To jest widok strony w wersji do druku
-
1 załącznik(i)
Jeden kafelek na BP to 50km.
Wczoraj kolejne tankowanie.
7,0 l/100 z dystrybutora
6,5 l/100 z kompa
Jak zwykle miasto.
Załącznik 41199
-
@Killer King
Świetne wyniki :)
Może warto do kompletu podać też średnią prędkość ...
-
-
2 załącznik(i)
Zrobiło się zimniej, to i spalanie wzrosło = 8l/100km (dystr.)
Tradycyjnie, jak co tydzień, tankowanie wtorek, V-power, jazda miejska, samochód niegarażowany.
Załącznik 41227
Załącznik 41228
-
U mnie przy jeździe po rozkopanym i zakorkowanym centrum Poznania, głównie krótkie trasy do ~5km jednorazowo, przy obecnych warunkach pogodowych - komp dobija do 12l/100km. :drinkers: jak smok...
Średnia prędkość - kilkanaście km/h.
-
Cytat:
Napisał
kedzil
U mnie przy jeździe po rozkopanym i zakorkowanym centrum Poznania, głównie krótkie trasy do ~5km jednorazowo, przy obecnych warunkach pogodowych - komp dobija do 12l/100km. :drinkers: jak smok...
Można się poczuć jak właściciel
samochodu marki premium z większym silnikiem latem 🤣🤣🤣
-
Cytat:
Napisał
kedzil
Nie ma się czemu dziwić. Połowa trasy na niedogrzanym silniku i ta średnia prędkość.
-
To normalne , nie tylko w fiacie.
-
Kiedys na żuku normę mialem 15/100, wychodzil z 12/100, wtedy bylo inne paliwo, lepsze...i czasyhaha:twisted:
-
Cytat:
Napisał
czech22
To normalne , nie tylko w fiacie.
Niestety nie zgadzam się. Są silniki, które umieją spalać sporo mniej benzyny nawet w takich warunkach, aczkolwiek trzeba przyznać, że to nowocześniejsze konstrukcje niż 1.4 N/A i T-Jet.
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
gilbert3
Niestety nie zgadzam się. Są silniki, które umieją spalać sporo mniej benzyny nawet w takich warunkach, aczkolwiek trzeba przyznać, że to nowocześniejsze konstrukcje niż 1.4 N/A i T-Jet.
No są - hybrydy...;-);-):dresik:
-
Cytat:
Napisał
jacek2
No są - hybrydy...;-);-):dresik:
Nie hybrydy miałem na myśli.
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
gilbert3
Nie hybrydy miałem na myśli.
Strasznie jesteś tajemniczy... ;-)
-
Cytat:
Napisał
Braval
Kiedys na żuku normę mialem 15/100, wychodzil z 12/100, wtedy bylo inne paliwo, lepsze...i czasy
Pamiętać czasy żuka, przecież to czasy prehistoryczne.:lol: Ja też je pamiętam. Oj działo się, nie powiem.
-
1 załącznik(i)
Tjet SW + stag qnext.
Załącznik 41251