U mnie wygląda to tak:
Załącznik 38340
Załącznik 38341
Załącznik 38342
To jest widok strony w wersji do druku
U mnie wygląda to tak:
Załącznik 38340
Załącznik 38341
Załącznik 38342
Dość mocno odgina tą uszczelkę. Albo coś źle pomontowałeś albo takie spasowanie tego bagażnika.
U mnie Thule dolega idealnie do krawędzi blachy (u Ciebie widać sporą szparę, od tyłu) i odgięcie uszczelki jest dużo mniejsze. Same łapy tez są sprytniejsze w Thule bo opierają się także na rowku w dachu, mamy więc jednoznaczne ustalenie ich pozycji.
No właśnie też mi się wydaje, że odgina zbyt bardzo. Może się wypowiedzieć ktoś, kto też ma bagażnik Mopara?
Panowie, w tym roku pierwszy raz byłem na wakacyjnym wyjdzie z roczną córką. Kombi jednak się zapełnił...
Pomyślałem o boxa. Jest to dla mnie nowy temat bo nigdy wcześniej nie miałem bagażnika dachowego. Jest taka szansa ze na bagażnik SW wejdzie box oraz dwa rowery?
@harry.wesoly
Dzięki za link, wygląda to dość zgrabnie. Jakie masz odczucia z użytkowania?
Box użytkuje już długo i jest rewelacyjny pod każdym względem ale pewnie większość boxow taka jest. Jedna co to zwróć uwagę na bezpieczeństwo przy wyborze. Zobacz sobie na yt jak boxy potrafią się zachować przy zdarzeniach drogowych. Co do przewozu 2 rowerów z boxem to jechałem w te wakacje tylko 1 raz, było wszystko ok ale właśnie założyłem hak i jestem na etapie kupna platformy rowerowej więc to pewnie był pierwszy i ostatni raz. Ja już się nauczyłem że wszystko co tanie to szmelc więc nie żałuj i wybierz coś choćby ze średniej półki.
Bez najmniejszego problemu. Nie zamieniłbym tych belek.
Cześć, pytanie do ludzi mających Menabo Tiger - ma ktoś z Was model w kolorze czarnym? Już prawie kupiłem, ale na filmie na YT zauważyłem, że tam (w przeciwieństwie do wersji srebrnej) nie ma zabezpieczenia na klucz, jest tylko na imbus - i potrzebuję potwierdzenia, bo mnie ten zakup męczy...
Tak to prawda, dlatego kupiłem silver. Kilka lat temu korespondowałem z producentem w tej sprawie.
Dzięki Qvadrat.
To teraz ciekawostka - do czarnego można dokupić zamki, za jakieś 49 PLN ;) napisałem do sprzedawcy z Allegro, u którego znalazłem czarnego Tigera, jak z tym zamkiem w końcu jest. potwierdził, ale odpisał, że w jego aukcji są dodatkowe zamki. Więc zamówiłem i przyszedł Tiger czarny, plus w pudełku obok - 4 zameczki z 4 kluczykami.
A, ku przestrodze - na stronie boxcars (nomen omen super sklep, kupowałem tam poprzednie belki i boxa) wyszukiwarka pokazuje, że np. Aguri Runner pasuje do tipiaka (ale w sumie tylko u nich). Napisałem do producenta, odpisali, że nie pasuje. Także zostawiam tu dla potomnych. I jak będę miał fotę swojego autka z belkami - podzielę się.
Hej,
Czy relingi z HB pasują do SW ?
Mowa o relingach mocowanych do rantu drzwi.
W SW nie ma wpustów, ale to nie problem.
Ktoś próbował dokupić relingi do wykastrowanej wersji bez zintegrowanych relingów ?
Posiada ktoś na forum Thule Wingbar + stopy rapid 754 oraz kit do tipo 1846? Belki te wkręcane są w fabryczne otwory karoserii w HB? Mógłby ktoś zapodać zdjęcie jak to faktycznie wygląda?
Pytałem jeszcze raz w ASO
Producent nie przewidział belek dachowych do SW bez zintegrowanych relingów.
Kombi bez relingow to wybrakowane auto :-D tak samo jak tipo bez rezawow :-D tylko schować w garażu i nie pokazywać ;-P
Tak schować i przykryć kocem, ale koc musi być po Niemcu i to tylko ze śladami płaczu ze szczęścia, co się znalazł naiwny na jego szrot.