Tak to ta firma. Ktoś robił u nich modyfikacje???
To jest widok strony w wersji do druku
Niżej wymieniony tuner podobno zna problem tych falowań i rozwiązanie w 1.4tjet:
https://pl-pl.facebook.com/ecumodpolska
Dzwoniłem do tej firmy ECUMOD. Powiedzieli, że problem falowania przy przyspieszaniu usuwają za 700zł.
Przy 700 zł, to już lepiej dołożyć i zrobić od razu czipa na niepodniesienie mocy.
Jak tak sobie patrze na uklad to jest wąż podcisnienia, elektrozawor i gruszka która steruje upustem ciśnienia w turbo. I tam gdzieś to się może dziać w sensie bezwładności takiego układu. Jedyne co od elektronicznej strony można zrobić to przenieść nieco moment zadziałania elektrozaworu w tych określonych warunkach. Mi to się zdarzyło ze dwa razy ale nie umiem określić w jakich okolicznościach. Ale raczej nie przy bucie w podłoagę a raczej przy łagodnym przyspieszaniu
Panowie, mam pytanie: czy jest tutaj ktoś ze Śląska kto robił chipa w Cinsoft, najlepiej w Tipo hatchback z LPG? Rozważam chipa, ale chętnie bym się najpierw przejechał zmodzonym autem, żeby mieć odniesienie jak duża jest różnica w stosunku do mojego. Widzę, że krzychk robił, ale w Tipo SW i bez gazu.
U mnie po strojeniu i przejściu na pb98 spalanie wzrosło o 0,3l n a100 km.
Robiłem z wymianą turbo na vl36 plus większy IC, fabryczne LPG , całość w CINSOFT
Ja mam jeszcze póki co przedłużoną gwarancję na silnik i układ napędowy, więc wchodzi w grę na razie sam program. Może się nie połapią w ASO gdybym musiał kiedyś (odpukać) skorzystać z tej przedłużonej gwarancji ;) Dobrze widzę, że jesteś gdzieś z okolic Kęt przy granicy z województwem śląskim? Może udałoby się kiedyś umówić na krótką jazdę testową Twoim Sleeperem? ;)
Ja ostatnio u nich robiłem. Wymiana Turbo na VL38 + strojenie, ostatecznie pod 95. Tak wyszło. Załącznik 39013
Samo strojenie zajęło im niecałą godzinę. Czuć dużą różnicę i Cipek nieźle idzie, ale sprawa jest zbyt świeża bym mógł w pełni się obiektywnie wypowiedzieć jak spalanie i jak w trasie to się sprawdza.
Banan - ładnie to wygląda i to jeszcze na PB95 ... chyba trafiła ci się perełka bo masz 221 Nm w serii a to bardzo dobry wynik chyba nikt tyle nie miał ... jak przyśpieszasz z niskich obrotów to czujesz to wachniecie momentu miedzy 2500 a 3000/rpm ? bo od 3 tyś powinien już ciągnąć jednostajnie i mówisz że czuć dużą różnicę .... :smile:
Z tego co wiem pomiar serii robili od razu jak zostawiłem im kluczyki po pracy. Przy aucie grzebali następnego dnia.
Trochę czuć ten dołek w momencie, ale i tak jest o tyle mocniejszy, że nie przeszkadza, a po wyżej 3000RPM idzie jak demon. Z efektu jak na razie zadowolony jestem 8/10, więcej wypowiem jak zaliczę jakąś dłużą trasę.