To jest widok strony w wersji do druku
Po aktywacji jeszcze kilka dni trzeba poczekać i potem już hula...
Na stronie musisz się zarejestrować, generalnie mozesz zacząć od strony my.Fiat i potem rejestrowac się w uconnect w zakladce usługi online i w nawigacji
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
https://www.driveuconnect.eu/pl/features/uconnectlive
Na tej stronie sie zarejestrowalem, czy to dobra strona?
zarejestrowałem na https://www.driveuconnect.eu/pl/features/uconnectlive jeszcze jedno konto, po otrzymaniu maila z potwierdzeniem aktywacji i kliknięciu w potwierdź rejestrację wyskakuje taki komunikat jak na zdjęciu poniżej. Po przetłumaczeniu na polski to znaczy: "Wystąpił błąd. Zarejestruj się na stronie DriveUconnect.eu aby uzyskać dostęp do usług Uconnect LIVE." Czy muszę czekać jak ktoś tu wspominał kilka dni an aktywację czy gdzieś indziej jest problem? Dodam, że mimo tego komunikatu mogę do aplikacji jak i na stronie się zalogować, a gdy chciałem jeszcze raz na podany wcześniej email się zarejestrować wyskakuję komunikat, żet takie konto z tym mailem już istnieje w serwisie więc już całkiem nie wiem czy w końcu to konto jest aktywne czy nie. Proszę o pomoc
Załozyłeś konto na stronie fiata?
u mnie procedura wyglądała tak:
www.fiat.pl <- zakładka MyFiat (u góry) <- rejestracja
Następnie w menu po prawej "usługi online"
i tam masz Usługi Uconnect LIVE tam przechodziłem na stronę i też się rejestrowałem
po zalogowaniu się w uconnect w zakładce USTAWIENIA powinieneś mieć informację czy i do kiedy jest aktywny Live
jak wejdziesz w link aktualizuj mapy to trzeba się zarejestrować i potem masz dostęp do aktualizacji.
Ja wszystkie 3 konta (myfiat, uconnect, navi) zakładałem bezpośrednio z konta google
Szary zrobiłem tak jak Ty ale po założeniu konta w MyFiat i przejście do usługi online i kliknięciu uaktywnij usługi unconnect live przechodzę na stronę unconnect ale tam z automatu już jestem zalogowany z konta z MyFiat. Po zalogowaniu się do aplikacji na telefonie unconnect i wejściu w ustawienia mam jedynie opcję "jednostka miary". Jutro spróbuje czy połączę się z samochodem
Jak się nie uda, to spróbuj pożyczyć od kogoś inny telefon.
Sprawdź jeszcze uprawnienia aplikacji w telefonie.
Najważniejsze pytanie czy na stronie jest informacja, że usługa jest dla jego samochodu aktywna.
Dalej nie działa, próbowałem także na telefonie żony huawey y7 i też nic, zezwolenia na dostęp do lokalizacji itd. wszystko dałem przy pierwszym uruchomieniu aplikacji...chyba będę musiał do fiata zadzwonić dlaczego tak jest...
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Na stronie po wpisaniu VIN piszę, że usługa jest dostępna, a przy próbie połączenia telefonu z samochodem jest komunikat, że Twój samochód jest nie obsługiwany czy cos w tym stylu
Jedz do salonu żeby zdjeli obecne konto do vin i aktywuj jeszcze raz. Lub spróbuj przez infolinie CIAO FIAT
jutro będę dzwonił, a myślicie że brak aktualnych map w nawigacji może mieć wpływ na brak połączenia z unconnect live? Dzisiaj sprawdziłem i nie mam aktualnych map, pobrałem i jutro może spróbuje zaktualizować je.
Wersja map nie ma wpływu na połączenie z Uconnect Live. Daniel a jak na telefonie uruchomiesz aplikację Uconnect Live i się zalogujesz (bez połączenia z autem - włączone tylko dane komórkowe ) klikniesz menu i pierwszą pozycję z góry - Uconnect Live status to pokazuje Ci że usługa jest aktywna i "status wygasa i datę do kiedy jest aktywna?
..aha i mam nadzieję że jak próbujesz się łączyć to masz włączone:
1. dane komórkowe
2. lokalizacja
3. bluetooth
i jesteś zalogowany w aplikacji na telefonie bo bez tego się nie połączysz.
To wszystko mam włączone ale gdy się zaloguje do aplikacji to Unconnect status live mam nie podświetlone, w ogóle nie mogę w to kliknąć. Podsyłam zdjęcie. Wygląda więc jakby było nieaktywne ale dlaczego skoro zarejestrowałem się i przyszedł mi email z potwierdzeniem rejestracji...Załącznik 34702