To nie ma znaczenia. Na czacie ci że sprzedaży też klepią, że w Uconnect 6,5" jest mapa TomTom, co więcej darmowa aktualizacja :) Przerobiłem temat i wiem jak FCA Poland zachowuje się w takiej sytuacji - za to co ktoś klepie nie odpowiadają.
To jest widok strony w wersji do druku
Okazuje się, że strona https://www.fiat.pl/kontakt jest całkiem skutecznym narzędziem, jeżeli nie dogadujecie się ze swoim ASO, nie tylko w sprawie brakującej osłony. Tylko zawsze najpierw spróbujcie pogadać normalnie, bo wysłanie wiadomości uruchamia całą procedurę (idzie to przez Bielsko-Białą i chyba również Włochy), która jest cokolwiek upierdliwa dla pracowników ASO. Ale czasem inaczej się nie da...
osłona 51984350 x 1 szt.
spinka 51938707 x 1 szt.
spinka 735288488 x 2 szt.
Dzisiaj miałem telefon z searwisu z Bydgoszczy Reiski gdzie kupiłem samochód że osłona jest dla mnie zamówiona i jak przyjdzie oddzwoni na jaki adres przesłać bo jestem z Elbląga. Mówił też że jest więcej osłon zamówionych bo nie jestem sam.
Poszedł mail zobaczymy jaki będzie skutek bo mój diler od 3 tyg. się nie odzywa jak zgłosiłem brak osłony.
Tedybear - dobra robota :-) , potwierdzam to co pisał piter1972 , ASO Reiski Bydgoszcz wczoraj zamówił dla mnie osłonę , oczywiście za darmochę ... Tylko przypomnę że jeszcze kilka tygodni temu odmówił. zła info to to iż podobno poczekamy bo nigdzie ich nie ma . Cóż, nic pilnego .
A cala ta historia ma tez inny wymiar. Fiat zaczyna zauwazac ze jest grupa ludzi ktorzy razem dzialaja ( no bo skad nagle taki masowy wysyp reklamacjo o oslone )i trudniej tutaj polozyc lache na wszystkim
W ogóle mam taką obserwację, że duże firmy / koncerny klienta szanują, owszem, ale tylko do momentu gdy ten zapłaci za towar / usługę. Potem często podejście zmienia się na "bujaj się, frajerze" ;) Generalnie jest tak, że na każdą próbę zgłoszenia jakiegoś problemu czy reklamacji pierwsza odpowiedź jest z automatu na NIE, dopiero gdy klient się uprze, napoci, naprodukuje, napisze na facebooku czy innym wykopie albo pójdzie do TV, to wtedy się dopiero pochylają na takim zgłoszeniem i patrzą czy było zasadne czy nie. Oczywiście generalizuję nieco, ale w większości wypadków tak właśnie się dzieje.
Diug Slupsk profesjonalnie. Auto przed odbiorem osłony nie mialo. W dniu odbioru oslona była na swoim miejscu.
Do mnie tez dzwonili z Reiski Auto ze oslone zamowili i mi ja wysla do Gdanska jak przyjdzie. Oczywiscie dopiero jak dwukrotnie zglosilem sprawe na infolinie Fiat. Ale wazne ze sprawa w toku.
Zgodnie z moim wpisem 2.12 poszedł mail ze strony https://www.fiat.pl/kontakt tak jak napisał kolega kjk. Dziś o 15 telefon od gościa z zapytaniem i propozycją żebym się kontaktował z moim dilerem w sprawie jak to nazwał "braku". Ja mu na to, że zgłosiłem ten fakt jakieś 3 tyg. temu i zero reakcji...stwierdził że zaraz się tym zajmie i załatwi mam tylko czekać cierpliwie na informację. Odpalam maila o 17 i cóż ja widzę :cool: odpowiedź od mojego dilera o treści:
Przepraszam że dopiero teraz ale jak rozmawialiśmy ten brak poszedł do uzupełnienia jako kampania i myślałem że serwis się już z Panem kontaktował.
Jeżeli nie to postaram się ich ponaglić lub bezpośrednio proszę o umówienie się na to uzupełnienie z serwisem bo na pewno będzie to uzupełnione tylko niestety biurokracja może chwilę potrwać.
No nic cisnę ich dalej, przekaże info co z tego wyszło.
Wczoraj zgloszone do ASO Inter Auto Kraków ul.Zakopiańska. Poinformowano mnie że temat znają i zajmą się tym! Pan poprosił o numer telefonu oraz VIN. Mają się odezwać. Jeśli do piątku nie oddzwonią to ruszam temat przez FCA! Automobile Torino Kraków tak chwalone przeze mnie udaje że nie wie o co chodzi! Pierwsze słyszą nie wiedzą a bo to tylko w dizlu a bo to kosztuje 50 zl a bo tamto!!! Dlatego stwierdziłem że nawet nie mam zamiaru z nimi dyskutować i zadzwoniłem do InterAuto w którym kupowałem Tipo.