To jest widok strony w wersji do druku
-
Jak pierdoła wsiądzie za kółko to i przy 40 będzie nieziemskie ryzyko... nie każdy ma dryk i smykałkę mimo posiadani uprawnień... za to wszyscy generalizują, sami się boja i uważają ze inni tez się boja albo powinni bać... masakra jakaś, piszcie w pierwszej osobie: âja się boje szybkoa jechaćâ albo ââuważam ze to nie wspierane tak szybko jeździćâ i z tym nikt nie podyskutuje...
-
1.4 95kM przy wył. klimie bez bagaży bez pasażerów 190 wg licznika i to już maximum jest ale to już raczej Tipolot się zrobił nie Tipo. Jak dla mnie w miarę stabilnie jest do 140 - 150 km/h
-
194kmh, ale tylko przez chwilę bo to auto prowadziło mnie a nie ja auto
-
A ja uzyskalem dzis 67 kmh oraz w pakiecie 50 zl mandatu i 2 pkty. Na ograniczeniu do 50 ciu. Dobrze ze zwolnilem bo tam czesto stoja. Na pytanie czy komendant mial zly dzien ze im kazal sie w apteke bawic pan wladza mi odpowiedzial ze jak maja ten radar z laserem to sie nagrywa i jak juz namierzyl to nie ma tolerancji i musi zatrzymac bo ktos moze wyeryfikowac. Z normalna suszarka za takie cos to on raczej nie zatrzymuje (i tez mam takie spostrzerzenia ze przewaznie puszczaja) ale kierowcy chcieli miec pomiar z nagraniem to maja. Pytam czemu mnie a nie tego obok jechalismy rowno (jakas corolla) a on ze auto wygladalo na szybsze. A i tak mi promocje zrobil bo normalnie stowka. Mam swoj pasek na masce :). Tak więc uważajcie z biciem rekordow ;-).
-
Jak mialem na liczniku 190km/h to nawigacja pokazywala 178km/h i to jest chyba prawdziwe
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Mi jak licznik pokazywal blisko 190 to nawigacja 178 km / h i to jest chyba wiarygodne. Liczniki oszukują
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Mi jak licznik pokazywal blisko 190 to nawigacja 178 km / h i to jest chyba wiarygodne. Liczniki oszukują
-
Tak sa specjalnie skonstruowane i mają tak pokazywać
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
Tak sa specjalnie skonstruowane i mają tak pokazywać
A tak sie zastanawiam... skoro tak sporo zawyża w stosunku do GPSa to jak to wygląda w przypadku kontroli radarem. Kiedyś mi zabrano prawko za 101 w zabudowanym. To ile ja jechałem? [emoji6]
-
Cytat:
Napisał
Celnik
A tak sie zastanawiam... skoro tak sporo zawyża w stosunku do GPSa to jak to wygląda w przypadku kontroli radarem. Kiedyś mi zabrano prawko za 101 w zabudowanym. To ile ja jechałem? [emoji6]
W stosunku do gps licznik zawyża. Pewnie miałeś na liczniku ze 110 lub trochę więcej. Jeżeli jedziesz i na liczniku masz 50 km / h to tak naprawdę twoja prędkość jest mniejsza od wskazania licznika.
-
Ja Tipo HB najszybciej jechalem na niemieckiej banie nieco ponad 180kmh. Ale krótko. Może nie było tragedii jeśli chodzi o trzymanie się drogi ale nie czułem się w tym aucie z tą prędkością już zbyt komfortowo. A tak do 160 i owszem.
Ale jeżdżę na PB więc im droższa wacha tym wolniej :-P
-
Cytat:
Napisał
dramez
Ale jeżdżę na PB więc im droższa wacha tym wolniej :-P
No to przy obecnych zwyżkach cen benzyny niedługo staniesz:mad::mad:
-
Cytat:
Napisał
jacek2
No to przy obecnych zwyżkach cen benzyny niedługo staniesz:mad::mad:
Albo będę pchać :-) Z cenami paliw ból dupy się szykuje ale poszło 10% w górę odkąd z LPG na benzynę się przesiadłem. Było do przewidzenia :-)
-
Tak działa wolny rynek! (przesiadłeś się na PB, wiec popyt większy, zatem podniesienie cen było oczywiste;) Dodatkowo Amerykanie zaprowadzą w Iranie demokrację (to się tak ładnie nazywa w krajach próbujących robić niezależną politykę) właśnie po to, żeby Cię nauczyć, że LPG się nie zdradza.
-
Juz ćwierkają że może pęknąć 100 USD za baryłkę a na dystrybutorach jeszcze szybciej 5,5 PLN/l. Opłata za elektromobilność do benzyny i diesla (żeby pan minister mógł bogatym dopłacać do elektryków).
LPG to jednak słuszna opcja.
-
Taa...ostatnio musiałem zalać lpg w okolicy Plonsk na Bp i cena za lpg: 2,31 zł
Po czym dzień później widzę Lotos, ta sama okolica, 2,13 zł. Przy czym 95pb: 5,09 zł. Po tych wszystkich podwyżkach zacząłem jeździć z włączonym ecoDrive i „buduje drzewko” ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Nie tak dawno temu w szczytowym momencie cena LPG to było ok 60% ceny 95-tki. Dziś to około 40%. Rentowność LPG teraz jest większa niż wtedy.