To jest widok strony w wersji do druku
-
odgrzeje temat, czy przy pomocy FiatEcuScan wykasuję serwisówkę, ogólnie jak się poruszać w tym programie?? interfejs ładnie łączy się z samochodem i kompem. Mam pytanko interfejs kupiłem na Viaken.pl doradzili żebym dokupił jakiś adapter ale przez ten adapter nic nie działa!
-
Do ECU nie potrzebujesz adaptera (zatem podłącz bez adaptera), za do ABS czy poduszek powietrznych już tak.
-
Witam, mam taki niebieski kabel vag/kkl fiatecuscan od viakena i próbowałem się połączyć z Doblo 1.9MultiJet, tylko że w wersji fiatecuscan 3.3 nie m a takowego na liście wyboru;(, w nowej wersji MES już jest i warto było by sprawdzić czy się połączy o ile sam fejs da radę;)
-
Wie ktoś czy najnowszym MES idzie aktywować diode tempomatu jeśli się ją samemu dolutowało ?
Pozdrawiam Krzysiek
-
dziala Ci z lekarstwem ? ja mam win 8.1 i niestety uruchamia się jako wersja free..
-
Cytat:
Napisał
lst
dziala Ci z lekarstwem ? ja mam win 8.1 i niestety uruchamia się jako wersja free..
Postaw wirtuala z winxp lub win7...
-
Witam
Jestem nowy mam Punto 1,2 16V 2000 r - potrzebuję FES który obsłuży mi Body Komputer
-
Szukaj na chomikach... lub kup licencję. Do tego jeszcze zaopatrz się w kabel na elm327.
-
Kabel mam potrzebuje jakiś działający program ale dziękuję
-
-
-
a ktoś sprawdzał czy ten trik co jest tutaj na forum zadziała na MES1.8? :P
-
Cytat:
Napisał
Jagi_prg
a ktoś sprawdzał czy ten trik co jest tutaj na forum zadziała na MES1.8? :P
Po co kombinować, jak 1.7 śmiga?
Programy serwisowe - Downloads - Fiat Klub Polska
-
Owszem. Tak z ciekawości się pytam czy te dane będą działać z wersjami nowszymi niż MES 1.7. MES z forum chodzi prawidłowo na win 8.1 x64. Jeżeli ktoś ma problem z połączeniem, należy sprawdzić w menadżerze w zaawansowanych właściwościach portu elm327 bufforowanie (xp ustawic na najnizsze, win 7, 8, 8.1 1024) lub przetestować połączenie w mes. :)
-
Panowie MES dużo nie kosztuje, wspomóżcie autora. Na forum MES przeczytałem, że wersja MES 1.8 po to wyszła, aby naprawić ten problem z trikiem znanym z wersji 1.7.