To jest widok strony w wersji do druku
-
Nie ma wypowiedzenia ,tylko jeśli auto zginie, zmieni właściciela itd . Po co 2 AC ? Proste - w pakiecie z OC jest często tańsze niż pojedynczo kupowane, nawet gdy za pierwszym razem przepłacisz te 3 miesiące to i tak potrafi cena pakietu być niższa, do tego np Uniqua nie pozwala dokupić samego AC mimo , ze masz OC u nich itd . Jak wspomniałem wcześniej ,często TU dają zniżki z OC na AC , gdzie kupując osobno nie miałeś wcześniej AC masz zero zniżek itd itd
-
Jak pisaliście powyżej.
Zadarze się, że niektóre TU potrafią uwzględnić % zniżki z OC dla AC. Tak miałem kilkanaście lat temu jak kupowałem pierwsze AC.
Dlaczego czasami ktoś kupuje nowe AC ?
Bo może za pierwszym razem dał sobie wcisną kit, bo patrzył tylko na cenę.
Dla mnie AC jest warte tyle ile kosztuje - patrz na wybrane konkretne opcje, żeby potem ktoś nie być zdziwionym w razie szkody.
Wiec, albo wyliczyć i dobrać nowe opcje ( ale chyba się nie da ), pozostaje kupić nowe AC.
Dla mnie ciulowe AC to jak brak AC
-
Cytat:
Napisał
Killer King
Dla mnie ciulowe AC to jak brak AC
Dokładnie.
Osobiście oprócz full ochrony dopłaciłbym za brak utraty zniżek w przypadku korzystania z polisy oraz za niezmniejszanie wartości pojazdu przez czas obowiązywania polisy.
Niech się komuś nie wydaje, że z "normalnego" AC można dostać odszkodowanie do wysokości polisy AC. Odszkodowanie dostać można maksymalnie do bieżącej wartości rynkowej pojazdu (a ta - wiadomo - w ciągu roku może spaść i kwota na polisie nic nie znaczy).
-
To się nazywa dokładnie: utrzymanie wartości przez cały okres polisy. Zwłaszcza jak masz świeży egzemplarz z salonu, gdzie wartość leci z dnia na dzień.
Wtedy brana jest kwota z FV. W innym przypadku kwota wyliczona np. na podstawie Eurotax w dniu zawarcia umowy i podana na polisie.
I ta kwota mnie najbardziej boli co roku. Utrata wartości.
Ochrona OC/AC to tuż klasyka.
No ale temat AC jest jak rzeka.