no widzisz. dlatego go poleciłem.
To jest widok strony w wersji do druku
no widzisz. dlatego go poleciłem.
mam problem z odczytaniem przebiegu, auto ma 172tys autentyczne ponieważ jest od nowości w rodzinie a Fes pokazuje mi ponad 750 tys "hodometr", czy jakoś tak i mam pytanie czy istnieje jakiś przelicznik tej wartości pokazywanej w fes na ta realna ??? jakaś jednostka przez którą należy podzielić ???u taty fes pokazuje normalnie, tylko u mnie jest tak inaczej
Dzielisz tą wartość przez 4.05.
Gdzie to znalazłeś?? dziś gdy odczytałem dokładnie parametry to fes pokazał 720742.3 a licznik 172608 dzieląc to wychodzi "4,1756"
W większości pokazuje właśnie jakieś dziwne liczby i wyczytałem, że trzeba to podzielić przez 4.05 bo to jest jakaś zbliżona wartość.
Komputera nie miałem wymienianego, i właśnie to mnie dziwi.. ten dziwny odczyt.... i zastanawiałem się czy już ktoś ma podobny przypadek...tata ma 1.6 z tego samego roku i przebieg różni się chyba niecałymi dwustoma kilometrami także jest oke a u mnei to dosyć znaczna różnica:D
Nie wiem może FES coś kaszani (w samochodzie Twojego taty) ale tak jak koledzy mówią - to co odczytujemy z ECU trzeba podzielić (w prawdzie nie pamiętam czy przez 4 ale to b. prawdopodobne). Odczyt po podzieleniu może się trochę tam różnić..
Panowie, FES a licznik, różnice jeśli nie było nic kręcone może wynosić max. 7%.
Jeśli chodzi o jakieś dzielenie to nic o tym nie słyszałem i wydaje mi się to błędne myślenie.
ja dzis zejdę i zobaczę u siebie co fes pokaże
Witam,
Na forum debiutanta ale FES-a mam trochę obcykanego. Odczyt przebiegu z silnika to jedna z większych bolączek i yani (twórca programu) nie bardzo może sobie z tym poradzić. Ja przykładowo swój przebieg potwierdziłem w pozycji Dystans od ostatniej wymiany DPF - czyli od montażu fabrycznego.
Pozdrawiam
Można też z ABS, ale to nie zawsze też się sprawdza.
Z ABS przebieg?
Wróć nie przebieg a prędkość... sorki przytłoczony trochę jestem.
Witam mam prośbe jak by ktoś podpinał croma 2.4 pod kompa, to czy mógł by porobić printscreeny z wartościami bym se porównał :cool:
albo skąd wziąść wartości servisowe?
Proszę używać opcji szukaj. Nie ma potrzeby tworzenia nowych tematów jak jest specjalny do tego wyznaczony. Dziękuje Seth
Koledzy Mam taki kabel Vag Com KKL USB Bravo 1.9 TD i mam problem.Otóż program łączy mi się ładnie z ABS,ale za cholerę nie chce połączyć się z ECU i AIRbag? Co może być tego przyczyna ?
Zależy co pisze FES. Częstą przyczyną jest "Latency too high" i wtedy trzeba pogrzebać w ustawieniach portu. Szczegóły są na fiatecuscan.net. Jest też tam tabela który interfejs co obsługuje w poszczególnych modelach.
Na BBTP ostatnio też miał ktoś z poduchami problem, qolejowy a Ty masz jaką przejściówkę z OBDII na 3 pin? Z masą i 12V czy tylko 12V? Bo podobno ta masa czasem właśnie ratuje życie ;)