Znajomy pracował a salonie Forda jako sprzedawca, dla nich klient z $$$ to był najgorszy klient. Najlepsze profity tacy sprzedawcy maja z kredytów i leasingów.
To jest widok strony w wersji do druku
Znajomy pracował a salonie Forda jako sprzedawca, dla nich klient z $$$ to był najgorszy klient. Najlepsze profity tacy sprzedawcy maja z kredytów i leasingów.
powiem ci że mam to gdzieś......chce zapłacić gotówką i tyle :)
Zapewne przy ubezpieczeniu zaproponują GAP za kilkanoście $ :)
Bo na tym też można dorobić.
Buldoggg
Z tym, że mają kasę to nie zawsze jest tak prosto. Jeśli kupujesz prywatnie to ok bo jeśli faktura na działalność to sprzedaż powyżej 15000 równa się przelew, wprowadzono to w 2017r.
kupuje prywatnie.
W każdy salonie możesz zapłacić jak chcesz, kartą, gotówką, przelewem, kredyt, pożyczka itd. we Fiacie chyba tylko jeszcze kryptowalutą nie można płacić.
Chociaż słyszałem, że w innych markach już jest taka opcja ;)
Salon robi dla Ciebie tzw. "pusha" my tak nazywany auta rejestrowane na dealera do sprzedaży. Płać gotówka i ciesz się autem, w razie co pytaj :)
tylko dziwi mnie że tutaj ktoś napisał że przy xxx cenie to jest finansowanie kredyt itp a jak gotówką to więcej :) ale ta osoba trzymała się tego od początku że cena xxx i on płaci gotówką i mu sprzedali :) zastanawia mnie jedno
niby auto z placu z roku 2020 a trzeba tyle czekać :) coś tu jest kombinowane na bank :) tylko co :)
To że jest X cena przy finansowaniu i wyższa przy gotówce to tak robi chociażby SuperAuto24 ale to nie jest dealer Fiata!! tylko pośrednik sprzedaży. A że ktoś się uparł, że chce tą niższą cene przy zakupie gotówką to miał po prostu szczęście bo normalnie to raczej nie przechodzi :)
To że czekasz na auto z placu to już pisałem dlaczego. Pewnie samochód został wyprodukowany, ale jeszcze nie dojechał do dealera i jest z placu centralnego ściągany dla Ciebie, a to trochę czasu zajmuje. Nikt nie jedzie po jeden samochód lawetą tylko dealer czeka na przyjazd transportu lorą z kilkoma innymi autami.
Taka sprzedaż to nie wałek tylko normalna sprawa, jeśli klient nie może dostać rabatu na działalność czy też na grupę zawodową to taka rejestracja auta na salon i sprzedaż do klienta jest rozwiązaniem dla niego :)
W miesiącu mamy ograniczone ilości aut do sprzedaży w takiej formie więc jeśli ktoś byłby zainteresowany to proszę o informację ;)
PabloAimar ile dni, tygodni lub miesięcy samochód musi być zarejestrowany na dilera jako demo aby mógł go sprzedać po rabacie?
Tyle czasu ile trwa odbiór dowodu stałego czyli 3-4 tygodnie max. potem możemy wystawiać FV na klienta, a klient może iść rejestrować na siebie auto :)
Edit: to znaczy to dotyczy tylko tych aut które rejestrujemy na salon ale pod klienta, czyli auta bez przebiegu.
Bo jeśli chodzi o rejestrację na demo, czyli auto na którym będzie przebieg bo robimy nim jazdy testowe i dopiero sprzedajemy to samochód musi być u nas ok 2-3 miesiące.
czaje czaje
Auta jeszcze nie mam ale przynajmniej jest już zarejestrowane :) i czekam tylko na twardy dowód :) (zamówienie składane 22 czerwca) :) co wy na to ?
ponieważ to mój pierwszy post witam wszystkich Do niedawna byłem w takiej samej sytuacji jak ty, ale bez obaw wszystko jest ok :) 4 września odebrałem swoje tipo z Inter Auto Kraków z ponad miesięcznym poślizgiem umowa podpisana 25 maj br.
i jeszcze Pan dzwonił poinformować mnie że jednak cena na którą mam umowę 52900 jest nie aktualna ponieważ fiata tipo już nie produkują (ponieważ wchodzi wersja po faceliftingu) i cena ostateczna to 54000 zł :) mieliście takie jaja ?