jakiego płynu używacie do felg ? Juz nie moge patrzeć na moje felusy....
To jest widok strony w wersji do druku
jakiego płynu używacie do felg ? Juz nie moge patrzeć na moje felusy....
Dziś uruchomiłem automatyczne światła drogowe :smile:
Załącznik 32885
Już po teście drogowym, działają super :food:
No fajna sprawa.
Nie wiem czy w każdej wersji, ale w moim egzemplarzu jest jakiś czujnik zmierzchu, gdyż wjeżdżając np. w tunel automatycznie zmienia się podświetlenie wskaźników.
Czy to oznacza, że mogę uruchomić automatyczne światła mijania i drogowe ??
P.S.
Byłem dziś w Toruniu, po 17 zrobiła się straszna ulewa - "samochód wymyty" :)
Czujnik, o którym piszesz, to czujnik podświetlenia zegarów. Znajduje się na blacie obrotomierza, blisko osi wskazówki, po jej prawej stronie lekko w dół. To ma każdy 500X.
Aby aktywować automatyczne światła drogowe potrzebne są w aucie:
1. Czujnik zmierzchu i deszczu.
2. Reflektory biksenonowe.
3. System Lane Assist.
Za przełączanie świateł odpowiada kamera LA, która przekazuje informacje do Body. Z ciekawostek - kamerka ma aktywną funkcję rozpoznawania znaków, ale nie jest to w aucie używane.
Jako, że auto ma też radar i zaktualizowany soft z funkcjonalnością tempomatu adaptacyjnego (w momencie zamawiania auta był dopiero w planach wprowadzenia, dali opcję pół roku później), chyba pokuszę się o uruchomienie, tylko prawe przyciski na kierownicy trzeba podmienić - dochodzą dwa nowe obok ogranicznika prędkości.
No to nici z automatyzacji :|
Powodzenia
Przesmarowałem dzisiaj uszczelki jakimś sztyftem z supermarketu, ponieważ przeczytałem, że niektórym użytkownikom coś świszczy w drzwiach przy większych prędkościach. U mnie nic nie świszczy ale tak na wszelki wypadek, poza tym elementy gumowe dobrze jest chyba zabezpieczyć raz do roku. Ogólnie to jadę leje paliwo i jade i tak w kółko. Cieszy duża elastyczność silnika.
Przepolerowałem prawy tylny narożnik zderzaka, bo jakaś :wrrrr: przy...a w zaparkowane auto :mad: Bez skazy 2 lata i 3 miesiące udało się pojeździć. Oczywiście ten ktoś spi...ł :mad: Na początku była wielka biała plama, okazało się, że to lakier chama/chamki, a pod delikatne otarcie bezbarwnego. Chamstwo :mad: Po drugiej stronie zderzaka brak uszkodzeń, a blisko było do radaru martwej prawej strefy... Czymś wyskoim ktoś wjechał, bo było to na wysokości środka lakierowanej części.
Odebrałem z serwisu na 45 tyś km (ma mniej ,ale rok minął) ,Dostałem videorejestrator Blitz (na lusterko) ,zamontowałem (fajnie ,że ma kabel ponad 3 m,to wokół szyby poszło ,a nie przed oczami ) . Szału nie ma ,ale pojeżdżę i popatrzę co to za cudo.
Zamontowałem grafitowe owiewki na 4 szyby . Nie lubię klimy ,a uchylanie szyb z owiewkami nawet w deszczu jest ok . Latem można zostawić uchylone szyby i nikt nie widzi ,a auto się wietrzy .
Wczoraj umyłem, a dziś zakupiłem na swój prywatny przegląd Motula X-Clean 8100 0W30 i filtry.
O właśnie ..umyć !!! No i na dniach buciki wymienić !!
Z bucikami jeszcze z tydzień zaczekam.
Emblematy "Italy" :smile:
P.S. żona nie zauważyła, że przytuningowałem jej auto :redface:
Załącznik 35311
Załącznik 35313
[Widok z boku
ATTACH=CONFIG]35314[/ATTACH]