To jest widok strony w wersji do druku
-
Jelcyn, mnie chodzilo o to, ze ostatnio w tym dziale (BBMy) i nie tylko w tym dziale jakby przycichlo... miszko, ciezko mi punktowac co mi sie dokladnie nie podoba. nie podoba mi sie silnik z ktorego obecnie korzysta forum. jest tak jak napisalem "przeladowany". to chyba najlepsze okreslenie jakie przychodzi mi teraz do glowy. nie wiem, moze z czasem sie przyzwyczaje. ja jestem minimialista. lubie proste formy, te moim zdaniem sprawdzaja sie najlepiej. obecne forum ma jak na moj gust za duzo elementow absorbujacych uwage, co moze moze sprawiac wrazenie chaosu i skutecznie zniechecac do korzystatnia z forum. zeby nie bylo, doceniam zaangazowanie administracji forum w rozwoj serwisu. odwalacie kawal swietnej roboty. pamietajmy ze jestesmy tutaj zeby sobie pomagac :) pozdro!
-
Też jestem minimalistą, ale powiem tak. Żeby przejść z XP na 7kę potrzebowałem chmm.. paru lat (ewolucję na Vistę zupełnie pominąłem). Za to teraz gdy już przeszedłem na 7kę nie wróciłbym już do XP ;) Więc kwestia przyzwyczajenia ;) Ja teraz korzystając z forum widzę "dużą przepaść" między tym co było, a co jest.
-
ogólnie da się to nowe forum ogarnąć i jak piszecie trzeba czasu dla nas starych użytkowników bo jesteśmy do czego innego przyzwyczajeni, natomiast myślę że nowi nie powinni mieć kłopotu z ogarnięciem tego.
-
co do systemu Windows, wiekszosc moich znajomych ktorzy kupowali laptopy i mieli mozliwosc wyboru systemu zdecydowali sie na Windows XP. to chyba najlepiej swiadczy o nieslabnacej popularnosci tej platformy :)
-
Nie mam nic do systemu XP, ogólnie to pracuję na system linuxowych, ale prywatnie na laptopie mam 7kę. Długi czas nie mogłem się przemóc z XP. XP miałem rozpracowany i główną irytacją w stosunku do 7ki było to, że nie mogłem pewnych rzeczy odszukać. Później jak już opanowałem system (bo musiałem) doceniam pewne rozwiązania 7ki. Czyli innymi słowy - przyzwyczajenia robią swoje ;)
-
XP byl dobry niestety miał jedną wadę. nie widział całego ramu. ale i tak moim zdaniem najlepszy jak do tej pory. zobaczymy jak będzie wyglądała ósemka
-
Dodam tylko od siebie że kolega Boch ma rację odnośnie spadku ilości postów po przejściu na vBulletina.Widać to dość dobrze zwłaszcza po dziale BBM gdzie po całym dniu było zawsze co najmniej 5-6 ruszonych tematów,a teraz wchodzę a tu po całej dobie nie ma nowych postów.Nie mam pojęcia co się stało :confused:
-
Kwestia przyzwyczajenia, rozruszania. A to nie jest wina skryptu ;) Znajomy tak samo zrobił z forum Renault Megane. Przeniósł z tego samego skryptu, który my używaliśmy, ale tym razem na IPB.
I było to samo co u nas, czyli "narzekania i wojny" :) Chociaż u niego muszę powiedzieć - większe ;)
BTW, od dwóch miesięcy siedzę prawie codziennie po pracy i grzebię... Trzeba ciut czasy, aby się rozkręcić. Nie od razu Rzym zbudowano.
-
A mi jest "tutaj" lepiej, juz sie przyzwyczaiłem ;)
Co do kontynuacji OT to ja mam 7ke juz jakiś dłuższy czas i nie zamienie jej narazie na nic innego ;)
-
Po drugie na forum zaszło dużo zmian. Rozszerzenie zakresu działalności.
Znam inne fora motoryzacyjne działające o ten sam skrypt i jakoś równie dobrze się rozwijają jak my.
A niestety stary skrypt może i "prosto" wyglądał, ale miał już dużo wad. Po drugie brak aktualizacji, rozwoju tego skryptu powodował, że jest on już teraz niejako "dziadkiem". Kolejna sprawa był on darmowy, a więc powszechnie wykorzystywany. Stąd biegając po różnych serwisach każdy się przyzwyczaił "do tego samego". A ten skrypt VB i ten którego nie wybraliśmy (IPB) są płatnymi skryptami. Trzeba wydać realne pieniądze (nie małe), aby go nabyć. Dlatego jego popularność jest dużo mniejsza. Jeżeli już ktoś się decyduje na niego to moim zdaniem takie forum zyskuje w oczach, bo widać, że nie szczędził często swoich pieniędzy na rozwój danego portalu.
-
Weźmy też pod uwagę, że jest już duża liczba tematów, user wchodzi sprawdza odpowiedzi i wie o co kaman nie musi zakładać kolejnych postów czy tematów. Przenosiny zawsze wiążą się z tym, że nie każdemu będzie to pasowało. Jestem zdania, że jest dobrze, a nawet bardzo. Trzeba fakt się przyzwyczaić i opanować wszystko, ale wierzę, że KLUBEM będziemy największym w Polsce ;-)
-
Cytat:
Napisał
lukq
wierzę, że KLUBEM będziemy największym w Polsce ;-)
oj obys miał rację.
-
Cytat:
Napisał
seth
oj obys miał rację.
Ja tez w to wierze :D
-
kuleje mi archiwum wyslanych prywatnych wiadomosci. nie zarchiwizowala mi sie ani jedna wyslana wiadomosc po zmianach na forum.
-
To ciekawe, ja mam nawet ta wiadomość:
Witaj na FiatForum.com.pl
Jeżeli chcesz się przywitać ze wszystkimi zrób to w tym temacie.