To jest widok strony w wersji do druku
-
To na nowy rok wrzucam wersje 23.02.01.15 - VP2R7_357_23.02.01.15.zip
Jest to oficjalny najnowszy firmware Fiata dla 7 cali w Tipo.
download : https://drive.google.com/file/d/1BhI...ew?usp=sharing
instrukcja instalacji : https://drive.google.com/file/d/13Mt...ew?usp=sharing
Aby pobrać plik, trzeba być zalogowanym na google.
Jeszcze jedna ważna informacja :
Jeśli ktoś ma wersje poniżej 23.00.69.00, to najpierw powinien zainstalować 23.00.69.00, a dopiero potem 23.02.01.15.
wersja 23.00.69.00 : https://drive.google.com/file/d/1_uI...ew?usp=sharing
Każdy oczywiście instaluje na własne ryzyko :)
-
1 załącznik(i)
U mnie bez uwag, zrobione na zapłonie z wył nadmuchem i światłami do jazdy dziennej, jak wróciłem do garażu po 29min to już było 100% i żeby wyjąć pena. Pierwsze wrażenie szybsza reakcja na dotyk. No nic kukne teraz na chłodno czy coś nie uciekło. Dzięki Jack
Załącznik 39498
No więc tak, radio po aktualizacji nie utraciło żadnych danych, nie musiałem przywracać żadnych aplikacji, telefon nadal był sparowany, utraciłem jedynie zakodowane stacje radiowe oraz po podłączeniu smartfona to android auto się na nowo skonfigurował tj. musiałem na komórce klikać dalej dalej udziel zgód itp ale to raczej normalne. Wszystkie tripy po staremu i ustawienia. Co do modów to aktualizacja ich nie usunęła tj. start&stop nadal dezaktywowany, w menu radia nadal widoczne wł/wył świateł dziennych. Zastanawiałem się czy przywracać dodatkowo radio do ustawień fabrycznych ale olałem temat bo już jestem pewny że i bez tego reakcja na dotyk jest jednak znacznie lepsza jak było, wcześniej radio było już mułowate.
-
Ja dodam, że ten firmware powinien też pasować do radia 5 cali, ale najpierw wgram u siebie, zanim napiszę że na pewno pasuje :)
-
Hej! Nie wiecie może czy do 500 tez wyszedł jakiś update który trochę odmula to radio?
-
Cytat:
Napisał
topdrive
! Nie wiecie może czy do 500 tez wyszedł jakiś update który trochę odmula to radio?
Przeczytaj instrukcję wyżej którą umieściłem, tam wszystko jest napisane :)
-
A czy znalazło by się coś do 500L wiem ze nie ten dział i instrukcja podaje 500 i 500 Abarth ale o L tam nie ma wzmianki
-
Chłopaki od 500, to jest dział Fiata Tipo, nic nie mam dla 500 czy L czy X, nie mam nic- nie zaśmiecajcie tematu takimi pytaniami.
-
Wszystko podane jak na tacy, w pliku informacyjnym wszystkie modele wyszczegolnione, lepiej nie czytac a potem głupio pytac
-
Czy ktoś może zweryfikować wejście do Engineering menu? âEngMenu9Pdxâ
-
Cytat:
Napisał
Dawe200
Czy ktoś może zweryfikować wejście do Engineering menu? "EngMenu9Pdx"
To masz dwa auta ? jeden z 7 cali a drugi z 5 cali ? Czy w 5 cali nie możesz teraz wejść do Engineering Menu ? Czy w 7 cali ?
-
A ja mam może takie głupie pytanie. Czy ktoś z Kolegów sprawdzał, czy po wgraniu nowego systemu da się może wgrać aktualizację map zapodanych przez szanownego Kolegę JTN? Czy jednak jedno z drugim nie ma kompletnie nic wspólnego?
-
Cytat:
Napisał
pietics
czy po wgraniu nowego systemu da się może wgrać aktualizację map zapodanych przez szanownego Kolegę JTN?
Nie da się wgrać 1060 - już sprawdzone przez jednego kolegę w 7 cali
Tylko z aktywną subskrypcją na maps.mopar.eu i pobrane dla swojego auta z tej strony - tylko wtedy się da wgrać 1060
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
To masz dwa auta ? jeden z 7 cali a drugi z 5 cali ? Czy w 5 cali nie możesz teraz wejść do Engineering Menu ? Czy w 7 cali ?
Nie mam dwóch samochodów. Ale często przy montażu kamer spotykam się z 7-calowym radiem.
-
Pora na mnie :-)
Poszło bez problemów. Tez mam wrażenie, ze działa sprawniej i szybciej reaguje na dotyk. Dodatkowo przy telefonie podłączonym przez bt ja przychodzi rozmowa i odbieram to na ekranie radio nie przełącza się na zakładkę telefonu, tylko pozostaje na aktualnej zakładce na jakiej było przed przychodzącym połączeniem a w lewym górnym rogu pojawia się info o trwającym połączeniu. Na starym sofcie każde połączenie powodowało właśnie wyświetlenie na ekranie zakładki telefon. Teraz jest na plus!
I jeszcze najważniejsze. Nie miałem czasu posłuchać odczytywania dłuższych smsow ale chyba Ukrainka odeszła... albo się w końcu nauczyła poprawnego akcenty... ale to musze jeszcze dokładniej obadac, bo teraz w nocy nie miałem już siły...
-
Potwierdzam, że ukrainka praktycznie zniknęła, ma jeszcze pare problemów z wymową ale jest o wiele bardziej polsko. Soft na duży plus.