Dobrze, że mi przypomniałeś, będę musiał oddać do przeczyszczenia w Polówce, zanim zamarznie i wyjebie olej przez bagnet. Das Auto.
To jest widok strony w wersji do druku
Dostałem ten list, zadzwoniłem, żeby się umówić, ale powiedzieli mi, że dostanę drugi list, że akcja jest niby odwołana (diler rozmawiając ze mną poszedł na serwis zapytać kiedy można się umawiać, usłyszał i przekazał mi, że akcja odwołana) Schewe w Gdańsku. No nic, poczekam do przyszłego tygodnia i jak nie przyjdzie list, że akcja anulowana to pojadę tam i po żołniersku ustalę co i jak
Gdzie sprawdzić datę produkcji? bo w papierach nigdzie nie znalazłem. Poza tym też dostałem informację o kampanii serwisowej 6079 - skrzynia biegów C514: nieprawidłowa podkładka oporowa mechanizmu różnicowego
Za bardzo nie wiem co o tym myśleć i co będzie dalej po tej 'naprawie' - czy nie nastąpi festiwal usterek....
Data produkcji musi być w homologacji. Miałem tak w Grande Punto, jest w 500X, więc z Tipo inaczej raczej nie będzie.
Można sprawdzić również w Eper.
Mój 24.10.2016 i tez mam mieć wymienianą z czasem tą podkładkę w mechaniźmie różnicowym. Piszę z czasem bo teraz jestem po za domem i dopiero na przełomie roku zgłoszę się do serwisu .
FIAT ePER
Wejdź tutaj i po prawej stronie wpisz VIN. Baza jest na stan 31.10.2016, więc jest szansa, że Twój już też będzie.
Z ciekawości zajrzałem jeśli chodzi o moją Viagrę. Muszę się jej od spodu lepiej przyjrzeć, bo w info wpisali, że na wyposażeniu jest hak holowniczy, którego nie zamawiałem, w specyfikacji zamówienia nie miałem :tongue
Dzięki za info odnośnie daty produkcji. Niestety pomimo kupna nowego auta cały czas są jakieś jaja. Za niedługo napiszę pare słów o silniku - szykuje się gruba sprawa, rozwojowa niestety ...
Nofix nie trzymaj nas w niepewności tylko napisz o co chodzi z tym silnikiem:smile:
Dzięki za info odnośnie daty produkcji. Niestety pomimo kupna nowego auta cały czas są jakieś jaja. Za niedługo napiszę pare słów o silniku - szykuje się gruba sprawa, rozwojowa niestety ...
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Od początku mam podejrzenie lużnej panewki na wale lub korbowodzie - patrz wątek kultura pracy silnika 16V. Dzisiaj podjechałem do diagnosty i potwierdził niestety moje obawy. Silnik podczas normalnego rozpędzania klepie jak diesel. Zgłosiłem to dzisiaj do serwisu i czekam na wyznaczenie terminu i zobaczymy co dalej.....
Ja dzisiaj dostałem list od fiata odnośnie kampanii na skrzynię.