To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
giannini
OTE=ak11;334615]Tak bylo z moim 34000km bez problemu , gwarancja fabryki ,15 kwietnia skonczyla , i bez zadnych oznak zlego funkcjonowania sprzegla, teraz czekam jak wroce z wakacji, 24 lipca daje do Fiata zobaczymy co powiedza mam 2 lata dodatkowe gwarancji ale juz wymiguja sie ze to nie pokrywa.
Ale wiesz już co się stało ? Zdjęta skrzynia i zdemontowane sprzęgło ? Na razie napisałeś tylko jakie są objawy.
Jeżeli docisk , tarcza i łożysko nie noszą śladów nadmiernego zużycia eksploatacyjnego , a jest np pęknięty element docisku jak u zbychor to ja bym nie odpuścił. Ewidentna wada materiałowa, lub produkcyjna dostawcy/producenta docisku.[/QUOTE]
24 lipca bede wiedzial dokladnie jak wroce z wakacji .
-
Tak ,wiem co sie stalo pekniety docisk, bedzie wymieniony w ramach gwarancji rozszerzonej wada materialowa , fabryczna , fiat o tym dobrze wie ze istnieje wada fabryczna ( patrz foro italiano fiat Tipo , naprawiaja awarie nie majace gwarancji)nie jest normalne ze padaja przy 34000km lub wczesniej, tylko trzeba sie zebrac dzwonic i pisac wiecej przypadkow, i naprawiaja w ramach gwarancji .
-
Cytat:
Napisał
ak11
Tak ,wiem co sie stalo pekniety docisk, bedzie wymieniony w ramach gwarancji rozszerzonej wada materialowa , fabryczna , fiat o tym dobrze wie ze istnieje wada fabryczna ( patrz foro italiano fiat Tipo , naprawiaja awarie nie majace gwarancji)nie jest normalne ze padaja przy 34000km lub wczesniej, tylko trzeba sie zebrac dzwonic i pisac wiecej przypadkow, i naprawiaja w ramach gwarancji .
To ładnie, zaraz się okaże, że lepiej było brać cygańskiego Logana...
-
Pytanie kiedy Fiat się dowiedział i czy w nowszych rocznikach problem wyeliminowali...
-
Mamy rocznik bieżący, ale myślę, że wg Fiata eliminuje się element całkiem jak te wszystkie osłony, uszczelki ale jak jest mało trwały to pewnie nie, bo zazwyczaj go szlag trafia po gwarancji.
-
no to myślę, że z moimi przebiegami to jeszcze w tym roku szlag mi sprzęgło trafi...
-
Przynajmniej za darmo Ci naprawią. Ja jeżdżę ok. 20-25 kkm rocznie więc pewnie tuż po gwarancji mi pięknie z moim szczęściem.
-
Szary, my mamy tjeta i inne sprzęgło z dwumasa... kompletnie inne graty...
-
Ja na rocznym mialem chyba 11 tysi, to nie wiem czy go dojeżdżać czy przedłużyć... [emoji6] a kliki/stuki zglaszalem w w maju chyba - nic nie stwierdzono, wszystko git.
-
Cytat:
Napisał
Celnik
Ja na rocznym mialem chyba 11 tysi, to nie wiem czy go dojeżdżać czy przedłużyć... [emoji6] a kliki/stuki zglaszalem w w maju chyba - nic nie stwierdzono, wszystko git.
Stuki przy zmianie biegów przy puszczaniu sprzęgła? Ja ostatnio z otwartą szybą jechałem koło ściany i się tak stuk wyraźny przy zmianie biegów dobywał. Głośny, ale z zamkniętą szybą czy też otwartą ale bez ściany nic nie słyszę.
-
No to znaczy ze nie można tipo w tunelach jeździć bo stuka...
Albo psuje się po otwarciu okna...
Może dlatego w standardzie jest klima w kazdym? Żeby ludzie okien nie otwierali i nie wiedzieli ze zepsutym jeżdżą? :-)
-
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Może dlatego w standardzie jest klima w kazdym? Żeby ludzie okien nie otwierali i nie wiedzieli ze zepsutym jeżdżą? :-)
Wiesz że dzwoni ale nie wiesz w którym kościele... klima podczas pracy hałasuje żeby zagłuszyć wszystkie niepokojące dźwięki :)
Cytat:
Napisał
FiatPrime
Hy hy hy...
Masz już dustera?
-
A tak z ciekawości - w innych fiatach nie było problemu z tym dociskiem?
-
Do awarii tipo po
Parowaniu lamp tyl. W sw i hb na klapie
Parowaniu lamp przednich w reflektorach bez led
Swiszczacych wentylatorach
Swiszczacych klimatyzacjach
Wypalonych zaworach i zniszczonych glowicach (lpg)
Trzeszczacych boczkach drzwi kierowcy
Zchodzacym lakierze białym
Dziwnym odglosie przy odpalaniu zima (kulka w garnku)
Slabo dzialajacym silownika klapy w sw i hb
Mozna smialo dopisac pekajace dociski