To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Wymiana dwumasy -
U mnie nalatane 290kkm a nawet nie planuję wymieniać dwumasy bo wydaje się być ok. Mimo to dobrze poczytać z czym to się je i jak diagnozować. U brata znów w Oplu Insigni były dźwięki przy odpalaniu i gaszeniu jak powyżej + poszarpywanie. Z tymi biegami to chyba najlepiej maksymalny bieg, 60km/h i gaz w podłogę. Ja tak sprawdzam jak się nudzę w trasie. Przetestuję jeszcze mrowienie z lekko wciśniętym sprzęgłem.
-
Cytat:
Napisał
lisekg
Wibracje z silnika nie amortyzowane przez koło 2-masowe na pewno przyczyniły się do awarii skrzyni. Jakie koszty?
sprzęgło z kołem, wyprzęgnikiem, uszczelniacze, olej itp części 1900zł LUK roboty nie liczę bo robię sam.
skrzynia do wymiany mam synchronizator 3 i 4 bieg + przesuwka 3 i 4 bieg + widełki czekam na wycenę bo jest problem z dostępnością części + 500zł robota mechanika od skrzyń
-
Czołem wszystkim. Planuję niedługo wymienić komplet sprzęgła i koło dwumasowe. Mechanik za robociznę zaśpiewał 900zł. Czy to uczciwa cena?
-
Cytat:
Napisał
pacopablo
Czołem wszystkim. Planuję niedługo wymienić komplet sprzęgła i koło dwumasowe. Mechanik za robociznę zaśpiewał 900zł. Czy to uczciwa cena?
Jeśli na fakturze będzie 900zł, to uczciwa.
Inne ceny są w ASO i poza nim..
Inne są ceny w dużych i małych miejscowościach...
Ja bym zapłacił 900zł, bo sam nie ogarnę.
Ale przykładowo montaż haka w mojej Kudze ASO 800zł (robocizna) - nie dam, bo ogarnę sam !
-
Dolicz jeszcze zakup uszczelniacza wału, uszc, elniaczy półosi olej do skrzyni.
-
Czołem. Znajomy podał mi namiary na dobrego, "ogarniętego" mechanika, któremu przedstawiłem już temat i u niego usługa wymiany kompletu sprzęgła z dwumasą wyjdzie 600zł. Także skorzystam z tej usługi u niego.