Edit. Dziś po odpaleniu przy temp zew 16 stopni nie wyświetli się czek.
Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka
To jest widok strony w wersji do druku
Edit. Dziś po odpaleniu przy temp zew 16 stopni nie wyświetli się czek.
Mnie ten check męczył jak występowały duże różnice dobowe w temperaturze. Ciepłe
Dni i chłodne poranki...
Dziś znów wyskoczył czek. Z moich obserwacji wynika ze to nie ma dużo wspólnego z przejazdami na PB. Musiałbym jeździć co tankowanie LPG na PB też a to nie o to chodzi przy instalacji LPG. Auto ma jeździć głównie na LPG a nie 50/50. Będę ogarniał jakiegoś speca od Landi. Dam znać jak cos
Ponownie, pojawiły mi się błędy p0300 oraz p0304. Świece wymienione, cewki zamienione były już miejscami...pora na wymianę cewki. Pytanie...jakiej firmy kupić cewkę, coś polecacie czy jeden pies, aby w miarę firmowa?
Nie, błąd poszedł za cewką...Wymieniłem już cewkę, kupiłem Champion BAE 403C. Błędów brak ;)
Podłączę się pod temat migającego checka. Średnio co dwa dni losowo mam migający check przez około 5 sek, w tym czasie przełącza na PB (instalacja fabryczna lpg). check po miganiu gaśnie i jedzie dalej na PB. po kolejnym odpaleniu normalnie przełącza na lpg. Zapisały się błędy P1004, P1005, ktoś pomoże rozszyfrować? auto ma 85k nalotu.
Z Łodzi jesteś, masz JTN na miejscu... dodaj sam 2 do 2...
Taki błąd P1004 i P1005 oznacza :
P1004 - LPG ROZPOZNANO PRZERWY ZAPŁONU W CYLINDRZE 4
P1005 - LPG rozpoznany brak zapłonu w cylindrze - Osiągi lub działanie nieprawidłowe
Zalecenia to wymiana świec lub wtryskiwaczy.
Przepiąć wtyczki na wtryskiwaczach lpg pomiedzy 3 i 4 cylindrem i wężyki pomiędzy listwą wtryskiwaczy a kolektorem i sprawdzić czy błąd przejdzie na 3 cylinder. Jeśli to tak, to 4 wtryskiwacz lpg jest winowajcą.
A ja coś czuje ze to świeczki... w ogole czuje się jak kaszpirowski teraz ;-)
Swoją droga wszyscy się śmieli z niego ze leczy przez tv a teraz każdy lekarz leczy przez telefon...
Świece mają 5k, obstawiam jednak wtryskiwacze lpg, lubi potelepać silnikiem przy mrozie i nierozgrzanym silniku po przełączeniu na lpg (bez checka). Wymiana umówiona, czytając opinie o medach i tak ładnie wytrzymały.
Ostatnio miałem na tacy przypadek Tipo 1.4tjet z przebiegiem ~100kkm, to sam fabryczne wtryski lpg z LR do beła. Jak Ty załatwiłeś temat? Bo z tego co mi mówił własciciel tego Tipo to fabryczne wtryski lpg LR w ASO koszt rzedu 2700pln a te bez loga Mopar ponoć nie da się ich zamntować.
Na razie się umówiłem w serwisie nagaz w Łodzi,
Wtryskiwacze z wtyczka MTA :
https://nagaz24.pl/wtryskiwacz-med-g...2f-niebieskie/
Zakładam że to te same co w oryginale.
W zeszłym roku wymieniałem parownik Li10, symbol ten sam ale fizycznie jednak się różniły, zamontowane i zero problemów. ASO samo mnie tam wysłało ze względów $$$$ :)