To jest widok strony w wersji do druku
-
Sól na drogi - auto do garażu a kolejne mody i pomysły napływają :lol:
1. Soczewki w halogeny, (soczewy będą z lamp z bbm średnica soczewki na styk do obudowy halogenu) ;-)
2. Tempomat z jakiegoś łopla, samo serwo już mam trzeba tylko trochę linkę podrzeźbić żeby wszystko pasowało, elektryka to chwila nieuwagi i położona :wink:
-
Soczewki w halogenach? ;) Poco to to? ;)
Ten tempomat to taki z siłownikiem linki? Były takie?
-
Cytat:
Napisał
byrrt
Soczewki w halogenach? Poco to to?
Nudy , dostałem za free komplet soczewek z marejki, soczewki już wydłubane ;)
Cytat:
Napisał
byrrt
Ten tempomat to taki z siłownikiem linki? Były takie?
tak dokładnie taki. na razie jakoś nie mam weny do dołożenia jakiegoś uchwytu w przepustnicy, ale powoli do przodu :D
-
I co taki tempomat jeszcze potrzebuje? Sterowanie gazem, sygnał prędkości i jakiś panel do blokowania / regulacji prędkości. Pewnie też stop i coś jeszcze?
-
czujnik pod sprzęgło(u mnie odchodzi wystarczy spiąć z +12v)czujnik pod hamulec, sygnał prędkości, +12 po zapłonie, no i wejścia od przycisków. Żadnej komunikacji z innymi modułami dlatego jest łatwy w montażu ;)
-
To daj znać jak auto jezdzi na "autopilocie" ;)
-
Spoko, już nawet wiem gdzie będzie kontrolka :D, dobrze że w marysiowych zegarach jest kilka fajnych niewykorzystanych lampek :D
-
Jedyne co bym się martwił to mechaniczne podpięcie do linki gazu żeby to się czasem nie zblokowało..
-
nie ma prawa się zblokować bo linki gazu nie ruszam, a tempomat jest tak skonstruowany że gdy jest wyłączony to linka lata luźno, tam jest taka tasiemka materiałowa żeby właśnie nic "odpukać" nie zblokowało. ;) Na razie serwomotor czeka na lepsze czasy, nie mam kompletnie czasu, w sobotę może będzie radomski spot bbm, to jak pogoda by pozwoliła to bym przyjechał wehikułem z zamontowanym już tempomatem, może w piątek coś z kumplem porzeźbię ;-)
-
jak taśma to pewnie z omegi 3.0 :) choć z tego co pamiętam to taśmy też były w astrze ii i zafirze
-
ogólnie omega b vectra b astra i pochodne, w tych autach serwomotor był taki sam jedynie różni się długość linki ;)
-
1 załącznik(i)
Powoli do przodu, jak na razie mam zrobioną przepustnicę, położoną elektrykę, a przed chwilą bawiłem się zegarami a dokładniej delikatną przeróbką nowej kontrolki tempomatu ;-)
Załącznik 12503
-
o cie gwizdek, fajna sprawa tylko gdzie z tym tempomatem jeździć ? :D jeździłem Volvo V70 2007r nawet po autostradzie nie da rady na dłuższą metę. a soczewki w halogenach to dobra opcja xenon i można latać :D
-
Cytat:
Napisał
Uchol
o cie gwizdek, fajna sprawa tylko gdzie z tym tempomatem jeździć ?
W wyjątkowych sytuacjach przekraczam prędkości, mam ok. 10km do Radomia, ustawiam sobie 70km/h względem gps i jadę, z reguły wszyscy mnie wyprzedzają więc nikt mnie nie blokuje ;)
A tak poza tym to tempomat będzie zamontowany tak żeby był :D koszt montażu z przewodami złączkami i innymi zamknął się w 60zł więc... :D
-
Nie no gdzie jeździć jest choć fakt faktem nasze fury do mega długich wypraw się nie nadają ;)
A w tym tempomacie to masz ustawianie prędkości czy po prostu "blokowanie obecnej" ?