To jest widok strony w wersji do druku
-
1 załącznik(i)
A jak kupiłem Good Rain. Miesiąc je mam i póki co zbierają bardzo dobrze i chodzą bezszelestnie nawet dziś pogoniłem 150 i zbierały bez zarzutu.Załącznik 29761
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Rozmiar tak jak w oryginale 600 i 430.
-
Zamówiłem właśnie komplet na przód Visee Aquatec SV-A.
Czytając opinie liczę że bedą bardzo fajne :smile:
-
Ja również. Zobaczymy co to będzie.
-
1 załącznik(i)
Ja w czerwcu zakupiłem na promocji w Tesco wycieraczki ALCA Super Flat (24''-600mm, 18''-450mm) + dodatkowy adapter T2 za około 40zł. Jak na razie są OK. Zmieniłem też pióro/gumę w tylnej wycieraczce (obyło się bez docinania, kupiłem zwykłą wycieraczkę w identycznym wymiarze [teraz już nie pamiętam ile to było cm], wymontowałem pióro i założyłem do oryginalnego ramienia).
Załącznik 29764
-
Ja zakupiłem tutaj:
Link do Allegro
Osobiście polecam. Mocowanie zrobione typowo pod Cromę, bez przejściówek i... Jakoś tak przyjemniej zbierają. A przez służbowe Hyundaie i30 mam na tym punkcie mega bzika, bo tak wycieraczki to porażka. Zobaczymy, ile tutaj przetrwają, oby do zimy chociaż, bo tanie nie były. :) Ale w normalnej pracy słychać, że są bardziej ciche od tych Kamok i innych "budżetowców".
-
Po roku mogę stwierdzić :
Visee Aquatec W Cromie jak najbardziej okej :) Dalej mają się dobrze . Zbierają jak należy i nie hałasują . ( Koszt 70 zł )
W Fordzie mam Good Rain (też kupowane na wiosna 2017 ) i własnie guma się rozlazła i marze. Ale jest ich plus - kupiłem same gumki i wymienię . ( Koszt samych gumek - 2 sztuki z wysyłka około 20 zł )
-
Rowniez polecam visee aquatec. Motgumy w porownaniu do nich to szrot.
Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L21 przy użyciu Tapatalka
-
Kupiłem Motgum ze względu na cenę (54zł z wysyłką). Jak do tej pory zbierają idealnie, nie przeskakują nie piszczą itd. Generalnie zakup udany. Po zimie jak się zmęczą to nie będzie żal wymienić na nowe. Zastanawiałem się długo nad B. Aerotwin ale doszedłem do wniosku, że jak będzie coś nie tak to lipa bo opinie czytałem różne. Poprzednie Championy poszły w śmietnik, w porównaniu do tych to jakaś pomyłka.
-
Motgumy polecą jak Championy :cool:
-
A ja jak kupowalem crome w Niemczech, zauwazylem, ze wlasnie ma zamontowane na przodzie Championy. Powiem szczerze, ze sprawowaly sie o niebo lepiej niz motgumy.
Motgumy po chwili od zalozenia juz chrobotaly, przeskakiwaly. Posilkowalem sie smarowaniem gumek silikonem w sprayu i pomagalo.
Po zalozeniu visee aquatec cisza i spokój. Działają, tak jak powinny dzialac prawdziwe markowe wycieraczki. Przede wszystkim są bardziej masywne niz motgum, a do tego piórka wydają się być wykonane z lepszej jakosciowo gumy.
-
Motgum to gó..o. Kupiłem raz kiedyś i nigdy więcej. Już jako nowe są do wyrzucenia. Champion najlepsze wycieraczki jakie miałem.
-
Visee aquatec założone przed zimą i ciągle cichutko pracują, zbierają też bardzo dobrze.
-
Cytat:
Napisał
Voyager1
Motgum to gó..o. Kupiłem raz kiedyś i nigdy więcej. Już jako nowe są do wyrzucenia. Champion najlepsze wycieraczki jakie miałem.
Kilka lat temu, gdy motgumy pojawily sie na rynku, ich jakosc byla nieporownanie lepsza. Teraz widocznie poszli na ilosc.
Co do championow to pelna zgoda.
-
Osobiście założyłem do Cromy i GP wycieczki Bosch CLEAR View i jestem zadowolony. Do Cromy kpl kosztował 134 PLN więc cena akceptowalna.
-
Co do wycieraczek to na pewno będą interesowały Cię jakieś solidne i na pewno długowieczne a do tego nie drogie. Według mojego doświadczenia, gdzie przerobiłem wiele modeli wycieraczek, najlepsze okazały się wycieraczki Valeo, kolejny sezon je użytkuje a mimo tego dalej zachowują sięi wyglądają jak nowe. Bardzo precyzyjnie zbierają wodę oraz czyszczą szybę. Warto się nad tym zastanowić.