm, to u mnie w Ganinex Gliwice gaz miałem za 2500 zł, 47 l, wlew pod klapką. też nie przypominam sobie żebym coś takiego podpisywał.
Jak na razie 2000 km i wszystko śmiga:)
Przez chwilkę pomyślałem o założeniu do swojego gazu ale cena którą mi za Tartalini w Aso Bydgoszcz odstraszyła mnie - 4200 . Za mało jeżdżę żeby się szybko zwróciło . Może po gwarancji szło by założyć gdzieś tańszą . równie dobrą ?
Zapłaciłem 3100 za instalacje, zbiornik 55 litrów. Przegląd zerowy po 1500 km, darmowy. Kolejne co rok.
Spore te rozbieżności w cenie, ponad 1k. Wszyscy macie instalację tartarini i z aso ?
Za 3 tyś. bym założył , za 4 tyś mówię NIE.
Dla mnie te ceny są z kosmosu ...ja na spokojnie pojadę sobie do swojego gazownika, założę pewnie staga IV gen , tak jak ja chce i będę wiedział za co zapłaciłem.
Dziś zmieniłem koła na letnie i niestety widok ostatniego tłumika nie napawa mnie optymizmem, też macie ogniska rdzy? LPG 31kkm przejechane, ale po 10m, żeby tłumik wyglądał w taki sposób to się nie spodziewałem.