Panowie co byście wybrali: Tipo Sedan Pop + lpg czy Tipo HB Pop + lpg. Chodzi głownie o jakoś materiałów. Dziękuję za pomoc.
To jest widok strony w wersji do druku
Panowie co byście wybrali: Tipo Sedan Pop + lpg czy Tipo HB Pop + lpg. Chodzi głownie o jakoś materiałów. Dziękuję za pomoc.
Przeczytaj sobie ten wątek: http://fiatklubpolska.pl/tipo-531/ba...o-z-lpg-36412/
Z opisu, który zamieścił stefand1976 wynika, że tylko wersja HB z zestawem naprawczym lub dojazdówką ma 440l pojemności bagażnika. W każdym innym przypadku (HB) to będzie 380l za sprawą wytłoczki pod wykładziną.
Jaka jest różnica w cenie pomiędzy HB+LPG fabryczna a HB+LPG w salonie?
Tak powinno być, bo bedziesz mial normalny bagaznik a tylko butle zamiast kola zapasowego. Ja osobiscie wybrałbym gaz z fabryki, bo co fabryka złożyła to nie ASO a to już różnie wyglada. Jesli byłby w tamtym czasie sedan z gazem z fabryki to nie zastanawialbym sie ani chwili. Nie bylo wiec zakladalem w ASO.
Pytałeś dealera ile kosztuje montaż LPG w ASO ?
Co tu się rozpisywać - LPG z fabryki to dla mnie same plusy ( ja mam w sedanie z ASO). Szkoda, że fabryczną instalują tylko do silnika t-JET ( nie każdy ma budżet na ten silnik).
Ciekawi mnie tylko co jest powodem nie instalowania przez FCA gazu w silnikach 1.4 95, konstrukcja? Jakiś powód musi być?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
3500 pln + 200pln za większą butlę - LPG ASO. Czytałem na tym forum o niższych jak i wyższych cenach.
No właśnie argument, że się nie sprzedają auta z fabryczną instalacją bo wola kupić tańszą opcję i w Aso włożyć Lpg to trochę słabe bo dopłata do fabrycznej instalacji LPG to 3500 zł według cennika, a po raz kolejny podkreślam nie ma fabrycznej instalacji do Tipo 1.4 95KM. Na pocieszenie dodam, że ten silnik bardzo dobrze współpracuje z LPG i jeśli zdarzają się jakieś problemy to bardziej z powodu słabego montażu.
Spiker, wiesz dlaczego w 95 hp nie wkładają gazu?
Ktoś chciał zdjęcie bagażnika w sedan z lpg. Wewnątrz Koło zapasowe, dwie walizki i jakieś pierdoły. Moim zdaniem spokojnie wchodzi trzecia walizka
Załącznik 27723
Załącznik 27724
To oczywiście jest decyzja fiata, pamiętajcie że samochody są produkowane na całą Europę (w USA jako Dodge Neon) i to co u nas się sprzedaje (nawet w sporej ilości)nie oznacza iż jest atrakcyjne na wszystkich rynkach. Możliwe, że przeprowadzili badania marketingowe i okazało się że LPG będzie sprzedawało się lepiej jak będzie w mocniejszym 120KM aucie. Nie sądzę by był inny powód gdyż jak wspominałem 1.4 95KM bardzo dobrze sobie radzi z LPG podobnie jak 1.4 77KM w Fiorino, Qubo i Punto.
Gratuluję pakowania ;-) (ahh te zawiasy) zmień zapasówkę na dojazdówkę, trochę można jeszcze zyskać miejsca.
Jak jesteśmy przy temacie LPG to z ciekawostek, zbiorniki do fabrycznych instalacji LPG do Tipo dostarcza znana i lubiana firma STAKO.
Dzięki Spiker za pomoc. Mam czas do połowy maja, coraz bardziej jestem za fabryczna instalacją Lpg. Lepiej zapłacić więcej ale mieć coś dobrego, zrobione w fabryce. Jeszcze jedno pytanie ile jest głośników w HB Pop, jak 4 to można więcej zamówić do zamontowania?
Wtrącę tylko, że na niekorzyść fabrycznej instalacji LPG, (póki co) przemawia niezbyt dopracowane oprogramowanie komputera pokładowego. Z tego, co zrozumiałem, to wersja z fabrycznym LPG NIE pokazuje zasięgu/spalania zarówno w trybie Pb jak i LPG.