To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Odbiór autka -
Przed odbiorem sprawdźcie sobie osłonę zamka bagażnika u mnie odpadła po tygodniu, zgłosiłem do sprzedawcy - powiedział, że już mieli kilka takich zgłoszeń (produkcja koniec lipca) i podobno coś jest jeszcze z lampką przy lusterku ale u mnie na razie jest w porządku.
-
Witam. Zacznę od tego że jestem tu nowy. Jestem na etapie kupna nowego tipka. Po rezerwacji telefonicznej pojechałem obejrzeć gotową sztukę. Na miejscu trochę się ździwiłem, na tylnej klapie znaczek fiata był bezczelnie krzywy. Sprzedawca powiedział że w fabryce tak przykleili. Kolejna rzecz to niedziałające oświetlenie w podsufitce, dealer powiedział że auto jest przed przeglądem zerowym i dlatego niedziała. Pierwszy raz biorę auto z salonu. Nie podoba mi się to wszystko. Co o tym myślicie?
-
Cytat:
Napisał
Mariusz29
sprawdźcie sobie osłonę zamka bagażnika u mnie odpadła po tygodniu
Rzeczywiście nie zwróciłem na to uwagi a po twoim poscie sprawdziłem i z jednej strony ta osłonka jest nieprzymocowana i dość mocno się rusza/widać że urwany jest plastik wchodzący w otwór w klapie. .I co wymienili ci to ewentualnie czy mają zamiar to zrobić?
-
Dziś dzwoniłem do dielera i powiedział,że mój samochód zjedzie z taśmy pod koniec listopada musi jechac do Włoch(nie wiem po co) i bedzie do odbioru na święta ;) Dodatkowo dostanę jeszcze rabat :)
-
Cytat:
Napisał
bibi
Dziś dzwoniłem do dielera i powiedział,że mój samochód zjedzie z taśmy pod koniec listopada musi jechac do Włoch(nie wiem po co) i bedzie do odbioru na święta ;) Dodatkowo dostanę jeszcze rabat :)
Skąd ten rabat? Z powodu oczekiwania długiego czy z okazji rocznika?, miałes planowane na grudzień czy przesuwane ? Z jakiego miasta dealer ?
-
Miasto Poznań, termin miałem tak uzgodniony( grudzień) dodatkowy rabat 2% (służby mundurowe)
-
Cytat:
Napisał
Gonzo1234
Witam. Zacznę od tego że jestem tu nowy. Jestem na etapie kupna nowego tipka. Po rezerwacji telefonicznej pojechałem obejrzeć gotową sztukę. Na miejscu trochę się ździwiłem, na tylnej klapie znaczek fiata był bezczelnie krzywy. Sprzedawca powiedział że w fabryce tak przykleili. Kolejna rzecz to niedziałające oświetlenie w podsufitce, dealer powiedział że auto jest przed przeglądem zerowym i dlatego niedziała. Pierwszy raz biorę auto z salonu. Nie podoba mi się to wszystko. Co o tym myślicie?
Mnie się to bardzo nie podoba...jak czytam takie posty to mój zapał do kupna Fiata wyprodukowanego w Turcji mocno stygnie....zbliża się koniec roku,będą wyprzedaże roczników,aut demo ....a i obecnie można już coś kupić okazyjnie u konkurentów...
-
A ten rabat 2% ( dla mundurowych) to był na wszystkie 4 rodzaje tipo czy lounge już nie był kwalifikowany ???
-
Ja mam lounge i rabat dostanę.
-
A czy on też należy się emerytom wojskowym ???
-
Cytat:
Napisał
Jaxon
A czy on też należy się emerytom wojskowym ???
Poproś o wykaz grup zawodowych, mi powiedziano że na każdy model Fiata jest rabat dla grup zawodowych, emeryci, rolnicy, mundurowi, bez znaczenia czy wersja Tipo czy lounge
-
Ja tez dostałem rabat tzn zeszli mi z ceny wyjściowej jaką sobie skonfigurowałem. Zauważyłem że różnie mówią w salonach. Nie wiem jak nazywa sie mój rabat ale dealer powiedział mi że te zniżki ,,mundurowe,, itp to mogą nawet nazywać się 500+ . Ile każdy z nas wywalczył w swoim salonie tyle zaoszczędził ;)
-
Hej ja swojego tipo zamawialem w polowie sieprnia termin mam styczen/luty 2017 ale patrzac jak to wyglada tutaj to sie obawiam czy to nie bedzie bardziej marzec/kwiecien. Gdy zamawiałem zamochod u delaera powiedzieli ze byc moze uda sie podmienic jedno z juz zamowionch aut(tansze wersje do sprzedarzy prosto z salonu) na moj. Niestety do dzis nie mam odpowiedzi. Na poczatku niby mialo sie udac i samochod mial byc do odbioru w listopadzie jednak teraz zero odzewu. Przejade sie do salonu i spytam o ten status o ktorym tu piszecie.
-
Cytat:
Napisał
pawka
Rzeczywiście nie zwróciłem na to uwagi a po twoim poscie sprawdziłem i z jednej strony ta osłonka jest nieprzymocowana i dość mocno się rusza/widać że urwany jest plastik wchodzący w otwór w klapie. .I co wymienili ci to ewentualnie czy mają zamiar to zrobić?
U mnie plastik nie jest urwany - osłona zdejmuje się praktycznie bez żadnego wysiłku, więc albo zrobili za duże wycięcie w blasze na klapie bagażnika albo za małe zatrzaski w mocowaniu osłony. Mają wymienić z tym, że będę u dealera dopiero na kalibrację wtrysków do gazu, a telefonicznie zgłoszeń nie przyjmują bo muszą to ocenić swoim fachowym okiem i nawet zamówić nie mogą, a specjalnie nie mam interesu jechać do ASO bo mam 60km.
-
Mam pytanko :confused: Na jakich oponach przychodzi Tipo?? w sensie sezon-marka?