To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
ffun
Lepiej bym tego nie ujął. 95 KM nigdy nie będzie sie równać 120 KM bez względu na intencje rozmówców
Nikt tu nie twierdził że jest inaczej. Dementowałem tylko tezę, że 95KM nie daje rady ruszyć z miejsca. Tymczasem, 1.4 95KM można mieć za 43kzł (a może i taniej - jest jeszcze sporo sztuk z ubiegłego roku do wzięcia). Żeby mieć T-jeta trzeba kupić hatchbacka i wyłożyć co najmniej 55.9kzł, a w tej cenie pojawia się już kilka innych konkurencyjnych opcji.
-
Podaj dokładnie jakie interesujące opcje masz za 56 k z silnikiem turbo około 120 KM, bo ja nie znam żadnej .
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Ja wybrałem TIPO z silnikiem 95 km z powodów finansowych ... miałem kupić używkę za 25 tys, ale jak zobaczyłem auto 3 letnie w benie z przebiegiem 200 tys to wolałem odmówić sobie tego i owego, pożyczyć od teściów i kupiłem HB z dodatkami za 53 tys, z myślą o przyszłości, bezawaryjności, bez tekstów, że Hans pod kocem trzymał itp ... ma wozić moje tłuste 4 litery i żonę do roboty i do domu i raz kiedyś na wakacje...Może i nie wyprzedzę jakiejś audicy, czy kolumny aut, lub będę czekać na okazję, ale dojadę te 10 minut później do celu, cało i zdrowy, na spokojnie ciesząc się z jazdy niczym emeryt i niech inni się śmieją, ale ja będę jak harleyowiec , który jedzie 80km/h dla przyjemności, to ja będę jeździł tak by dla MNIE było komfortowo i nic nikomu do tego, niech mnie wyprzedzają, niech jadą do przodu i gnają przed siebie - ja na swój pogrzeb zdążę, a jak komuś zależy to poczeka na mnie te 10 minut więcej ;-)
P.S.
Zostawiam sobie jako 2 autko moje 21 letnie volvo 850 2,5 TDI 140 koni i może to nie jest auto na wyścigi, ale też swoje potrafi i TIPO będzie na codzienne podróże, a volvo jak będę miał jechać przez las/ pole to nie widzę problemu ;p
-
Właśnie dostałem informacje, że mój HB jest już w Polsce - z tym, że mój dealer napisał mi, że czekają na homologację na gaz i kiedy ona będzie nie zależy od nich tylko od Fiata. I że ta homologacja "niestety trochę może potrwać".
Trochę tego nie rozumiem - czy to znaczy, że każdy samochód osobno jest homologowany czy jak?
-
Ta sama sytuacja u mnie,tez czekam......
-
Cytat:
Napisał
FiszTip
Ta sama sytuacja u mnie,tez czekam......
a co też zamówiłeś 120hp + LPG?
-
HB 1.4 t-jet lpg i chyba na ta homologacje sie nie doczekam... wiosna tuz tuz , czlowiek by gdzies pojechal a tu czekac trzeba
-
Cytat:
Napisał
FiszTip
HB 1.4 t-jet lpg i chyba na ta homologacje sie nie doczekam... wiosna tuz tuz , czlowiek by gdzies pojechal a tu czekac trzeba
ciekawe dlaczego tyle czasu się czeka na tą homologację...
-
bo muszą podrobić normy spalania itd
-
Cytat:
Napisał
FiszTip
Długo już czekasz?
-
Cytat:
Napisał
Loczek30
Długo już czekasz?
Zamawialem jeszcze w grudniu. Z tego co widzialem w innym watku z SW i lpg jest podobna sprawa z homologacja. Moze ktos cos wie wiecej?
-
mi w salonie powiedzieli, że do końca marca uda się załatwić wszystkie formalności (homologacja+rejestracja samochodu)
zobaczymy czy tak będzie....
-
Trzy tygodnie, widać im się nie spieszy. Rozumiem jak sprowadzam indywidualnie używany samochód z zagranicy z LPG, że muszę załatwić świadectwo na butle. Przecież ta instalacja nie wpadła do tego samochodu przez przypadek tylko z nią był zamawiany. Chyba nie produkują tych zbiorników w Kambodży tylko gdzieś w Europie i maja europejskie certyfikaty, chyba że się mylę. W sumie to podejście jak to u Fiata.
-
Cytat:
Napisał
Loczek30
Trzy tygodnie, widać im się nie spieszy. Rozumiem jak sprowadzam indywidualnie używany samochód z zagranicy z LPG, że muszę załatwić świadectwo na butle. Przecież ta instalacja nie wpadła do tego samochodu przez przypadek tylko z nią był zamawiany. Chyba nie produkują tych zbiorników w Kambodży tylko gdzieś w Europie i maja europejskie certyfikaty, chyba że się mylę. W sumie to podejście jak to u Fiata.
dla mnie to wygląda tak, że oni w tym FCA po prostu "zapomnieli" o homologacji - zaczęli oferować wersję z LPG i dopiero kiedy przyjechały pierwsze egzemplarze z fabryki to się kapnęli, że przecież homologacji nie ma.
-
Cytat:
Napisał
letis
dla mnie to wygląda tak, że oni w tym FCA po prostu "zapomnieli" o homologacji - zaczęli oferować wersję z LPG i dopiero kiedy przyjechały pierwsze egzemplarze z fabryki to się kapnęli, że przecież homologacji nie ma.
Każde auto czeka na podpisanie papierów (homologacyjnych i na Książkę Pojazdu), ewentualnie cło, a tu już kolejny temat do teorii spiskowych... Homologacji nie ma, czyli co, będą homologować każde auto :?: Zapewniam Cię, że wszystkie auta, które wyjeżdżają z fabryki mają homologację i są dopuszczone do ruchu.