Włącza się 2-gi bieg wentylatora - normalne. Najważniejsze jest to aby temp silnika nie wchodziła na czerwone pole ;)
To jest widok strony w wersji do druku
Włącza się 2-gi bieg wentylatora - normalne. Najważniejsze jest to aby temp silnika nie wchodziła na czerwone pole ;)
aaa no to dzieki troszke uspokoiles :) no a jaki moze byc powod ze ta temperaturka tak rosnie ??
1. Uszkodzony termostat.
2. Zarośnięty kamieniem, osadami układ chłodzenia.
3. Słaba wydajność pompy cieczy chłodzącej.
4. Nieprzylegające sztywno żeberka na chłodnicy.
5. Ogólnie wysoka temperatura zewnętrzna.
6. Stanie w korkach.
no to 5 i 6 na stowe odpada bo i w gorszych temp sie smigalo i nic nie dolegalo ;) no ale cos czuje ze i chlodnica jest u kresy swych sil ;p postram sie jakos skoczyc do mechanika jak bedzie czas i kasa hehe... dzieki za pomoc pzdr.
na to myślałem, że wpadnie kolega sam, że trzeba to naprawić ;-)Cytat:
Napisał waho.
lukq nie chcąc urazić nikogo to z tym myśleniem to różnie bywa, zwłaszcza u mnie w pracy :roll:
Nie oftopić więcej bo ostrzeżenia polecą :D:D
Witam wszystkich przy okazji tez mam małe pytanie. Mianowicie gdzie dokładnie znajduje się czujnik cieczy w marei 1,6 16 z plastikowym dolotem i czy jest tylko jeden czujnik czy dwa. Bo już szukałem wszędzie i nie wiem czy są dwa czy jeden jeśli dobrze myślę jest czujnik w termostacie ale pewien nie jestem...
Dobrze myślisz - ten odpowiada za sygnał do ECU.Cytat:
Napisał POKER
dzięki wielkie za szybka odpowiedz :D czyli w tym modelu jest tylko jeden czujnik tak... on odpowiedzialny jest za załączenie wentylatora i wskaźnik na desce tak
Nie, drugi masz w głowicy silnika który odpowiada za wskazania na desce, a trzeci termistor jest w chłodnicy i odpowiada za włączenie I-szego biegu wentylatora.
a to zmienia postać rzeczy :? generalnie przegrzewa mi sie auto a wentylator dopiero załącza sie w 3/4 wskaźnika temp. kiedyś cały czas był na połowie i druga rzecz wentylator nie chodzi jak nie ma zapłonu lub uruchomionego silnika jak go zgaszę wentylator tez przestaje sie kręcić jak dam zplon kreci sie :roll: i co to moze byc...
Jeśli włącza dopiero na 3/4 skali to padł ten termistor w chłodnicy i nie włącza I-szego biegu, II-bieg włączany jest przez ECU.
Wymień termistor i wio.
waho., a czy możne znasz typ tego termistora i czy dostępny jest w sklepach elektronicznych czy to jest jakiś moduł hermetyczny dostępny tylko w sklepach motoryzacyjnych ??
KLIK przed liftem
Klik po lifcie
Tak czy siak musisz zajrzeć tam i zobaczysz który masz bo u makaronów to różnie jest.
Mam tak samo od początku (czyli od 3 miesięcy)Cytat:
Napisał POKER
Tak jest w tym modelu? Bo niby jak pompa nie pracuje to nie wymieni się ciecz między chłodnicą a silnikiem... Jeśli nie, to co może być przyczyną?