To jest widok strony w wersji do druku
-
Witam Panowie,
Mam punto evo 1.6 mjet 120 km i cos mi czesto sie dpf wypala i chcialem to sprawdzic w fes mobile otoz, mam modecom z windowsem ce i elm327 blutut ;) fesa wgralem jednak za cholere nie moge go odblokowac. Macie moze witaminke albo pomysl?
-
-
Witam
Mam pytanie dlaczego ta wersja MES nie podaje mi wartości korekty wtrysków? Używam ELM327. Inne dane podaje. Czy ma być inny kabelek?
Pozdrawiam
-
witam czy ducato 2007 ruszy elm327
-
-
Dzięki za MES 1,7 - w odróżnieniu od FES 3,3 działa na W8 64. Pozdrawiam.
-
Cytat:
Napisał
Dade
Witam
Mam pytanie dlaczego ta wersja MES nie podaje mi wartości korekty wtrysków? Używam ELM327. Inne dane podaje. Czy ma być inny kabelek?
Pozdrawiam
Zależy jaki Typ. Dodatkowo będziesz potrzebował przejściówek w zależności od typu. Na stronie multiecuscana wybierz obsługiwane pojazdy i tam masz rozpiskę które przejściówki.
-
Zarówno elm327 jak i KKL obsługują u mnie wtryski. Dade, wrzuć zrzut z ekranu co masz u siebie przy sprawdzaniu wtrysków.
Masz MESa w pełnej wersji? Witaminkowane potrafią różne cuda pokazywać.... :)
-
a to nie jest tak, że MES nie pokazuje korekt wtrysków dla zwykłych JTD?
-
Cytat:
Napisał
boch
a to nie jest tak, że MES nie pokazuje korekt wtrysków dla zwykłych JTD?
99,9% że jest tak jak piszesz
-
Udało mi sie zrobic porządek z COMami i wszystko chodzi tzn Komputer łączy mi sie z autem. Mam teraz takie pytanie. Wszedłem w silnik i dałem skan DTC znalazł mi 2 błędy. Następnie dałem połącz i połączyłem sie z silnikiem ale tam w zakładce błedy nie miałem nic!!! To co zle zrobiłem skoro wcześniej były dwa błędy w SKAN DTC???A i jeszcze jedno skanując ABS Włączy mi sie jakaś kontrolka ABSu???
-
Cytat:
Napisał
HENRYK3
Wszedłem w silnik i dałem skan DTC
Nie ma takiej obcji ,aby wejść w silnik i zrobić skan DTC.
Skan DTC nie robi tylko silnika ,ale wszystkie sterowniki . Może były błędy pod innym sterownikiem.
Z ABS to normalne
-
Kobra zrobiłem tak. Niebieski kabelek dałem na silnik. Potem dałem Skan DTC i wyszło mi że mam błąd czujnika pedału hamulca i i coś jeszcze. Czyli Scan DTC robi przegląd wszystkich sterowników??? Myślałem że tylko silnika a osobno trzeba robic dla poduszek i np ABSU. O ABS pytałem bo zrobiłem jego ścan i pojawiła mi skie kontrolka na wyswietlaczu ABSu I KIerownicy i troche spanikowałem!!!
-
Scan DTC prześwietla wszystkie znalezione moduły i wyświetla znalezione w nich błędy. pojawienie się kontrolki błędu oraz komunikatu ABS/ASR/ESP unavailable consult handbook na wyświetlaczu w trakcie łączenia się z modułem ABS jest rzeczą normalną, chociaż nikt nie potrafi tego racjonalnie wytłumaczyć ;) ABS trzeba skanować oddzielnie, po przełączeniu suwaka na niebieskim intefejsie w odpowiednie położenie. jeśli łączyłeś się z silnikiem w położeniu przełącznika Engine to raczej wykluczone żeby błędy dotyczyły ABS'u. połącz się jeszcze raz z silnikiem, wciśnij SCAN DTC i zanotuj na spokojnie wszystkie błędy :)
-
Cytat:
Napisał
boch
połącz się jeszcze raz z silnikiem, wciśnij SCAN DTC i zanotuj na spokojnie wszystkie błędy
Soory ale po połączeniu z silnikiem lub jakimkolwiek sterownikiem nie ma możliwości wykonania SCAN DTC.
W/w czynność jest dostępna po to aby dowiedzieć się jakie sterowniki dostępne są w danej konfiguracji interfejsu i jaki występują w nich błędy.
Aby uzyskać dostęp do tych błędów i je skasować konieczne jest połączenie z konkretnym już sterownikiem.
Ponadto i tak nie połączysz się ze wszystkimi sterownikami samym Vag-em
-
nieprecyzyjnie się wyraziłem. należy uruchomić program FES lub MES i wcisnąć Scan DTC. ot co.
-
Czyli najpierw robię Scan DTC i wtedy ewentualnie jeżeli będę miał jakieś błędy wchodzi w odpowiednie urządzenie. Ten Scan na poczatku skanuje wszystkie sterowniki?? Chodzi mi o silnik ABS poduszki??? A co to jest za błąd pedału gazu??? Bo mam właśnie taki błąd i błąd czujnika pedału hamulca.
-
]Czyli najpierw robię Scan DTC i wtedy ewentualnie jeżeli będę miał jakieś błędy wchodzi w odpowiednie urządzenie. Ten Scan na poczatku skanuje wszystkie sterowniki?? Chodzi mi o silnik ABS poduszki??? Czyli ustawiam na kablu silnik następnie Fiat-Stilo-Silnik-Połącz- zakładka błędy. Jeżeli nie ma w tej zakładce błędów znaczy to że w silniku nie ma błędów! TAK?
-
Nie musisz robić skanu . Wybierasz sterownik np.silnik i łączysz się .Zakładka błędy jeżeli nie ma błędów to nie ma . Sterowników w swoim aucie masz więcej ale do tego aby się połączyć potrzebujesz ELM327
-
Świetny soft TMK dziękuję za link.