To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
giannini
Ja mam 6000K, ale nie obraźcie się, nie jakie jakieś chińskie wynalazki z wiatraczkami tylko dobrej jakości retrofity Osrama.
Wlazly do lampy bez problemu i dało się założyć gumowa osłonę?
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Wlazly do lampy bez problemu i dało się założyć gumowa osłonę?
Jeszcze zostaje z 1,5 cm luzu. Naciskając na ten gumowy dekiel nie da się dotknąć do radiatora.
Załącznik 37672
-
Cytat:
Napisał
giannini
Jeszcze zostaje z 1,5 cm luzu. Naciskając na ten gumowy dekiel nie da się dotknąć do radiatora.
Dzięki, to bardzo dobra wiadomość dla mnie :-) brak tej wiedzy powstrzymywał mnie do tej pory przed tym modem :-)
-
Chinczyki też się mieszczą bez problemu, gumowa osłona montuje bez problemu.
-
Cytat:
Napisał
giannini
Załącznik 37672
Masz moze opakowanie. Zrób zdjęcie jak mozesz.
-
1 załącznik(i)
-
2 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
Gomez405
Masz moze opakowanie. Zrób zdjęcie jak mozesz.
Masz szczęście, myślałem że już w śmietniku, ale jednak przewracało się w bagażniku.Załącznik 37674Załącznik 37675
Pojawiły się w niezłej cenie na Allegro 353,-zł. Ciekawe czy oryginały.
-
Cytat:
Napisał
giannini
Masz szczęście, myślałem że już w śmietniku, ale jednak przewracało się w bagażniku.
Załącznik 37674Załącznik 37675
Pojawiły się w niezłej cenie na Allegro 353,-zł. Ciekawe czy oryginały.
Ciekawe czym sie różnią te od chinola od twoich?. A i czy żarówka nie powinna byc obrócona o 180 stopni
-
Cytat:
Napisał
Gomez405
Ciekawe czym sie różnią te od chinola od twoich?. A i czy żarówka nie powinna byc obrócona o 180 stopni
Na pewno różnią się tym, że mają 5-cio letnią gwarancję na to, że strumień światła będzie miał takie samo natężenie. Chińczyki w większości mają układy zasilające ledy zbyt dużym amperażem i po kilkudziesięciu godzinach ciągłego świecenia, ledy ulegają uszkodzeniu i świecą tak że nic nie widać. Poza tym mam taką zasadę, jeżeli mam wybór i mogę kupić coś co nie jest wyprodukowane w Chinach, to to kupuję. To tak po wieloletniej styczności z chińskimi elektronarzędziami.
Żarówka jest zamontowana poprawnie, punkt zero musi pokrywać się z wypustem bazowym ustalającym korpus żarówki H7. W reflektorze Tipo jest on na dole i tak ustawiony jest wkład z ledami. Jeżeli podczas regulacji na przyrządzie występuje jakiś problem z granicą światło/cień, można ją obracać co 7,5 stopnia w prawo, lub w lewo. Kontrolowałem ustawienie, jest idealnie.
-
3 załącznik(i)
Dzisiaj dotarły ledy w barwie 4300. I chyba yo bedzie to ale musze jeszcze pojeździć i zobaczyć .
Lewa lampa 5000 prawa 4300 ciężko barwę uchwycićZałącznik 38162
Załącznik 38163Załącznik 38164
-
Cytat:
Napisał
Gomez405
A co Ci nie pasuje w tych ledach 5000K? Ja znów mam wrażenie że spadła jakość świecenia tych chinoli u mnie z biegiem czasu, chociaż nie są wiele używane w obecnej porze roku a nocami rzadko jeżdżę.
-
Śmiesznie niska cena się z dupy nie bierze
-
Cytat:
Napisał
steyr
A co Ci nie pasuje w tych ledach 5000K? Ja znów mam wrażenie że spadła jakość świecenia tych chinoli u mnie z biegiem czasu, chociaż nie są wiele używane w obecnej porze roku a nocami rzadko jeżdżę.
Barwa mi nie pasuje . Taka ni to niebieska ni to zielona
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
brylancik13
Śmiesznie niska cena się z dupy nie bierze
Brał bym osramy gdybym wiedział ze to to
-
Cytat:
Napisał
Gomez405
Barwa mi nie pasuje . Taka ni to niebieska ni to zielona
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Brał bym osramy gdybym wiedział ze to to
Na allegro te Osramy ~350pln, na Ali ~160pln. Pytanie który to org. bo i są na allegro zestawy za ~500pln. No i nie ma opcji wyboru barwy światła jak u chinola;-)
-
Jak bym miał pewność ze mi kolor barwa spasuje to bym kupił.