Ostatnio montowałem do 2 tjet z lpg te już made in Thailand, na razie ok. Na fb ktoś pisał kto pracuje w NGK w PL oddziale, że NGK przeniosło fabrykę z Japonii do Tajlandii.
To jest widok strony w wersji do druku
Odświeżony eLearn do Grande zawierający silnik T-Jet, więc w Tipo się wam przyda zapewne...
https://aftersales.fiat.com/elearnse...et&isExaminer=
Umie ktoś przerobić link, aby pokazywał inne modele? Bo tu nie można się cofnąć i wybrać innego (np. Tipo), będzie chciał login/hasło!
Ale jak masz taki długi link jak powyżej, to można grzebać bez logowania (chyba, że tylko starsze modele odblokowali?)...
Samo podstawianie numeru modelu ("199" = Grande) na inne, nie działa (chce hasło).
Hej, ja też właśnie jestem po zmianie świec, zamówiłem na allegrogo od Jata_Fiat ori ricambi orginali, wymiana po 37 tys kkm, żadnych problemów wcześniej, a po wymianie bez uwag, pali i lata jak nowy.
Świeżo po trasie 2tys KM więc raczej OKEY.
Z ciekawości, po ilu rozrząd zmieniacie 60tys km będzie ok, i 5-6lat będzie OK?
Ja rozrząd zmieniłem po 6 latach i ok 120000km
Jest o rozrządzie osobny temat, tu zostawmy tylko świece :-)
Wczoraj przestał palić na jeden cylinder , jaka może być przyczyną . Autko Tipo t-jet 120 k 96 tysi sprawdzałem jakiś czas temu świece mechanik odkręcił jedną była w porządku . Nie wiem ile mają przebiegu .
Zacznij od wymiany świec i jak nie pomoże to zamień cewki miejscami aby je sprawdzić.
Ten motor ma zalecenia wymiany świec co 30000km.
Wymieniłem świece na NGK i jedną cewkę też na NGK i autko hula . Koszt u mechanika z robocizną 550 zł.