Ok. Mi akurat auta nie ściąga na żadną stronę. Jedynie ściera mi tylne opony po wewnętrznych krawędziach.
Wysłane z mojego LM-Q610.FG przy użyciu Tapatalka
To jest widok strony w wersji do druku
Ok. Mi akurat auta nie ściąga na żadną stronę. Jedynie ściera mi tylne opony po wewnętrznych krawędziach.
Aa ok. Wtedy rzeczywiscie miałem problem ze ściąganiem. Ale już się z tym dawno uporałem. Od tamtego czasu 4 razy była ustawiana geometria. Teraz jedzie prosto ale za to tnie opony.
Witam,
Wiem, temat szerokości opon był tu już wałkowany ale chciałbym Wam przekazać iż pierwszy raz od sześciu lat mam opony 205 (wcześniej zawsze 215) i różnica w prowadzeniu auta jest mocno in plus na rzecz tych opon.
Tak więc, jeśli ktoś nie chce na siłę szpanować szerokością opon to niech zakłada 205, będzie taniej i o wiele lepiej będzie się auto prowadziło.
A to widzisz akurat moje odczucia są odwrotne. Na felgach 16 i oponach 205 auto jest takie gumowe,plastelinowate i przy wyższych prędkościach zmiana pasa ruchu jest mało precyzyjna i nerwowa. Na felgach 17 i oponach 215 auto jest stabilniejsze i bardziej precyzyjne w prowadzeniu. Nawet drobne nierownosci asfaltu wybiera lepiej. Ale to tylko moje subiektywne odczucia.
Też powiadam w Cromie 215 na lato i 205 na zimę, 215 są bardziej czułe na koleiny. Na drodze, na której, na 205 auto jedzie prosto bez problemu to na 215 delikatnie myszkuje. Zawieszenie jak i geometria są ok.
Mam 225 i... Bez przesady. W pierwszych dniach jak się jeszcze pamięta o prowadzeniu na 205 to rzeczywiście jest wrazenie, że musisz mocniej kontrolować kierownicę. Dla mnie jeździ się zupełnie normalnie