Loczek ksys piszcie do centrali na formularz. Im wiecej tym lepiej.
To jest widok strony w wersji do druku
Loczek ksys piszcie do centrali na formularz. Im wiecej tym lepiej.
Moja żona pisała. Dostała odpowiedź, że wszystko jest ok. Nie ma żadnej akcji serwisowej i jeśli chce to może zgłosić się do ASO. Ja juz wcześniej byłem w ASO.
Odnośnie dynamicznego ruszania T-Jetem to nie ma problemu. Jak mu wciśniesz mocniej gaz przed puszczeniem sprzęgła to mocno wyrywa do przodu. Problem jest przy delikatnym ruszaniu, bo w tedy jest odczuwalna turbo-dziura i jak jeszcze do tego dołożymy opóźnienie na wciśnięcie gazu opisywane w tym wątku, to robi się trochę nieciekawie.
Ja też czekam na jakieś wieści, że Fiat jednak zrobi jakąś poprawkę w sterowaniu silnika albo dobry tuner to ogarnie.
Byłem w ASO, potwierdzili hopkę na dwójce, przeprowadzono adaptację przepustnicy i to miało pomóc, i... nie pomogło :-).
Coś musieli powiedzieć i zrobić , żeby wyglądało że się starają. Tu przepustnica , nawet jak się założy nową , zaadoptuje się po przebiegu kilkudziesięciu kilometrów sama. Adaptację przeprowadza się po to , żeby silnik od razu pracował poprawnie i nie wachlował obrotami , czy gasł na wolnych obrotach.
To nie mój pierwszy samochód ale z czymś takim się jeszcze nie spotkałem.Samochód kompletnie nie ma odejścia co psuje mi całą radość z kupna tego samochodu i nie porównuje go do mocnych aut tylko do silnika 1.4 75 km seata.No i co? jest gorzej!Co jest nie tak z tym fiatem? Przecież to jest niemożliwe żeby aż go tak zamulić.Dodatkowo aż mam stracha wyprzedzać przy wyższych prędkościach.To po prostu jest skrajnie niebezpieczne.Szkoda pisać.Mam nadzieję, że jednak firma Fiat pójdzie po rozum do głowy i coś z tym zrobi.Oby....
Tak , to prawda auto to muł do potęgi. ...
Gdzie te 95 KM?
Przy starcie ze Stilo czy Mito z tym motorkiem zostaje daleko w tyle.
Faktycznie, wyprzedzanie to jest hardcore dla odważnych. ...
Miałem Punto z 60 KM silnikiem i chyba to było to samo ....
Ale , nie miał dziury między 1 a 2....😂
Jutro jadę znów do ASO na komputer w tej sprawie ale wiem ze narazie zero poprawy.
Mają wysłać wyniki z testu do centrali.
Powiem tak Panowie - nie ma co dużo biadolic na forum tylko cisnać firmę niech coś z tym robi.
Na pojedyncze przypadki nie zareagują ale jeśli ich będzie więcej ( zgłoszeń ) to w końcu wezmą się za robotę.
Ja tematu nie odpuszczę dopóki nie będzie to zrobione.
Chyba trzebaby wyslac cos do uokik. Zwykle d ich naciskiem robione sa wszelkie akcje serwisowe
W jakim aucie konkretnie?
Znalazłem wyniki dla Ibizy ale to lzejsze auto (a i tak 0-100 jest gorzej 1,5s, więc zwyczajnie mnie to ciekawi - vmax tez niski)
Wysokie obroty nie są Ci obce jak rozumiem a i tak muli?
Jak to ten sam silnik (MPI) co w Octavii to tam jest ponad 15 sekund do setki (nie znalazłem Seata o rozmiarach Tipo ale Octavia to Skoda, więc moze byc to samo). Moze to subiektywne odczucie albo nie wkręcasz go na wysokie obroty bo nie chce mi się wierzyć, ze bardziej muli? Nie przesadzacie trochę z krytyką Tipusia?
Tu nie chodzi o krytykę fiata tipo.Miałem na myśli seata cordobę z tym silnikiem.Wiem, że do setki ma 13 sekund ale mam wrażenie że inaczej się zbierał przy starcie i przy np.90 km /h.Gdyby zrobić start obu aut równoległy to być może początek byłby dla seata, fiat dogoniłby go może dopiero na 3 biegu.To nie jest sprawa 11.5 s. do setki ale startu i rzeczywiście odczuwanej dziury pomiędzy 1 a 2-ką.Nie zrozum mnie źle ale i tak kupił bym jeszcze raz fiata ( cena, nowe auto, wygląd,wymiary ) i nie tylko ja zauważam sądząc po wpisach ten problem.
Jestem jak najbardziej na tak. Widać że się da zmobilizować fiata do interwencji przykładem jest brakująca osłona pod schowkiem pasażera. Kolega TEDY poświęcił swój czas ale udało mu się rozwiązać sprawę z tą osłoną. Może jak byśmy większą grupą poruszyli problem dziury między pierwszym a drugim biegiem to też fiat udoskonalił by ten element